Disruptief

Tweet van Jef Cauwenberghs:

“Dit gaat misschien vreemd en onrespectvol klinken vanuit de mond van een journalist, maar ik vind de media- en twitteraandacht voor relatief kleinschalige aanslagen in Europa disproportioneel en op zeer korte termijn disruptief voor ons als samenleving.”

Reactie van Luc Vermeulen:

“Journalist, sociaal antropoloog medewerker van Knack en de Standaard Jef Cauwenberghs. Een naam om nooit meer te vergeten. Deze journalist vindt dus dat we teveel aandacht besteden aan de moordaanslagen gepleegd door moslims. Mensen letterlijk de kop afsnijden of zoals gisteren in Wenen mensen neermaaien met als gevolg zeker 3 en denkelijk 4 doden en een 15 gewonden waaronder enkele zeer zwaar dat vindt journalist Jef Cauwenberghs relatief kleinschalige aanslagen. Men besteed daar teveel aandacht aan en dat kan op korte termijn disruptief zijn voor onze samenleving. Disruptief wil zeggen ontwrichting of uiteenscheuring. Dus het zijn niet de moordaanslagen gepleegd door moslims die onze maatschappij ontwrichten maar wel de aandacht die men er aan besteedt. Dit gaat misschien vreemd en onrespectvol klinken, begint hij zijn twitterbericht. Vreemd? Onrespectvol? Breng je boodschap even over naar de nabestaanden van de slachtoffers en vraag hen even of ze je twitterbericht vreemd en onrespectvol vinden. We kunnen niet geloven dat de redacties van Knack en de Standaard jou nog één letter laten schrijven in hun uitgaven. Gij, Jef Cauwenberghs, gij zijt de naam journalist niet waardig en mocht je in de toekomst ergens een voordracht geven over uw sociaal antropologische standpunten wel wij gaan met heel veel volk komen luisteren! Om af te sluiten Jef, mocht bij een volgende moslimaanslag familie van jou of goede vrienden van je het slachtoffer zijn wel wij zullen er niet teveel aandacht aangeven dat zou toch maar disruptief werken.”

1 gedachte op “Disruptief

  1. “Dit gaat misschien vreemd en onrespectvol klinken vanuit de mond van een journalist,” Beste meneer Cauwenberghs, neen hoor, voor mij klinkt dit niet vreemd uit de mond van een journalist. Immers naar wat wij de laatste decennia ondervinden van jullie ‘soort’, dat is dat jullie steeds maar het eigen linkse gelijk willen bovenstellen. Inderdaad respectloos (correctere duiding nietwaar, 🙂 ken Uw taal!) is dit zéker, doch ik vrees dat U Uw journalistieke opdracht volledig uit het oog verliest, dus zoek je beter een andere job (afwasser in de kantine van ‘De Morgen’ zou U zeker goed afgaan) of ga op pensioen. Maar een bijdrage aan de maatschappij zie ik U echt niet meer leveren…

Reacties zijn gesloten.