In de brievenbus: ‘Probleem opgelost!’

MM900285281[1]Dat Anna geen dom blondje is, bewijst haar reactie op ons vorig artikel.  We plaatsen het graag in de vitrine opdat het licht de duisternis doorbreekt:

“Nog geen honderd jaar geleden was het probleem Afrika opgelost. Met uitzondering van Ethiopië stond heel Afrika onder een koloniaal bestuur. Ik geef toe bij de Engelsen, Fransen, Spanjaarden, Portugezen, Belgen en Italianen waren er die op een snel gewin uit waren. Ze buitten uit in plaats van op te bouwen. Kortzichtig en ‘ t blijft niet duren.

Als vandaag talrijke Afrikanen naar Duitsland komen is dat een late erkenning voor het werk dat in de Duitse kolonies, Kameroen, Togo, Duits-Oostafrika en Duits-Zuidwestafrika verricht werd. Men zou deze heerschappen de gevaarlijke weg over de Middellandse Zee moeten besparen en de kolonies terug overnemen.”

Anna Bijns

 

5 gedachten over “In de brievenbus: ‘Probleem opgelost!’

  1. Als multicul zo goed zou zijn voor Europa, waarom voert men het dan ook in Afrika niet in?

  2. Congo, Angola, Ethiopië, Zuid Afrika en alle anderen waren beter af toen het nog koloniën waren. Nu overleven ze door massale hulp die gegeven word aan hun dictators, die hier en daar les gekregen hebben in uitbuiting, mensenhandel en schooien. Afrika heeft alles en zal overgelaten zal worden aan hen die het zal nemen: oa. door moslims of de chinezen.

    • ‘n Vraagje Tjenne: van welke natie was Zuid-Afrika ‘n kolonie?
      Bedoel je de Britten misschien? Nu, de Voortrekkers en Boeren waren niet van mening dat het toen in Zuid-Afrika beter was, hoor!

Reacties zijn gesloten.