Het Idlib-offensief is begonnen

De bronafbeelding bekijkenZware verliezen voor de moslim terroristen in Idlib. Honderden zouden zich al overgegeven hebben.

Gisteren heeft het Syrische leger (SAA) stellingen van het Al-Nusra Front (… Al Qaeda), inmiddels herdoopt tot Hayat Tahrir al-Scham (HTS), in de provincies Hama ( in het zuiden) en Idlib gebombardeerd, resp aangevallen. . Een onbekend aantal HTS-terroristen kwamen daarbij om. Naar verluidt ook hun twee van hun leiders.

HTS maakte al dagen jacht op ‘deserteurs’, die wilden overlopen naar het Syrische leger of hun wapens neerleggen.  Zij hebben Lavrov laten weten dat ze de voeten zullen afhakken van elke soldaat die hen zal aanvallen.(Tahrir al-Sham captures several persons in Idlib Province   –   Tahrir al-Sham arrests 13 persons for helping Syrian regime in Idlib)

Volgens Tass en andere bronnen in o.a. Irak zouden honderden “rebellen” zich overgegeven hebben om vervolgens terug te keren naar huis, naar de provincie Homs. Toen het Syrische leger oprukte naar Homs, weigerden zij nog elke vorm van overgave en gaven de voorkeur aan een vrije aftocht naar Idlib om daar opnieuw hun terroristische geplogenheden te kunnen hervatten. De gouverneur van Homs, Tal al-Barazi, klinkt hoopvol: “Hier kunnen ze hun oude leventje hernemen… in het leger stappen, studeren of werken.”  We hopen het met hem.
De Turkse krant Evrensel bericht dat bij het Idlib offensief 25.000 Syrische soldaten zullen ingezet worden daarbij ook orthodox-christene divisies, de Palestijnse divisie en de Baath brigades.
Hun tegenstanders worden gevormd door huurlingen van het Al-Aqsa-Front (IS) en HRS (Al Qaeda), het Tsjetsjeense Dschunud asch-Scham en de Oezbekistaanse Al Qaeda Tawhid wal-Djihad, de Chinese Oeigoeren (TIP) en het Oezbekistaanse Katibat al-Imam al-Bukhari (KIB). Deze laatste werd door het Amerikaanse buitenministerie in maart 2018 op de lijst der internationale terreurorganisaties gezet.  En toch blijft in het Westen en in de media men herhalen dat het om een Syrische volksopstand ging tegen de dictator Assad…

Alle huurlingengroepen, die door het Syrisch-Russische offensief in Idlib door de mangel zullen genomen worden werden in de VSA als terreurorganisaties erkend. En opmerkelijk, een verklaring van 31.5.18 “dat de VSA niet om de tuin geleid worden door het veranderen van naam en dat deze niet betekent dat de VSA hen de middelen zal verschaffen die het nodig heeft.”
Men schat dat na de verschillende evacuaties der terroristen naar Idlib er zich daar nu ca. 80.000 à 90.000 bevinden die slechts één doel voor ogen hebben: een totalitaire moslimstaat onder shariawetgeving.

En ja hoor, het Gutmenschendom treedt in actie.  Men is bezorgd.  Men zal waarschijnlijk binnenkort oproepen tot een staakt het vuren.  Men heeft het dan weer over een de-escalatiezone – zonder een woord over de terroristische shariadictatuur.  Men zal het hebben over de burgerslachtoffers.  Men zal aan Ruslands mouw trekken om Assad aan de leiband te houden.  Men zal in uiterste nood de Witte Helmen opnieuw hun ding laten doen…   Lavrov is niet onder de indruk.  Hij stelt dat het Westen probeert de omzetting van de Astana-akkoorden tegen te houden.

Bekijk deze video.   Filippo Grandi, de hoge commissaris van het UNHCR,  is zich blijkbaar niet ervan bewust dat in Idlibistan internationaal erkende terreurorganisaties de scepter zwaaien.  Neem nota van de poco verwoording van zijn “bezorgdheid”:

“Het is een der laatste enclaves van de oppositie tegen de regering.”   Oppositie?  In Idlibistan worden woningen van inwoners met minder extreme mosliminzichten en/of ander geloof voorzien van een teken.  Het teken van een gedogen wetteloosheid, zoals gebruikelijk in het Kalifaat.  Hier mag ieder zijn gang gaan.  De bewoners eruit zetten, beroven, vernederen en wat er zoal voor Allahs militante supporters tijdens hun tussenstop op aarde aan vermakelijkheden weggelegd is in afwachting van het Paradijs.

“Het is een gebied vol met vluchtelingen:  vrouwen, kinderen…” Geen woorden over de al dan niet buitenlandse djihadisten.

“Als we terugkijken in het verleden, in Aleppo, in Zuid-Syrië…”  Bedoelt hij dit?  Bekijk de videobeelden vanaf 02’02”. “… dan zien we dat een militaire oplossing voorrang had op dialoog…”  Dialoog met IS?  Met Al Nusra? Of even radicale soortgenoten?   Is hij de Jezidi’s vergeten?  De ontvoerde Druzen vrouwen en kinderen?  De opgelegde slavenarbeid onder het ‘oppositie’bestuur?  De lukrake executies van christenen, Koerden, homo’s…   Te wijten aan dialoogonwilligheid?

“Als dit zou gebeuren in Idlib, dan wordt dit een catastrofe, want daar bevinden zich veel wapens.”  Geen woord over de catastrofe die de bevolking daar elke dag moet verduren.  Veel wapens?  Hoe zijn die wapens daar geraakt?  Wie waren de leveranciers?  Als de terroristen ontwapend worden, kunnen ze er niet meer mee schieten.

Afsluitend het waarschuwend vingertje: “Denk eerst aan de Syrische bevolking en zet alles in op diepgaande dialoog om een oplossing te vinden voor de crisis.”  Crisis?  In Barcelona herdenken ze vandaag een “crisis” op de Ramblas.  En dan hadden wij nog een soortgelijke crisis in Londen, in Nice, in Berlijn, in Brussel, in Afghanistan, in Moskou, in Pakistan… ja zelfs in New York. Het is elke dag crisis.  Overal.  En het zijn niet de hindoes of de getuigen van Jehovah die dagelijks hun messen trekken of wandelaars neermaaien.

Zo ziet het eruit in Idlibistan, het paradijs der “gematigde rebellen”

Zo ziet het eruit in Idlibistan, het paradijs der ‘gematigde rebellen’

Idlib, niet zo gematigd