“Het wordt steeds erger.”

‘Er is een veenbrand en die woedt van jewelste’

“Waar ze zich ook vestigen, de vrolijkheid neemt niet toe. Dat heb je met heel veel import-mensen wel, zoals Surinamers en Antillianen. Wat die islamitische gemeenschap bindt is één, religieuze hysterie, twee, een verwrongen seksuele moraal en drie, een soort Rifgebergte-gerelateerde agressie.”

Theo Hiddema, de meest uitgesproken advocaat van Nederland, over de Islam, politieke correctheid en hoe hij zich zorgen maakt over de toekomst: ‘in mijn strafrechtpraktijk merk ik dat het helemaal niet goed komt. Sterker nog, het wordt steeds erger.’
‘Als je jezelf aanzet om een kritische beschouwing te wagen over de manier waarop het er over vijftig jaar aan toe is, en ik wist dat ik nog vijftig jaar te leven had, dan zou je bijna in opstand moeten komen, om te voorkomen dat – wat ik denk dat zich dan heeft voltrokken – te voorkomen.’

Hoe ziet die veenbrand, zoals u het noemt, eruit?

‘Dat is de Islam en dat vind ik doodeng. Als overal waar de Islam opduikt en zich manifesteert, als dat een gemeenschap van mensen zou creëren waarin iedereen zich in zijn eigen setting, rustig, bedaard en intens genietend van het geloof dat hij beleeft, zich op zijn eigen leven zou kunnen richten zonder de directe omgeving ermee te affronteren, dán was er niks aan de hand geweest.
Maar dit is een innerlijke beschaving die zich kennelijk ten doel stelt om zich via de weg van klagen en claimen iedereen om zich heen erop attent te maken dat we hier te maken hebben met een islamitische gemeenschap die alsmaar vindt dat ze tekort gedaan wordt.

Bij de anders denkenden creëert dat een sfeer van, noem het maar, chantage. “Als wij vanwege ons geloof niet op gepaste wijze en met respect worden bejegend en ons leven mogen leiden,” – dat mogen ze best – “dan…”. Maar ze bestaan bij de gratie van het steeds onder de mensen brengen van het idee dat ze tekort worden gedaan op dit punt.

Onze mensen, om het zo maar te noemen, worden beschuldigd van wij-zij-denken, maar díe groep denk bij uitstek in wij-zij. Dat komt door die lullige zendertjes waar ze naar zitten te kijken, die cultuur waar ze zo in blijven hangen dat de ouderen na drie generaties nog geen Nederlands spreken, maar bij mij aan het bureau wel vlekkeloos de woorden “discriminatie” en “racisme” uitbrengen – dat kenden ze dan weer wel. Dat is hen aangepraat.’

Lees heel het opiniestuk van mr. Theo Hiddema

Op Youtube kan u meerdere video’s bekijken met en over Theo Hiddema.

Hierbij eentje uit het jaar 2011, met o.a. zijn analyse over ‘een historisch bepaald woord’, de ‘kopvod’-belediging: het (her)bekijken waard!