Het stopt niet bij de Hagia Sofia

Vrijdag besliste de Verheven Leider der Ottomanen dat een voormalige kerk, die reeds een geloofsongebonden bestemming gekregen had, het Kariye Museum, dezelfde moskee- invulling, zoals de Hagia Sofia, zal krijgen. Het besluit werd vrijdag officieel bekend gemaakt.

De Heilige Redderkerk in Chora was een middeleeuwse Byzantijnse kerk met 14de eeuwse fresco’s van het Laatste Oordeel, een echte historische schat van de christelijke aanwezigheid in het voormalige seculiere land van Atatürk.

De kerk werd een halve eeuw na de Val van Konstantinopel omgevormd tot moskee. En na WOII, een museum, waarin de mozaïeken met de hulp van Amerikaanse kunsthistorici gerestaureerd en geopend voor het publiek in 1958. U kan nu nog de webstek bekijken: https://www.choramuseum.com/

En talrijke video’s. Hoe wil Erdogan deze prachtige muur- en plafonddecoraties wegwerken opdat de moslimogen zich niet bedreigd, gekwetst, beledigd voelen?

Dit is niet het einde. Dit is het begin van het einde. Elk bewijs van christelijke aanwezigheid moét en zàl uitgegomd worden.

Corporate Complicity - Boycott Turkey

… en U, bent U van plan er ooit nog op vakantie te gaan?

Eén gedachte over “Het stopt niet bij de Hagia Sofia

  1. Als wij in Europa niet héél snel een totaal verbod gaan opleggen aan die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse zwijnerij dan zal Eurupa én de westerse Europese cultuur binnen 20 a 25 jaar “verleden tijd” zijn.
    Ik ben niet ene die zegt “het zal mijn tijd wel goed verlopen” want ik heb kinderen en kleinkinderen en aan die hun toekomst denk ik 24u op 24u, ik wil dat die in een veilig welvarend land mogen leven en met die geïmporteerde achterlijke perverse gewelddadige barbaarse zwijnerij is dat onbestaande.

Reacties zijn gesloten.