“Het heeft niets met de islam te maken.”

‘Het heeft niets met de islam te maken.”

Dat konden we gisteren al voorspellen.  De lynchpartij op Charlie Hebdo heeft niets, maar dan ook niets met de islam te maken.  De Franse president heeft het over een terreurdaad.  Kan door eender wie gepleegd worden.  Kan.

De oorzaak moet uiteraard dieper gezocht worden. In onze harde maatschappij wordt er geen moeite gedaan om de lone wolfs, de eenzaten, de onevenwichtigen, de eenzamen, de gediscrimineerden en gefrustreerden, de kanslozen en de buitengeslotenen  de hand te reiken.  We drijven hen tot de wanhoop.  Geïnterneerden plegen nog liever euthanasie dan dat ze nog langer in hechtenis zitten.  Moordenaars gaan in hongerstaking opdat ze dit tranendal de gevangenis kunnen verlaten.

De Duitse binnenlandminister Thomas de Maizière heeft voor populistische “brandstichters” in Duitsland gewaarschuwd“Terroristische aanslagen hebben niets met de islam te doen”, verklaarde hij met klem.  “Het zijn juist de mensen die uit Syrië en Irak de terreur ontvlucht zijn die niet mogen verdacht worden omdat ze moslims zijn.”    Die voelt dat Pegida’s bezorgdheid hiermee gestaafd wordt en wil absoluut vermijden dat de Duitse bevolking eindelijk wakker geschud wordt.

In Der Spiegel wordt zoals gebruikelijk ‘neutraal’ bericht:

“Said und Cherif K. zijn broers, in Parijs geboren en opgegroeid in instellingen.  Hun uit Algerije afkomstige ouders stierven vroeg. ..
Over Hamid M. is weinig bekend; volgens de politie is hij dakloos en zou in het noord-oosten van Frankrijk naar school gegaan zijn.  Over Cherif K. vonden ze oude persartikels.  Hij werd in januari 2005 gearresteerd als hij naar Damascus wou trekken…  Tijdens zijn proces verklaarde hij als 22-jarige dat de folterfoto’s uit de Aboe Ghraib-gevangenis hem geïnspireerd hebben.  Hij had een diploma als fitnesstrainer, rookte veel marihuana en beschreef zich zelf als een “gelegenheidsmoslim”.  

Waarmee we bij het thema “islam” geraakt zijn.  We zouden dus moeten geloven dat een “gelegenheidsmoslim“, lees “een gematigde moslim”, eigenlijk niet de kwaadste was.  Ietwat ijl in zijn hoofd door de jointjes.  Ietwat onzeker, gebrek aan zelfvertrouwen, door een ongelukkige jeugd.
Eigenaardig toch, dat die brave jongens zodanig door het roken van jointjes – wat de linkse kerk een onschuldig soft drugje noemt – en door het luisteren naar rapmuziek meegesleept worden naar de jihad.

We herhalen: deze moordpartij heeft niets met de islam te maken! Dat ze daarbij Allahu Akbar roepen is louter toeval.

FVE

11 gedachten over ““Het heeft niets met de islam te maken.”

 1. Het zijn daden van een enkeling, wordt ons gezegd. Als een cobraslang mij bijt is het ook een daad van een enkeling. Gelukkig zijn we zo verstandig om de cobra te laten waar ze thuis hoort.

  • Zéér verstandig! Ik heb absoluut niets tegen een cobra maar wil ze liever niet in huis hebben. Er zijn trouwens diersoorten waarvoor ik geen traan zou laten moesten ze met uitsterven bedreigd worden. Met onze welgemeende excuses moest een exotisch diertje zich toevallig aangesproken voelen. Wat ik niet verwacht, tenslotte hoort Golfbrekers waarschijnlijk niet tot haar of zijn biotoop.

 2. Ik zie maar “een”oplossing ! De oprichting van peutertuinen voor meerderjarigen Allahneukers . Hun opvoeding herstarten bij “nul” want de opvoeding die ze van thuis hebben meegekregen in het teken van Allah , de meest gewelddadige trekt op geen “fluit” Leer ze matjes vlechten , maak het nadien een beetje moeilijker , leer ze begrippen bijbrengen zoals verdraagzaamheid , liefde , het delen van een koekje of een stukje chocolat . Een rondedans rond een katholierke juf , als examenonderdeel en teken van verdraagzaamheid !
  In een woord het begrip “mens” waardig worden

   • Bij mij was het uitprikken van paaskuikentjes het moeilijkste; meestal werden het dan maar paaseendjes. Blijkbaar stond de moslimcursus beenhouwerij niet bij mijn algemene opleiding.

   • Om hoger onderwijs te kunnen volgen moet men in staat zijn om een diploma middelbaar onderwijs te halen.
    Hoeveel moslimjongeren slagen daar niet eens in?

  • Er bestaat geen enkel middel om hun geweld af te leren Ik geef Dewinter volledig gelijk dat een moslim geboren is met een zwaard maar ja dat mag men niet schrijven

 3. Men blijft hardnekkig tegen beter weten in het licht van de zon ontkennen !!

 4. Het was me eigenlijk nog niet eerder opgevallen, maar de houding van de politici inzake het niet benoemen met de juiste naam van feiten gepleegd door moslims stemt wonderwel overeen met de aanbevelingen voor de berichtgeving over allochtonen. Aanbevelingen waaraan de media zich sinds 1994 te houden hebben volgens de journalistenbond, en in samenwerking met het CGKR.

Reacties zijn gesloten.