In Genève bespreekt men de Syrische ‘vrede’

De moeilijkheden worden van buitenuit gestuurd.  Assad, een dictator?  Iemand die stelt dat de grondwet geen vodje papier is (klinkt bekend), die bevestigt dat de grondwet eigendom is van het Syrische volk en dat een grondwetswijziging pas kan uitgevoerd indien en in de vorm het volk dit wenst, na een beslissend referendum, een dictator?

De VN zijn eerder pessimistisch.  Alsof ze zelf niet bijgedragen hebben aan de toestand.    Neem nota van de gewijzigde woordkeuze “there are no real moderate democratic tolerant opposition groups to talk to” (Er zijn geen echte gematigde democratische tolerante oppositiegroepen om mee te onderhandelen.) maar ze zijn “tot praten bereid”.  En dan de vraag: “kunnen ze vervellen tot een normale politieke oppositie? We moeten proberen optimistisch te blijven, maar het is moeilijk gezien de aard van de oppositie we mee te maken hebben.”  De aard van de oppositie…

De woordvoerder van de zgn. Syrische oppositie, Salem al-Muslet,  zal behoorlijk wat water bij zijn wijn moeten doen.    In april 2016 vond hij nog dat Assad moest vertrekken en dat hij pas tevreden zal zijn met een “scenario dat voor de Syriërs thuis, in de vluchtelingenkampen, in de asiel verlenende landen en op de grens waar ze momenteel verblijven, tevreden stellend is.  Wat betreft de toestand thuis zijn we toegewijd aan de fundamenten van de revolutie, en de kracht van de helden om het lijden, het onrecht en de tirannie van de Syriërs te verlichten.  Het resultaat (vredesonderhandelingen) zal negatief zijn daar het regime onverzettelijk is en de delegatie is niet ernstig op zoek naar een politieke machtsoverdracht.”

Als we het goed begrepen hebben wil hij dat de jonge gezonde Syriërs die vaandelvlucht pleegden, hun land overlieten aan barbaren, die toelieten dat er massaal geroofd, verkracht, ontvoerd, vernietigd en gedood werd, ¨mee de koers van Syrië moeten bepalen”.  Lafaards, die vrouwen en kinderen achterlieten in de miserie, als prooi van de zogenaamd ‘gematigde rebellen’, al Nusra, I.S. en co.

Intussen doen deze lieverdjes alle moeite van de wereld om de vredesbesprekingen te doen mislukken.  Zelfmoordterroristen bliezen zichzelf op in Homs.  Tientallen doden. Allahu Akbar.  Als zelfs Reuters hierover neutraal bericht…  De nullenzender had het gisteravond over napalm bombardementen door Assad of Poetin.  Zonder duiding of nuance.  Als je het niet zo nauw neemt met de waarheid maakt het ook niet uit.  Quasi om de week krijgen we een dergelijke nieuwtje van HRW, Amnesty Int’l en de MSM.  Geen enkele poco journalist die het zgn. nieuws toetst met de feiten.  De video van het journaal op één is “niet meer beschikbaar”.

Ter reflectie: https://www.golfbrekers.be/bij-alle-dramanieuws-cui-bono/

en ter herinnering: https://www.golfbrekers.be/wie-zonder-zonde-is/