Integratie loopt niet op rolletjes

Ter illustratie van de verrijking door “vluchtelingen”.  Een Afghaan bracht zijn jongere zus van 16 om met talrijke messteken omdat het meisje volgens onze westerse gewoonten wou leven.  Als hij in de rechtbank veroordeeld wordt tot een “levenslange” (in werkelijkheid loopt hij na ca. 8 jaar weer op straat) gevangenisstraf wegens eerwraak, dan reageren zijn moeder, vader, broers vol onbegrip.  De moeder zou zich zelfs uit het venster willen gooien… niet omdat ze haar dochter kwijt is, maar omdat zoonlief hiervoor op geen begrip bij de rechtbank der ongelovigen mocht rekenen: “schijt-Duitsers, nazi’s, kinderverkrachters…”

Zijn advocaat overweegt in beroep te gaan omdat hij vindt dat de rechtbank niet ingegaan is op zijn verweer “een drang die niet de dader kon weerstaan”…  Zijn cliënt neemt een wapen mee, houdt het verstopt op zijn lichaam, lokt zijn jongere zus mee naar buiten en doodt haar met talrijke messteken en dat zou dan volgens een jurist in een opwelling gebeurd zijn?

Integratie…

Soortgelijke reactie bij een proces voor een moord door een zgn. Duitse-Libanees op de vriend van zijn (ex)-vrouw.  Hij schoot de man dood toen die aan de verkeerslichten stond te wachten.  De familieclans hadden hun goedkeuring, resp. opdracht gegeven voor de moord. Getuigen die zo zwaar bedreigd werden door de Libanese clans dat ze voor de rechtbank meineed pleegden.   De rechter en de openbare aanklager genieten sinds de uitspraak politiebescherming want de clans hebben wraak gezworen. Nog maar eens. Ditmaal op het Duitse rechtssysteem, m.a.w. op de voorzitter-rechter en de openbare aanklager.

Twee verschillende visies van een samenleving die botsen.

Integratie…

“Das müssen wir aushalten!”  luidt het mantra van de bijna vredesapostelin Angela Merkel.

FT

 

3 gedachten over “Integratie loopt niet op rolletjes

  1. En die Afghanen zijn dan nog vd gematigde soort, want er zijn weinig kopvodden te zien.
    Wat wij conservatieve mensen echter niet kunnen begrijpen, simpelweg omdat we de juiste genen niet hebben, is dat zulke gebeurtenissen juist die zijn waar linkse mensen op kicken: het maakt de samenleving boeiend, en alles is beter als saaiheid en verveling.

    • Wij hebben net met de kinderen een tweetal weken “saaiheid” mogen ondergaan. Geen last gehad van ontwenningsverschijnselen. Integendeel!

  2. Ge zou als Afghaanse mama voor minder door het venster springen (gelijkvloers?) Ge doet er alles aan om je kindjes een behoorlijke Afghaanse opvoeding te geven , met goedkeurend gemompel van Allah, de meest vredelievende ! Dan… O !…. ramp een telg uit het gezin wil zich aanpassen aan de westerse leefwereld , dat kan en mag niet , verschrikkelijk, een kaakslag voor de familie …en Allah , de meest begripvolle . ” Wilkomme liebe Fluchtelinge” doet alsof je thuis bent . Wij hebben ook een drang waaraan wij niet kunnen weerstaan … de naastenliefde … mensen helpen in nood !!

Reacties zijn gesloten.