Juriste-professor-domme koe wil genitale verminking legaliseren

Geen bericht uit een zandbakkenland.  Het pleidooi kwam van Tatjana Hörnle, werkzaam als professor aan de Humboldt-Universität van Berlijn.  Dezelfde die geen graten ziet in incest.

Deze madam vindt dat de meisjes in de Bundesrepublik gediscrimineerd worden want… besnijdenis bij jongens – omwille van religieuze eisen – werd sinds 2012 door het parlement gelegaliseerd.  Ze vindt het dan ook niet meer dan logisch dat dezelfde wetten voor meisjes moeten gelden.  Al maakt ze enig voorbehoud bij de omvang.  Het is prima in orde zolang de clitoris slechts een beetje bijgeknipt wordt.  Wie heeft dat ding tenslotte nodig?

Dr. Roland Scherer van het Waldfriedeziekenhuis in Zehlendorf ziet het als ‘een beetje zwanger’ zijn.
“Een dergelijke genitale besnijdenis bij meisjes hebben we nog nooit gezien.”  Hij kent slechts de ‘normale‘ in gang zijnde en door Allah vereiste besnijdenis, waarbij de clitoris helemaal weggesneden wordt.  Voor zover het daarbij ophoudt.  Er bestaan varianten… Alsof men bij een man de penis zou verwijderen.  Hij vindt dan ook dat de professor de ernst van de verminking weglacht en hij vreest dat hierdoor een straffeloosheid zal ontstaan t.o.v. verminking en zelfs foltering van kinderen, jonge meisjes en vrouwen.

Dr. Wolfgang Hartmann van het Beroepsverbond der Kinder- en Jeugdartsen zegt onomwonden dat Hörnles pleidooi een vrijgeleide betekent voor geweld op jonge meisjes, qua cynisme niet te overtreffen.

En Katharina Kunze van de vrouwenrechtenorganisatie “Terre des Femmes” is nog duidelijker:
“Het is het beste bewijs van een vrouwvijandige cultuur met als doel de vrouw te onderwerpen, haar dom en arm te houden.”

Vermoedelijk zijn de b.g. personen allemaal achterlijke, islamofobe racisten.  Wij trouwens ook.  Wij raden mevrouw professor Hörnle aan eens een bezoek te brengen aan een geitenhoeder die haar met alle plezier aan de lijve kan laten ondervinden waarom een genitale ‘ingreep‘ per se uit het strafrecht moet genomen worden.  Neem vooral een cameraploeg mee.  We maken graag plaats op Golfbrekers voor een baanbrekend verslag van uzelf als ’embedded reporter’!

FT

Berliner Kurier

24 gedachten over “Juriste-professor-domme koe wil genitale verminking legaliseren

 1. Als ik die foto van die professorin bekijk , denk ik , dat ze bij hooggeleerde niet alleen haar clitoris hebben weggesneden

 2. Maar wie kan er nu tegen een genitale verminking zijn als de grote en vredelievende profeet Allah daar voor is. De islam is toch de godsdienst van de vrede en van de liefde.

 3. Toch raar dat het steeds perfessers of moet ik zeggen perversers zijn die waanzin verkopen?
  Krijg maar van dergelijk ongedierte college!

 4. max 12 jaar gevangenisstraf in NL voor dergelijke ingreep die zijne hooggeleerde Tatjana H . zo sympathiek vindt . Het is ocharme het enige orgaantje dat bepaalde cultuurvrouwen een beetje genot kan verschaffen , plezier , opwinding en ontspanning (behalve dan het zien van een film met Stan Laurel en Oliver Hardy) Volgens Wikipedia , in die barbaarse prachtculturen zou de vrouw dan minder geneigd zijn om haar heer en meester te bedriegen , logisch als ge er toch niets aan hebt . Ik kan nog steeds akkoord gaan met die ongelofelijk hoog maar dan heel hoog – geleerde Tatjana, als zij de mannelijke prachtcultuur- exemplaren een soortgelijke behandeling voorschrijft met twee kasseien bv

  • Een “behandeling” met twee kasseien doet helemaal géén pijn hoor, best Rene, alleen moet men er wel op letten hoé men zijn vingers houdt bij het manipuleren van die “castratieinstrumenten”… zoniet staat men nadien met een stel blauwe vingernagels. 🙂

   • ervaringsdeskundige ? Je hebt me gered van een paar blauwe nagels beste Vic ! Ik zou O zo graag die IS strijders-verkrachters …….ge weet wel

 5. Da mens is gek, ze zouden moeten besnijden op de wijze zoals dat in de afrikaanse landen doen met roestige messen zonder verdoving wel met cameraploeg erbij

 6. Naast Tatjana Hornle er 2014 helaas een tweede schandalige poging om FGM Type Ia of IV legaliseren. Professor Karl-Peter Ringel, een expert in de menselijke geneeskunde (immunologie) wil de “milde Sunna” integreren in het welzijn en de voogdij.

  Professor Ringel formuleert het Duitse BGB § 1631d nieuw, dus jongens en meisjes (gender-neutraal, gelijke, niet-discriminerende …) kan worden verminkt op het geslachtsorgaan.

  Dit is een schandaal. Dit moet worden voorkomen.

  § 226a StGB – Sonderstraftatbestand der Frauenbeschneidung & verfassungswidrige Ungleichbehandlung

  Professor Karl-Peter Ringel, M.D. / Ph.D., FRSM
  Ass. jur. Kathrin Meyer

  [ Seite 70 ] “iii. Zwischenergebnis. Eine Kindeswohlgefährdung kann nach den vorgenannten Ausführungen nur für die sehr extremen Formen der weiblichen Genitalbeschneidung angenommen werden. … Anderes gilt jedoch für die weniger eingriffsintensiven Formen der Beschneidung weiblicher Genitalien. Insbesondere die „milde Sunna“ ist als religiös motivierte Beschneidung mit dem positiven Aspekt der Schaffung religiöser Identität verbunden.” …

  [ Seiten 88-89 ] “IX. Ergebnis. Die Eltern einer Tochter haben wegen Art. 6 Abs. 2 S. 1 GG i.V.m. Art. 4 Abs. 1 und Abs. 2 GG das Recht, eine Einwilligung in eine religiös motivierte Vorhautbeschneidung zu erteilen. Die Personensorge umfasst auch das Recht in die medizinisch nicht indizierte Vorhautbeschneidung einer einwilligungsunfähigen Tochter einzuwilligen.”

  [ Seite 110 ] “Der elterlichen Einwilligung in die Klitorisvorhautbeschneidung kommt von Verfassungswegen – wegen des (religiösen) elterlichen Erziehungsrechts – eine rechtfertigende Wirkung zu. Eine Strafbarkeit der „milden Sunna“ muss bei Vorliegen einer Einwilligung der Eltern und der Einhaltung der entsprechenden Voraussetzungen, wie dem Arztvorbehalt und der Durchführung „nach den Regeln der ärztlichen Kunst“ etc., ausscheiden. Eine Strafbarkeit der „milden Sunna“ als „Verstümmelung weiblicher Genitalien“ i.S.v. § 226a StGB mit dem dort vorgesehenen Strafrahmen ist absolut unverhältnismäßig. Die Einordnung der „milden Sunna“ unter § 226a StGB ist auch mit Blick auf den Täterkreis nicht rechtfertigungsfähig.”

  http://wcms.uzi.uni-halle.de/download.php?down=33910&elem=2767812

  • Ook aan de Schelde trouwens, zoals overal in Europa waar ze neergestreken zijn.

 7. Het is me wat met dat besnijden. Ook in Amerika is commotie ontstaan, zo meldt ons The Jerusalem Post, omdat de Mohol (besnijder) het bloed van het piemeltje van het besneden jongetje niet meer zou mogen afzuigen, omdat hij de kleine met herpes zou kunnen besmetten.

   • Echt? Ben het even gaan opzoeken in mijn Archives Israélites en dat zijn verdomd een hele boel bladzijden die ik moest doorworstelen. Ik vond het op blz 590.
    ‘Le circonciseur suce à deux ou trois reprises le sang et met sur la plaie une poudre absorbante et capable d’arreter hemorragie, en als dat twee of drie keer afzuigen en het absorberend poeder op de wonde niet helpt dan kan men in de plaats daarvan, met succes, het volgende doen ‘peut etre pourait-on substituer ici avec avantage la cauterisation avec la pierre infernale ou nitrate d’argent fondu et se servir des ciseaux en place ducouteau’. Ik weet niet wat het minst pijnlijk is, de wonde toe schroeien met een vuursteen of gesmolten zilvernitraat op de wonde leggen en of het gebruik van een schaar minder pijnlijk is dan het gebruik van een mes.
    De volgende stap die de besnijder neemt schijnt de pijnlijkste te zijn ‘le circonciseur prend ensuite avec les ongles des deux pouces et l’indicateur de chaque main’, dus met de duimen en wijsvingers van iedere hand, ‘les bords de la plaie, et arrache le prépuces jusqu’au-dela de la couronne de gland’ de besnijder neemt dan de kanten van de wonde en rukt de voorhuid los tot aan de kroon van de eikel. Ze geven toe ‘ce second temps est très douloureux’ dat dit zeer pijnlijk is, maar ‘c’est en conservant rigoureusesment toute la légalité thalmudique.’
    Gelukkig weet die boreling later niets meer over die pijn, maar persoonlijk vind ik het bloed afzuigen van dat piemeltje nog het minst om commotie over te maken.

    @ foxy,
    ik hoef niet besneden te zijn om mij de pijn van een besnijdenis te kunnen voorstellen.
    Nog een bijkomstigheid, ik heb die Archives Israélites niet van a tot z doorlopen, maar het land Palestina kwam daar dikwijls in voor, bievoorbeeld op blz. 460 ‘les efforts généreux des Israélites d’Europe pour régénèrer leurs frères de la Palestine.. blz.463 Mr Bovet a parcouru non-seulement Palestine, mais aussi l’Egypte. En zo kan ik nog een tijdje doorgaan.

    • @ Anna, ik heb nooit gezegd of gevraagd in mijn tekst of u zelf besneden was. Ik verwees naar het mens waarvan u zelf zegt: “Gislinde Nauy (zou beter ouw heten) treedt Alice bij.” Ik heb dus “ouw” gebruikt in plaats van haar naam, zoals het klinkt wanneer men de N verwijdert.
     Ik zou nooit zo onbeleefd over u schrijven, zelfs al ben ik het niet altijd met u eens.
     Wat uw “Archives Israélites” betreft, zijn die ook te lezen on line? Dan zou ik graag de link krijgen zodat ik niet alle bruggetjes moet gaan doorlopen.

 8. Dacht dat andere feministen op hun achterste poten zouden gaan staan in verband met vrouwenbesnijdenis. Nog maar eens verkeerd gedacht. Ze behoren blijkbaar allen tot het kringetje van de voor-denkster Tanja Hörnle
  Ze zijn in de eerste plaats kwaad op het gerecht dat een besnijdenis verbiedt. Egaal, of het nu uit religieuze of medische gronden is (die medische moeten erbij gesleurd zijn). Moslims en joden laten zich hun besnijdenis niet afnemen en waarom dan de weg belemmeren voor vrouwenbesnijdenis? Als dat geen argument is van Alice Schwazer.
  Gislinde Nauy (zou beter ouw heten) treedt Alice bij. ‘Als feministen hebben we steeds de gelijkheid tussen man en vrouw hoog gehouden. Als we de besnijdenis nu aan vrouwen weigeren begaan wij verraad aan onze eigen overtuiging. Gislinde ging niet over één nacht eis. Ze bestudeerde de zaak. Van verminking is helemaal geen sprake. Integendeel het schijnt een weldaad te zijn. Want Gislinde, die de zaak dus ijverig bestudeert, heeft ook nog in studies ontdekt dat besneden vrouwen veel minder aan baarmoederkanker lijden en dat er door de besnijdenis maar liefst drie miljoen minder aidslijders zijn.

  Ik stel dus voor dat Golfbrekers een besnijdenis dag organiseert zodat wij ons in orde kunnen stellen.

   • Spreekt die “ouw” uit persoonlijke ervaring, dus zelf besneden? Want dat overtreft alle gemaakte studies, toch?

 9. @ Anna:
  Hierbij bruggetje naar pagina 460. Ik heb er wel een paar meer gelezen, maar ik vind nergens een verwijzing naar Palestina. Hebben we het over hetzelfde boek of archief?

  http://gallica.bnf.fr/ark:/12148/bpt6k5668150t/f467.image

  Het bruggetje lijkt niet te werken maar als je het gewoon in je browser zet zal het wel pagina 460 weergeven.
  Titre : Archives israélites de France. Revue mensuelle historique, biographique, bibliographique et littéraire…

  Éditeur : [s.n.?] (Paris)

  Date d’édition : 1840-1935

  Type : texte,publication en série imprimée

  Langue : Français

  Format : application/pdf

  Droits : domaine public

  Identifiant : ark:/12148/cb327014664/date

  Source : Bibliothèque nationale de France, département Philosophie, histoire, sciences de l’homme, 8-LC3-59

  Relation : http://catalogue.bnf.fr/ark:/12148/cb327014664

  Description : Variante(s) de titre : Le sous-titre varie fréquemment. – En févr. 1936 absorbé par : “Journal (Le) juif”. – A pour suppl. : “Annuaire des Archives israélites…” – Le cinquantenaire de la revue a donné lieu à un n° spécial intitulé : “Gerbe (La). Etudes, souvenirs, lettres”

  Provenance : bnf.fr

  Date de mise en ligne : 06/02/2011

  • Kan je niet helpen Foxy, ik heb een gebonden exemplaar met meer dan 1000 blz, ik heb dus de blz uit dat boek aangehaald. Heb ooit nog een pocket uitgave in een antiquariaat tegen gekomen (35 euro), maar in die uitgave zijn heel wat passages weg gelaten en het is veel dunner.
   Probeer eens oudere artikels te zoeken in Jewish Chronicle, dat is on line, misschien vind je daar overeenkomstige artikelen.

   Mocht je ooit op het boek van Johann-Andreas Eisenmenger stoten ‘Entdecktes Judenthum : oder gründlicher und wahrhafter Bericht’, schaf het je dan aan. De man werkte meer dan 30 jaar aan dit boek en niets van zijn onderzoek kon weerlegt worden. Mijn exemplaar is in het gotisch gedrukt, maar hopelijk bestaan er recentere uitgaven, mocht je geen gotisch kunnen lezen.

   • Anna, hartelijk bedankt voor deze info. Ik kan Gothisch lezen, dus als ik ergens een exemplaar vind dan schaf ik het me aan.

Reacties zijn gesloten.