EU in woelige wateren door immigratie

Orban heeft een waarschuwing aan het adres van Merkels CDU.
Citaat: “I.v.m. de verkiezingen voor het EUropese parlement in 2019 zou het bv. niet zo moeilijk zijn de oprichting door gelijkgezinde Midden-EUropese partijen – of zelfs een Heel-Europese anti-immigratie-formatie – te organiseren. Er bestaat geen twijfel dat deze bij de EUropese verkiezingen van 2019 groot succes zou kunnen hebben. Maar ik stel voor dat wij deze verleiding weerstaan en Helmut Kohls idealen en partijfamilie (EVP, waar ook ‘onze’ CD&V deel van uitmaakt) steunen. I.p.v. vaandelvlucht zouden we de moeilijke opdracht de EUropese volkspartij te vernieuwen moeten aanpakken en haar de helpen haar christendemocratische wortels terug te vinden.” (Nvdr.:  Orban kent duidelijk onze tsjeven niet…)

Orban vindt dat de EU-Commissie geld van de EUropese belastingbetaler aan smokkelaars doorspeelt, die zich als NGO’s vermommen.

Citaat: “Wat betreft het probleem van het nieuwe EUropese begroting. Dit budget is net zoals de EU-Commissie zelf: pro-immigratie en pro-migranten. Het wezenlijke – of, noemt het zoals u wilt, het nieuwe – aan deze begroting is dat het geld van EUropese mensen (belastingbetalers) neemt en het aan migranten en NGO’s geeft. Het is alsof George Soros het (de begroting) op papier gezet heeft – en misschien heeft hij dat ook. De Italianen hebben eindelijk iets bekend gemaakt dat we allemaal weten: dat de NGO’s in werkelijkheid (mensen)smokkelaars zijn. Met de begroting van de EU-Commissie moeten zij gefinancierd worden, wat betekent zij de coalitie van economische en arbeiderssmokkelaars wil ondersteunen.”

Orban blijft erbij dat Fidesz ondanks alle moeilijkheden de EVP trouw blijft. Hij noemt Fidesz de “CSU van de EVP, het rechtse, christendemocratische platform”. Hij gelooft in een christendemocratische renaissance en niet in een anti-populistisch volksfront. (Nvdr: …Kan het VB, Wilders of de AfD anders niet veel van merken…)
Fidesz is lid van de EVP, de grootste fractie in het EUropees parlement. Regelmatig wordt er geëist het Hongaarse Fidesz uit de fractie te gooien. Zo heeft de Nederlandse CDA kritiek op Fidesz, die hen een uitholling van de rechtstaat en een anti-EUropese houding verwijt. Fidesz zou de “partijwaarden” van de EVP ondermijnen. Indien Fidesz na overleg niet bijdraait, dan moeten de Hongaarse christendemocraten maar de EVP verlaten, luidt de boodschap.

De Hongaarse buitenminister Peter Szijjarto vindt dat de EU zich meer om migranten bekommert dan om de bescherming van minderheden. Meer specifiek heeft hij het over de naar schatting 150.000 Hongaren die in West-Oekraïne leven. Tijdens de laatste maanden werden meerdere aanslagen op Hongaarse culturele instellingen gepleegd. Boedapest heeft de Kiev herhaaldelijk gevraagd maatregelen te nemen tegen het geweld die de Hongaarse minderheid treft.

In elk geval hebben de Visegrad-landen unisono beslist niet deel te nemen aan de zgn. mini-asieltop van morgen.

Een steun in de rug van de Duitse binnenminister en Beierse Freistaater Horst Seehofer (CSU).  Benieuwd wie eerst door de knieën gaat.  Merkel zal haar huid duur verkopen.

Thierry Baudet over de EU-superstaat in wording. Een realistisch gevaar: uitholling van de beslissingsmacht der individuele EU-lidstaten.

Filip Dewinter: “De  vraag is: laten we nog asielzoekers van buiten de EU toe in Europa.  We hebben geen opvangplaatsen buiten de EU nodig.  De oplossing is een immigratiestop. Grenzen toe!”

Ook Nigel Farage doet zijn duit in het anti-immigratiezakje.  Elke keer een jong meisje verkracht en/of vermoord wordt stijgen de muiterijgevoelens in het “Wir schaffen es nicht mehr”-land.

DWN

3 gedachten over “EU in woelige wateren door immigratie

  1. Het is heel eenvoudig om een begin te maken met de immigratie. Eerst en vooral de buitengrenzen van Europa potdicht maken door de grenzen te laten bewaken door militairen en het zal heus niet meer kosten dan de miljarden die we aan de immigratie landen geven. Ten tweede binnen Europa de illegalen terug wijzen naar de herkomstlanden, goedschiks of kwaadschiks (bvb geen gelden meer sturen naar de betreffende gebieden). Ten derde degenen die hier verblijven en misdrijven begaan straffen . Ik denk dat dit allemaal eenvoudige ingrepen zijn maar men moet ze wel uitvoeren tegen de wil van de linkse meute in

Reacties zijn gesloten.