Het Geweten beraadt zich over de boerka

De boerka.  Blijkbaar een groot probleem voor het Europees Geweten, het ECHR.

Sinds eergisteren zitten ze daar met hun onmetelijke wijsheid te prakkizeren hoe ze  de geit (…vrij in te vullen) en de kool (…de boerka) kunnen sparen.  Want het Franse boerkaverbod ligt bovenaan in de schuif van te oplossen problemen van wereldwijde mensenrechten.  Een Frans juffrouwke van 23 lentes vindt dat dit haar rechten discrimineert.  Zij wil  niet dat iedereen zomaar haar aanminnig gelaat kan aanschouwen en daardoor verleid worden tot daden die de islamadepten schuwen.

De Franse regering deelt haar opinie niet en vindt dat de boerka en de nikab botsen met de morele beginselen van de Republiek. ‘De sluier is een ontkenning van het recht van vrouwen om vrouw te zijn’, vertelde binnenlandminister Emmanuel Vals in juli. ‘Zoiets hoort niet thuis in de openbare ruimte.’

Dat terroristen en misdadigers van allerlei allure de kleding zouden kunnen misbruiken om de camerabeveiliging te ontslopen speelt uiteraard ook een rol in het verbod door de overheid.

Een klein voorbeeld van over de plas:
San Diego, California News Station – KFMB Channel 8 – cbs8.com

Naar verwacht zal het Europese Hof in 2014 een uitspraak doen.  We houden jullie op de hoogte.

Trouw, 27 november 2013

5 gedachten over “Het Geweten beraadt zich over de boerka

 1. Foto Milquet naast radicale imam “bewijs dat Westen terroristen steunt”
  Een minister staat geregeld met heel wat mensen op de foto, maar soms duiken kiekjes uit het verleden op die de excellentie wel eens in verlegenheid kunnen brengen. Zo gaat een foto van minster van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet met de radicale Brusselse imam Iliass Azaouaj momenteel de wereld rond.
  De foto dateert al van 16 september. Milquet poseerde toen in Brussel met Iliass Azaouaj. Maar die imam staat al een tijdje bekend als een erg radicale salafist. Op zijn Twitteraccount is hij trots op zijn “lidkaart” van al-Qaeda en betreurt hij de dood van Osama bin Laden. Begin deze maand verscheen ook een video waarin Azaouaj zijn trouw aan de terreurorganisatie beleed, voorzien van explosievengordel en geweer. Nog niet zo lang geleden dreigde de iman zelfs vanuit Syrië met een aanslag tegen België.

  De tweet wordt nu door aanhangers van het Syrische regime gebruikt als “het bewijs dat het Westen de terroristen in Syrië steunt”.

  Milquet zegt dat ze niet wist wie de man was. “Als ik omringd ben door honderden mensen, kan ik die niet allemaal naar hun identiteitskaart vragen”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

  Bron ZITA

  Afbeelding weergeven op Twitter
  Azaouaj Iliass @Azaouaj_Iliass
  Volgen
  Madame Joelle #Milquet (Ministre de l’intérieur) au coté du djihadiste #Azaouaj Iliass à Bruxelles. A retweeter.
  9:43 ‘s middags – 16 september 2013

 2. Indien het wicht niet wil dat wij haar gelaat kunnen aanschouwen staat het haar altijd vrij haar biezen te pakken en terug te keren naar het land van herkomst. Het is reeds duizenden keren gezegd ” als ge naar hier komt moet ge u aanpassen “. Toch vinden deze hangmatters en profiteurs van de Westerse financiële voordelen dat zij niet enkel recht hebben op die steun, maar dat wij ook nog effe naar hun pijpen moeten dansen. Om af te sluiten. Gisteren zag ik op het hournaal (0000) dat Dubai in 2020 de wereldtentoonstelling mag organiseren. Ik stel mij grote vragen bij de praktische kant van de zaak. Mogen Westerse vrouwen daar dan rondlopen in korte rok, mogen zij met ontblote armen rondlopen ? Hoe gaat men omgaan met het alcoholverbruik van de Westerling? Gaan ze in Dubai de regels versoepelen? of zullen de bezoekers van de wereldtentoonstelling zich moeten aanpassen aan de islamitische gewoonten? Voor zij die gaan in 2020, ik zou me maar niet te veel illusies maken. Ik blijf thuis. Als mijn keel als geile Westerling nog niet is overgesneden natuurlijk.

 3. Mijn PC maakt soms rare bokkensprongen, nog maar eens proberen een reactie te plaatsen !

  Het is onbegrijpelijk voor een volwassen normaal denkend persoon dat die burka en nikab-mode een discussie punt kan zijn in de hoogste politieke regionen. Het is te vergelijken met een peuter die verbod krijgt nog langer te tutteren op zijn fopspeen en daarvoor het Hof van de Mensenrechten wakker schud !
  “” Naar verwacht zal het Europees Hof in 2014 een uitspraak doen in deze gevoelige tutterkwestie. We houden jullie op de hoogte !

  Het grote probleem is uiteraard hoe kan je nu zien of het inderdaad een vrouw betreft die schuil gaat onder een deken en niet een grove gure vent met veel tatoes en met minder vredelievende bedoelingen. Het onbedekt laten van intieme lichaamsdelen , die het bewijs van vrouw zijn moeten leveren , is uiteraard geen oplossing voor de strenge zedelijke kuisheidsregels van onze moslim-broeders !
  Ik zie maar twee daadwerkelijke oplossingen ,
  1- Ze nemen kontakt met hun zusters die de Koran interpreteren als redelijkheid, eerlijkheid, gerechtigheid, goedgunstigheid,nuance , rationeel denken , liefde en persoonlijke verantwoordelijkheid ,zoals Yahya die een Golfbreker -reactie schreef in verband met die vermeende Islam Universiteit

  2- Ze gaan terug naar hun thuisland en kunnen daar a volonte en in alle veiligheid genieten van de burka of nikab-dracht . Zich verder laten onderwerpen , vernederen en als sex-speeltje laten gebruiken door hun heer en meester tot Allah ze laat opnemen in zijn paradijs uiteraard in de vrouwenafdeling

  • De eerste poging is verhakkeld aangekomen. We hebben ze niet geplaatst omdat je deze nadien ter vervanging van de vorige stuurde

Reacties zijn gesloten.