Het land der onbegrensde sociale mogelijkheden

Hoeveel van de vrijgekomen sociale woningen zullen er aan onze eigen mensen, die al jaren op een wachtlijst staan, toegekend worden??? Maak plaats, maak plaats, maak plaats voor een volgende lading gelukzoekers

Sociale huurder uit Antwerpen bleek 16 eigendommen in Turkije te hebben: op twee jaar tijd 153 Vlaamse* gezinnen met buitenlandse eigendom uit hun sociale woning gezet.

De onderzoeken naar sociale woonfraude in Vlaanderen werpen hun vruchten af. Er komen steeds meer dossiers boven van mensen die tegelijk én een sociale woning én een buitenlands verblijf hebben. De helft van alle gerichte inspecties – 339 van de 724 – levert een fraudegeval op. Twee miljoen euro aan schadevergoedingen werd al teruggevorderd. “De tips en dossiers blijven binnenkomen, dat hadden we in het begin niet gedacht.”

HLN

*Neem nota van het poco taalgebruik…

3 gedachten over “Het land der onbegrensde sociale mogelijkheden

  1. Zo’n 35 jaar geleden woonden we nog in Leuven. ze leefden op kosten van het OCMW. Hij repareerde auto’s op een braakstukgrond .En hij was een vriendelijke persoon. en, op een dag nodigde hij uit om zo goedkoop mogelijk op vakantie te gaan. Hij had een woning in zijn land die hij verhuurde. Slim toch.

Reacties zijn gesloten.