OH. OH? Aah… Ontwikkelingshulp.

Hans Jansen, EU-parlementslid voor de PVV,  aan het woord over OH, Ontwikkelingshulp

De ‘Europese Unie’ verstrekt ontwikkelingshulp, ‘OH’. Dat doet de EU op eigen sap en verantwoordelijkheid.

In 2014 besteedt de EU een bedrag van 2716 miljoen euro aan OH. De EU heeft een OH-zevenjarenplan dat doorloopt tot en met het jaar 2020. Dan moet het OH-jaarbedrag tot 3989 miljoen zijn opgelopen. Het is vreemd dat het EU-bedrag stijgt, van bijna 3000 miljoen naar bijna 4000 miljoen jaarlijks, want je zou toch verwachten dat, als de hulp effectief was, het bedrag juist zou moeten dalen.

EUSSRMaar dat is niet zo, het bedrag stijgt. Het totaalbedrag aan OH voor de periode 2014-2020 bedraagt 19.661.639.000 euro, met andere woorden bijna 20.000 miljoen. Dit is het bedrag van alleen de Europese Unie, maar er zijn veel meer instanties die hun geld aan OH kwijt willen, zoals de Verenigde Naties. Dat alleen al vraagt om coördinatie, en coördinatie betekent nette banen voor nette mensen. Zorg dat u er bij komt. Maar goed, de EU besteedt al dat geld aan goedbedoelde pogingen om een goed doel te bevorderen: de uitroeiing van de armoede, eradication of poverty. Kan armoede wel worden uitgeroeid?

Lees verder als u er nog altijd zin in hebt…

U hoort hem hier in een videofragment van 2010 bij Pauw & Witteman:

FT

6 gedachten over “OH. OH? Aah… Ontwikkelingshulp.

 1. Eentje om te onthouden “mensen moeten wel zelf hun eigen broek ophouden”. Laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

 2. Die Europese PVV vertegenwoordiger blijft toch zo kalm en ik denk dat hij dat zeer goed doet

 3. En die 20.000 miljoen euro komen voor 90% op de verkeerde bankrekeningen, de mensen blijven straatarm en het gespuis wordt rijker en rijker koopt vliegtuigen tientallen wagens en doet lekker verder met de mensen te belazeren, het EU zootje droomt er ook van.

 4. Die Hans Jansen heeft ook hulp nodig bij zijn ontwikkeling . De Europse landen proberen de zogezegde sukkelaars, uit die hulpbehoevende landen op eigen bodem te ontwikkelen en te helpen met resultaat “noegatbollen” , integendeel , grote smoel , zich regelmatig gekwetst voelen en vanalles eisen Het introduceren van een eigen mode , zoals boerka , de soepjurk en baard , voorlopig nog voorbehouden aan de mannen. Achterstand bij het onderwijs , de meesten leren voor leefloontrekker en enkelen voelen zich geroepen als strijder van Allah. Mikken en schieten , folteren en verkrachten , daar moet ge geen diploma voor hebben. Dat zijn de resultaten van onze goedheid en bepampering. De echte sukkelaars krijgen weinig of niets te zien van deze gulle onderontwikkelde Europa-Hans(worst) Dank zij “hulp” ,van wie of vanwaar ze ook moge komen, kon Hamas zijn magazijnen met rakettekes vullen en puttekes graven. Dank zij “hulp” kunnen de Allah fans van IS de middeleeuwse krijger uithangen. Had ik maar betere resultaten gehad op de lagere school , behoorlijk leren rekenen lezen en schrijven ! Geen nood , gewoon in de politiek stappen. Ik was zeker ook Euro-Commissaris geworden en de trotse bezitter van een villa in Toscane . Mijn ontwikkelingshulp zou besteed worden aan landen …. die het echt nodig hebben zoals , Belgie , Nederland , Engeland enz enz

 5. en wij maar ontwikkelen met hulp

  Een man uit Iran is zojuist aangekomen in België.
  Opgewonden houdt hij de eerste de beste
  die hij tegenkomt aan en zegt:

  ‘Goedendag meneer Belg, u veel
  bedankt mij voor opnemen in u mooi land….’

  De ander zegt echter: ‘Heej,niex
  Belg, ik ben Marokkaan man.’

  De Iraniër spreekt de volgende
  voorbijganger aan:

  ‘Dank u meneer Belg dat ik met
  mijn familie hier mag…..’

  Weer wordt hij onderbroken: ‘Nieks
  Belg, ik bin Toerk…’

  De Iraniër loopt verder en spreekt de
  volgende die hij tegenkomt aan

  ‘Meneer de Belg, iek wil u
  bedanken voor de vele gastvrijheid van u land voor mij’

  Waarop de aangesprokene antwoordt:

  ‘Heej man, sie je niet dat ik soewart ben,
  ik ben Surinamer…’

  Vertwijfeld vraagt de Iraniër: ‘Maar waar
  zijn dan al die Belgen?’

  De Surinamer tikt op zijn gouden rolex,
  trekt zijn wenkbrauwen op en zegt:

  ‘DIE WERKEN TOT HALF ZES…..’

 6. Er zijn reeds billioenen uitgegeven aan nutteloos “ontwikkelingshulp”, en ons onland heeft, jaren geleden, eens practische hulp willen geven aan onze ex-kolonie & beide protectoraatgebieden door ervoor te zorgen dat de “grote dorpen” in dié gebieden veilig drinkbaar water hadden.
  Zelfs Willy Vandersteen-zaliger bracht zijn steentje erbij door de opbrengst dan zijn album “De Pompenplanters” integraal te schenken aan dit project.
  Een “goed jaar later” werkten nog… vier (!) pompen.
  De “zwartjesfilosifie” was zogezegd: “De blanken hebben die dingen geplaatst, dus is het HUN werk om die ook goed te onderhouden”.
  Het kwam hen dus béter uit om hun jonge dochters & vrouwen naar een rivier om water te sturen, aldus hadden zij méér tijd om op het dorpsplein te zitten palaveren.
  ” ‘s Lands’ gebruik, ‘s lands’ eer ?”… jawadde.

Reacties zijn gesloten.