Idlib, niet zo gematigd

De bronafbeelding bekijkenIn Noord-Syrië, de regio Idlib, waar de “gematigde rebellen” peis en vree meenden te kunnen vinden nadat ze in ruil voor een wapenstilstand elders in het binnenland daarheen vervoerd werden, is het huilen met de pet op.

Erger: de situatie escaleert.  De verschillende extremistische terreurgroepen, de “gematigde rebellen” met allerlei strijdvaardige namen die om de haverklap gewijzigd worden telkens een fractie zich afscheurt of in discrediet geraakt, zijn daar aan een intern oorlogje begonnen om de macht over de regio naar zich toe te trekken.  En als toemaatje is er ook een ISIS-afdeling actief.

Idlib: Een zelfmoordterrorist op een moto laat zich ontploffen voor het hoofdkantoor van de Witte Helmen; even verder een zelfde scenario met een autobom bij het Rode Kruis/Halve Maan bureau en het Carlton Hotel.  Resultaat: naar verluidt 8 doden, 34 gewonden, waaronder 1 Witte Helm (volgens laatste info).

Apothekers en artsen hebben het werk neergelegd wegens het gevaar waaraan ze blootgesteld worden. Het is zelfs zo erg dat een groot aantal gezinnen aan de regering gevraagd heeft of ze aub mogen terugkeren naar hun oude stek in de Ghouta-streek, inmiddels weer in regeringshanden. Want ze voelen zich niet veilig tussen hun gematigde heren…

Nochtans wordt de Idlib regio ‘geregeerd’ door de democratische oppositie… (2de video onderaan)

De bronafbeelding bekijkenEn ja hoor, het Westen is nog maar eens verontwaardigd.  Die duivelse Assad toch: stopt zijn oppositie in een “openlucht vluchtelingenkamp”… Idlib.  Te kleine oppervlakte voor het groot aantal bewoners en nieuwkomers.  Die duivelse Assad toch… hij weet perfect dat de ‘rebellen’ elkaar niet kunnen luchten en dat ze elkaar zullen aanvallen.  Die duivelse Assad toch…  de lachende derde. Ze slaan elkaars hoofden wel in.

De VN zijn bezorgd… (video 3 onderaan).  Wij ook, maar om andere redenen.  Waar wordt de volgende gifgasvideo gedraaid?

,

1 gedachte op “Idlib, niet zo gematigd

Reacties zijn gesloten.