Hersenspoeling, manipulatie en de erfzonde

mediamanipulatieEen lezersbrief in een krant.  Of zou de redacteur zelf in de pen gekropen zijn?

Korte Ned. vert.: “Treurspel met asielzoekers.  Bremerhaven en Landeskreis Cuxhaven hebben te weinig opvang. Hamburg biedt cruiseschepen aan.  De schrijver raadt aan hotels en pensions te gebruiken.  Als er in het toeristisch seizoen een tekort aan kamers (voor betalende toeristen) is, dan bestaat er de mogelijkheid dat elk gezin met een eigendomswoning én overbodige ruimte verplicht wordt asielzoekers te herbergen.  Op een weigering staat een boete.  Elke burger heeft immers de plicht t.o.v. vluchtelingen.  Al was het maar omwille van ‘geschiedkundige’ redenen.  Daarom heeft de burger niet het recht deze dringende eis naast zich neer te leggen.”

FAZ

5 gedachten over “Hersenspoeling, manipulatie en de erfzonde

  1. Men kan ook de concentratiekampen terug in gebruik nemen of nieuwere, efficiëntere bouwen en deze gebruiken om de autochtone bevolking uit te dunnen, zodat er meer plaats vrijkomt voor asielzoekers. Minder eigen bevolking betekend ook meer arbeidsplaatsen die vrijkomen, zodat het probleem van de allochtonen zonder werk ineens zou kunnen worden opgelost.

  2. Zo zijn nu eenmaal de meeste Duitsers vrees ik, behalve de reageerders in kranten en blogs ntl. Maar die vormen absoluut geen representatief beeld van de samenleving, vermits Links al jaren geleden gestopt is met reageren. Ook de volledig ontaarde Duitse Kerken roepen vandaag nogmaals gans Europa op om voor meer migratie te zorgen. En de Bertelsmann stichting berekende dat D tot 2050 jaarlijks 500.000 migranten nodig heeft om de bevolking op peil te houden, en vooral om ze te verdunnen.

  3. Nog geen honderd jaar geleden was het probleem Afrika opgelost. Met uitzondering van Etiopië stond heel Afrika onder een koloniaal bestuur. Ik geef toe bij de Engelsen, Fransen, Spanjaarden, Portugezen, Belgen en Italianen waren er die op een snel gewin uitwaren. Ze buitten uit in plaats van op te bouwen. Kortzichtig en ‘ t blijft niet duren.
    Als vandaag talrijke Afrikanen naar Duitsland komen is dat een late erkenning voor het werk dat in de Duitse kolonies, Kameroen, Togo, Duits-Oostafrika en Duits-Zuidwestafrika verricht werd. Men zou deze heerschappen de gevaarlijke weg over de middellandse zee moeten besparen en de kolonies terug overnemen.

    • Da’s tenminste constructief denken. Dan hoeven er ook geen opvangcentra in Noord-Afrika gebouwd worden. We zetten je idee in de vitrine.

  4. Een broer van mijn schoonvader, een gepensioneerd rijkswachter heeft 20 jaar geleden reeds voorspeld dat wij ooit gedwongen dergelijke figuren in huis zouden moeten nemen. Geloof het of niet hij is speciaal naar een zeer kleine woning verhuist. De man lijkt dus overschot van gelijk te krijgen.

Reacties zijn gesloten.