Een buitenkans: word meter of peter…

… van een asielzoeker!

De minister-president van Sachsen Anhalt, dhr. Reiner Haseloff, vindt dat gepensioneerden zich best nog nuttig kunnen maken.  Tenslotte gaan hun gewone bezigheden zoals tuinieren, hond uitlaten, kleinkinderen opvangen, fietsen, taarten bakken, karweitjes opknappen… ook snel vervelen. Na een beroepsleven van 40 – 50 jaar kunnen er gemakkelijk nog wat jaartjes bij met een inzet voor de maatschappij.  Voor de multiculturele maatschappij.

Want de heer minister deed verleden week een oproep aan de senioren om meter of peter te worden van een asielzoeker.  Je mag hem ook in huis nemen, al is dat (voorlopig) geen verplichting.   De bedoeling van de minister-president is duidelijk: het afwentelen van de verantwoordelijkheid voor de asielzoekers naar de burgers.

Hij spiegelt het mooi voor.  Doe iets terug voor de samenleving waaraan je alles te danken hebt.  Jij, gepensioneerde, had het geluk hier geboren te worden, hier op te groeien, hier 40 – 50 jaar te mogen werken, een gezin te stichten, te kunnen sparen.    Doe dus nu iets terug.  Als peter of meter begeleid je een toekomstige medeburger.  Je gaat met hem winkelen (én betalen), je leert hem het gebruik van een  bankrekening (een ‘eigen’ bankrekening, met de nadruk op ‘eigen’), je leert hem respect voor vrouwen (!), kinderen (!), onze waarden en gewoontes (!).  Je leert hem dat het vee in de wei niet gejaagd mag worden, dat vlees te koop is bij de beenhouwer of in de supermarkt, dat tuintjes geen gemeenschappelijk eigendom zijn, enz.  Als meter en peter moet je je petekind behoeden voor misstappen, hem welkom heten, een warm gevoel geven.

Kortom: word ambassadeur van het asielrecht. Asiel is een gedeelde verantwoordelijkheid: u deelt, de asielzoeker neemt, de overheid delegeert.

Tot zover, dhr. Haseloff, die naar het schijnt nog steeds ergens vrij rondloopt.

Die Welt

 

9 gedachten over “Een buitenkans: word meter of peter…

  1. Ze gaan de inschrijvingen niet kunnen bijhouden. Nu al vormen zich rond azc’s grote ploegen vrijwillige hulpverleners (meeste zijn vrouwen) die 24/7 klaarstaan voor de veelal alleenstaande moslimmannen. Wat voor prestaties die zoal leveren laat ik aan ieders verbeelding over.

  2. Hoeveel zitten er momenteel bij mr. Reiner Haseloff in zijn huis, of doet hij deze oproep vanuit zijn instelling?

    • Daar moeten we nog achteraan gaan. Bij het ter perse gaan was dit niet bekend.

  3. Ik wil er wel enkele adopteren , meisjes uiteraard , tussen de 20 en dertig jaar , mooi uiterlijk , zacht karakter , knappe borsten , gewillig zijn en luisteren naar den heer ende meester , ze mogen zelfs een kopvod dragen als teken van goede wil van mijnentwege

    • Dat zijn allemaal loze beloftes, René. Jij zou slechts een lange afstandspeterschap kunnen opnemen. Sombrero vergeten?

  4. Aan welke ziekte zou dit heerschap lijden??? Naar mijn gevoel heeft die zijn sombrero vergeten, en niet zozeer Rene, alhoewel.

Reacties zijn gesloten.