Hoe vertel je kinderen dat iemand hen wil vermoorden?

https://i0.wp.com/www.pi-news.net/wp/uploads/2014/07/israel1.jpg?resize=339%2C393Meer dan 2000 keer was er gedurende de laatste weken luchtalarm (rakettenalarm) in Israël.  Mensen rennen naar de veiligheid van bunkers of richten de blik naar de hemel waar twee lichten naar elkaar toejagen.  Deze beelden worden hier niet getoond.  Alsof hun angst niet reëel is.  Alsof het bij de raketten die Hamas afvuurt om kermisvuurwerk gaat.

Dit scenario is voor volwassenen al zwaar te verwerken.  Voor kinderen is het helemaal ondraaglijk.  De Israëlische televisie heeft voor een kinderprogramma de raket Tili verzonnen. Die verklaart aan de kijkertjes hoe „Iron Dome”, het Israëlische raketafweersysteem functioneert.  Tili vertelt dat zij de kindjes wil beschermen tegen de raketten van Hamas.  Ze moeten geen schrik hebben.  “Ga naar een veilige plaats en ik zorg voor jullie”, zegt Tili.  En ook dat ze zal blijven oppassen tot er vrede heerst.
Tja, een goedbedoelde poging om de situatie leefbaar te houden.  Maar hoe vertel je kinderen dat iemand hen wil vermoorden?

Ongetwijfeld zal u zeggen dat de kinderen in de Gazastrook ook in gevaar zijn.  Klopt, maar Israël wil hen niet doden.  Het is de keuze van Hamas om zich te verschuilen achter de kinderen.  En de televisieprogramma’s, die in Palestina aan kinderen getoond worden, zijn van een heel ander kaliber dan de Israëlische. Een voorbeeld van de vele:

Een doodscultuur.  Een verheerlijking van de dood.  Het opperste doel: het martelaarschap!  Niet te begrijpen.

Ieder van ons is een beetje – allicht ongewild – verantwoordelijk voor de raketten die op Israël gevuurd worden.  Wij betalen via de belastingen, die naar de EUSSR vloeien, mee voor de munitie van het zooitje moordlustige gekken, die van geen ophouden willen weten.

FT

2 gedachten over “Hoe vertel je kinderen dat iemand hen wil vermoorden?

  1. Hahaha, dat kind kent haar tekst niet van buiten: Ze wil de joden niets aandoen, alleen verjagen, maar dat is niet naar de goesting van het konijn, dat hen vooral wil ombrengen.
    Het intense genot wat een moslim ervaart bij het zien van stervenden en doden is duidelijk herkenbaar in deze video over een zelfmoordaanslag bij een begrafenis in Syrie, waar de cameraman bijna klaarkomt bij het zien van al dat bloed en bij het onophoudelijk met overslaande stem roepen van zijn verplichte Allahu akbars:

    http://www.pi-news.net/2014/07/video-erschossener-islamischer-selbstmord-attentaeter-wird-zu-grabe-getragen/

  2. Het is weliswaar een groot verschil met indertijd ons jeugdprogamma met Nonkel Bob , Tante Ria en een hoop vrolijke vrienden of hoe diep kan een beschaving met zijn mensen zinken . Prachtig toch die opvoeding in naam van Allah . Prachtig toch die financiele hulp voor de aankoop van raketten . Maar ze moeten niet klagen dat ze op hun donder krijgen . Het is immers de wil van Allah. Spijtig dat er zoveel onschuldige slachtoffers zijn , langs beide zijde die van hun leven het beste willen maken en in vrede willen leven. Allahu Akbar is blijkbaar nog niet van plan om te stoppen , hij wil meer bloed , meer menselijk leed voor zijn sadisme te kunnen bevredigen.

Reacties zijn gesloten.