Het is maar hoe je het bekijkt

Eén dode.  Twee versies.  Perceptie.                    Een wereld van verschil.

1. Israëlische bezettingsmacht doodt Palestijnse minister

Als gevolg van het inhaleren van teveel traangas, dat gespoten is door Israëlische bezettingstroepen, is Ziad Abu Ain in het ziekenhuis overleden.

Ziad Abu Ain, die ook leiding gaf aan de Anti-Wall & Settlement Commission, was volgens getuigen olijfbomen aan het planten met andere Palestijnen vlakbij het dorp Turmusayya. Kort daarna werden zij aangevallen door Israëlische bezettingstroepen, met als gevolg dat de groep van Ziad Abu Ain zich ging verzetten.

Getuigen melden ook dat Ziad Abu Ain hard is beet genomen door de Israëlische bezettingsmacht. Zo meldt een televisieverslaggever dat de Palestijnse minister hard in zijn borst is geslagen.

Inmiddels heeft president Abbas zich uitgesproken. Hij noemde het handelen van de bezettingsmacht als volgt: “A barbaric act which cannot be tolerated.”  Meer hier.

2. Palestijnen weigerden medische hulp van IDF en verkozen PA-minister Abu Ein te laten sterven

PA-minister Ziad Abu Eid wordt onwel tijdens een anti-Israël manifestatie. Een inderhaast bijgeroepen vrouwelijke Israëlische arts van het IDF (midden op het beeld met helm) wordt door Palestijnse omstaanders verhinderd om medische bijstand te verlenen aan de minister in nood. “Liever dood dan gered door een Jood,” zullen de Palestijnen gedacht hebben. [bron foto: screenshot van Sky News]

Terwijl de hele wereldbol moord en brand schreeuwt, de Palestijnen de Arabische wereld Israël beschuldigen van de “moord op PA-minister Abu Eid”, zowel de VS, de VN als de EU druk zetten op Israël en een dringend en grondig onderzoek eisen naar de rol van het IDF in de dood van de minister afgelopen woensdag, lijkt in de pers bewust enkele details te zijn weggelaten die misschien het leven van Abu Eid hadden kunnen redden. IDF-MedicOp beelden van Sky News over de confrontatie tussen het IDF en Zias Abu Eid, de voormalige minister voor Gevangeniswezen van de Palestijnse Autoriteit, is te zien dat Palestijnse Arabieren trachten te verhinderen dat een vrouwelijke medicus van het IDF bijstand zou verlenen aan de stervende PA-minister.

Ziad Abu EidHartlijder zonder een hart voor (Joodse) mensen, PA-minister Ziad Abu Eid: “Alle Joden buiten, alléén Arabieren kunnen blijven!”

Ziad Abu Ein, de ‘Minister voor Nederzettingen’, wat in feite betekent ‘Minister tegen Nederzettingen’, leidde een protestmars tegen de Joodse gemeenschap van Adei Ad in Samaria toen de demonstranten door IDF-soldaten werden tegengehouden. Abu Ein weigerde de bevelen van de soldaten op te volgen en schreeuwde hen ‘vuile honden’ toe en meer van dattum. Op een bepaald ogenblik greep een soldaat hem zelfs bij de nek toen die zich bedreigd voelde door Abu Eid.

Abu Ein, die gezondheidsproblemen had, hartproblemen kende, aan hoge bloeddruk en diabetes leed, werd de opwinding teveel. Hij voelde zich plots onwel worden, zakte buiten adem in elkaar en ging op de grond liggen terwijl hij naar zijn hartstreek greep. Enkele minuten later overleed hij tijdens zijn overbrenging naar een hospitaal. Meer hier.

In de hierboven getoonde  video kan u zien hoe een soldaat hem een seconde bij de nek en schouders hield om hem tegen te houden.  Abu Ein viel niet onmiddellijk op de grond, maar wel later.  Intussen sprak hij nog met journalisten (…wat kwamen die eigenlijk doen bij een boomplanting?…) Uit niets bleek dat hij pijn aan zijn nek had, integendeel, men moest hem tegenhouden omdat hij Israëlische soldaten wou aanvallen.  De Palestijnen is hij als ‘martelaar’ meer waard dan levend.

FT

1 gedachte op “Het is maar hoe je het bekijkt

  1. “Bomen aan ‘t planten” ?… normaal is dit toch een “vuilmakend werk” waarbij men toch géén “zondagse kleren” draagt. (tenzij men minister is, natuurlijk) 🙂

Reacties zijn gesloten.