Het gaat vooruit…

Slechts 20 jaar gingen erover heen vooraleer de haatpredikant – moslimextremist – I.S.-fan gearresteerd werd.   We vragen ons af wanneer hij wegens geestelijk lijden vrij gelaten wordt ?

Bovenstaande video werd opgenomen de dag voor zijn veroordeling.

De Britse soldaat Lee Rigby die met een machete in Londen op straat gedood werd.  Abdelhamid Abaaoud, aanslagen in Parijs.  Siddharta Dhar, de nieuwe ‘jihadi John’.  Elke naam van dit rijtje staat in verbinding met de man die door een rechtbank in Londen nu na tientallen jaren juridisch touwtrekken wegens oproep tot geweld en ondersteuning van de terroristische I.S. gevonnist werd: de Britse haatpredikant Anjem Choudary.

Volgens een studie stond een kwart van alle sinds 1999 veroordeelden wegens islamitisch extremisme onder invloed van Choudary.  Minstens 15 geplande terroristische aanslagen in Groot Brittanië sinds 2001 hadden een direct verband met Choudary en zijn netwerken.  Hij geldt als Europa’s machtigste ‘terreur-ontwerper’.

En toch had de overheid gedurende meer dan 20 jaar niet de wettelijke middelen om hem tot zwijgen te brengen.  Telkens een van zijn islamitische organisaties verboden werd, richtte hij (Choudary is jurist van opleiding)  een nieuwe op, balancerend op de slappe koord van vrije meningsuiting/religie en ophitsing/aanzetting tot terrorisme.

Pas de oprichting van het Kalifaat door I.S. in Irak en Syrië werd de zoon van Pakistaanse ouders een juridische valstrik.  In september 2014 plaatste Choudari een 90 min.-durende video op YouTube, waarbij hij zijn volgelingen gedetailleerd het Kalifaat ook in Groot Brittanië beloofde.

Deze aankondiging gaf de aanklager eindelijk de juridische basis om tegen hem te kunnen handelen.  En nu heeft een Londense rechtbank Choudary schuldig bevonden aan ondersteuning van I.S.  Er dreigen hem 10 jaar gevangenis.  De Old Baily sprak het vonnis reeds op 28 juli uit maar Justitite had de media verzocht de informatie niet onmiddellijk te verspreiden.
Jarenlang heeft Choudary zijn verachting voor de Britse rechtstaat van alle daken geschreeuwd en zich tegelijkertijd als vader van vijf kinderen door de Britse belastingbetaler via sociale gelden laten onderhouden.

Op de westerse maatschappij keek hij vol verachting neer. Een voorbeeld: bij een CNN interview werd hem gevraagd even kort als geluidstest iets in de micro te zeggen.  Hij telde: “1, 2, 3, 4, 5, 6, 7/7 (bomaanslag Londen juli 2005), 8, 9/11 (Al Qaida vliegtuigaanslagen VSA september 2001), 10″

Anjem Choudary in 2010 in LondonHerhaaldelijk heeft Choudary in talrijke interviews zijn eis voor de invoering van de sharia herhaald, speelde met de media, provoceerde, kon ‘de dag niet afwachten dat de I.S.-vlag boven het Witte Huis en Downing Street waait’.  Zag Buckingham Palace als een moskee, waarvan hij een fotomontage verspreidde.

In organisaties zoals Islam4UK en al-Muhajiroun radicaliseerde hij honderden jongeren die vervolgens naar I.S. trokken of op eigen  bodem gruweldaden planden of uitvoerden.  “Jullie moeten in jullie harten alles haten wat Cameron en Obama vereren.  Democratie, vrijheid, de scheiding van kerk en staat, het parlement… alle ideeën van de ongelovigen moeten jullie afwijzen…”

Zijn lieftallige echtgenote Rubana Akhtar zou naar verluidt de ‘vrouwelijke’ tak van al-Muhajiroun geleid hebben en moslima’s in de jihadkunde onderwezen hebben.   Het is niet onmogelijk dat Scotland Yard ook tegen haar actie onderneemt.  Zij werd door een undercover journaliste gefilmd toen ze het I.S.-Kalifaat prees en de ‘vuile joden’ verwenste, terwijl niet slechts jonge vrouwen maar ook kinderen aanwezig waren.  Uit voorzorg – om het proces tegen haar man niet in gevaar te brengen – heeft de overheid tot nu nog niets tegen haar ondernomen.

How Anjem Choudary’s mouth was finally shut

 

 

62 gedachten over “Het gaat vooruit…

 1. Choudary’s mouth finally shut!!! Maak dat de ganzen wijs, tenzij men M I 5 laat doen zoals wijlen Rudolf Hess overkwam in Spandau. Dat was “finally shut”…

 2. Als een dergelijk individu 20 jaar zijn gangen kan gaan, dan is dat alleen omdat het systeem dit op een actieve manier toelaat. Anjem Choudary maakt enkel gebruik van de rode loper die voor hem werd uitgerold. Wie is hier dan de ware schuldige??
  Wie heeft er de werkelijke macht in Londen ??
  Het feit dat men Choudary, en met hem miljoenen anderen, in het land laat komen en blijven, dat is het werkelijke schandaal en ook het drama.
  Toelaten dat een “gruwelijk systeem” dat verantwoordelijk is voor minstens 270 miljoen doden, zich zo maar kan installeren, is hoogverraad.
  De miljoenen Britse soldaten die tijdens WO I en W O II gesneuveld zijn moeten zich allemaal elke dag in hun graf omdraaien van razernij.
  Het is dan ook niet Choudary die moet aangepakt worden, maar wel eerst en vooral de verraders.
  Of de toepassing van de causaliteit of de wet van oorzaak en gevolg.
  Eddy,
  Maak U geen illusies over de M I 5 in het geval van Choudary.
  Volgens bepaalde bronnen wordt Choudary trouwens omschreven als een
  “M I 5 asset”. In dit laatste geval heeft men dan ook de verklaring voor de 20 jaar
  durende activiteiten van Choudary.
  Wat Rudolf Hess betreft , een recente bron, louter ter info :
  http://henrymakow.com/2016/08/Rudof-Hess-was-tortured.html
  Voor de rest dient men zich geen illusies te maken over de duur van de gevangenis straf van Choudary. Achter deze veroordeling zal wel een “combine” zitten, met de Britse overheden.

 3. @ Eddy,

  1- misschien gaat je verwijzing naar M15 sommigen boven het petje. Maar inderdaad toen de sovjets geen bezwaar meer hadden om Hess in vrijheid te stellen, ging M15 over tot de final shutt. Zeker is zeker en een dode kan zijn verpletterende waarheid niet meer aan het licht brengen.

  2- na Ropie, die zich voor vandaag had verontschuldigd, gaf ook jij forfait voor de Stammtisch. Dat spijt me want ik had jullie beiden willen leren kennen. Misschien komt er een andere gelegenheid en dan iets beter georganiseerd. Duik alvast in Organisation Todt om de finesses te leren.
  Stammtisch verslag: om 10 voor twee zat ik op het terras van Den Bengel. Klokslag twee ging Rene met zijn visite kaartje, zoals hij zijn Thaise echtgenote noemt, Den Engel binnen. Klein misverstand.
  Ik ging dan maar naar hen toe. Verontschuldigde de redacteur van Golfbrekers, FVE, die niet aanwezig kon zijn omdat verleden zondag een blikseminslag zijn huis had getroffen. Rene constateerde dan dat we vermoedelijk onder ons twee zouden blijven, wat hij spijtig vond.
  Ik ging nog wel regelmatig een kijkje nemen op het terras van Den Bengel, op zoek naar de man met een Pallieterke voor zijn neus.
  Rene vertelde me dat hij zich erg verbonden voelde met Golfbrekers omdat dit de enige band met Vlaanderen was.
  Kan ik inkomen, hij spreekt de taal niet van het land waar hij verblijft. Hij heeft geprobeerd ze te leren maar er is geen beginnen aan. Een handicap als je je woordje niet kan plaatsen. Maar hij woont graag in Thailand met zijn vriendelijke mensen.
  Verder zei hij dat zijn echtgenote en hij nooit ruzie maken omdat ze elkaar niet altijd begrijpen. Mevrouw Rene spreekt inderdaad weinig Engels en de taalvaardigheid van Rene in dat Engels staat ook nog niet op punt. En zo zie je maar, het kan niet genoeg herhaald worden, elk nadeel heb zijn voordeel.
  Rene ging de sfeer van Antwerpen nog wat opsnuiven voor hij terug naar Thailand vertrok, foto’s nemen van het huis waar hij woonde in zijn jeugd en de school waar hij school liep.
  Ik dacht bij dit alles: in dat verre land zo vreselijk alleen.

  • Ai, ai. Spijtig. Trouwens, gisteren eindelijk elektrieker op ‘bezoek’ gehad om te zoeken naar de oorzaak van de gedeeltelijke stroomuitval. Moet nog aan gedokterd worden. Oorzaak waarschijnlijk gevonden, maar we zijn er nog niet uit hoe het op te lossen (draden achter ingemaakte kasten, achter plafond e;d.

 4. De ooit zo trotse natie Groot Britagne is vervallen tot een vrijstaat voor (de) islam(ieten) waar de native Brit minder rechten heeft als de aanhangers van de perfide misdadige ideologie islam.
  Margaret Thatcher, is één van de weinige regeringsleiders die op handen gedragen werd door de special forces, het SAS stond als een blok achter haar midden jaren tachtig toen het Argentijnse zooitje dacht dat Thatcher een zacht eitje was.
  Dat is iets dat weinig regeringsleiders op hun palmares hebben.
  Diezelfde Maggie draait zich in haar graf net als haar goede vriend Ronald Reagan door wat er vandaag in hun naties aan het gebeuren is.
  Heden, hoewel het sluipend islamgif reeds langer werkt is Groot Britagne verworden tot een natie waar er zich situatie voordoen als in de volgende video’s, waar broekventen en poppemiekes die de politie eenheden “versterken” zich laten intimideren door islamtuig.
  Native Britten worden beboet/aangehouden/vervolgd of wat dan ook als ze de waarheid zeggen of schrijven over de islam(iet) en de wraakroepende werkelijkheid is dat deze zelfde islamiet borden ophoud met teksten als “sharia rules” “behead the infidels” “f*ck democracy” en daar de broekventen en poppemiekes niet durven ingrijpen.
  Uiteraard is er de (is trouwens over heel eurabia al zo) overheid die zegt niet ingrijpen en daar geven velen grif aan toe want de realiteit is dat er een aantal “bij de politie gaan omdat het een vaste job is”.
  Jawel ,verzin ik niet want is bij onderzoek naar motivatie jaren terug naar voren gekomen ik dacht Nederland, heb er toen naar verwezen in comments op fora.
  Heb al vaker de reflectie geuit minimi works fine.

  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XHym8PXdn-c

 5. Het ooit zo trotse GB nam landen in bezit, onderdrukte de inheemse bevolking, was en is een oorlogstoker, lanceerde in Zuid-Afrika het concentratiekamp en was niet vies om de bodemrijkdom, in die landen waar het de plak zwaaide, in eigen zak te steken.
  De lieve, op de handen gedragen Tatcher liet in 1981 tien Ieren, waaronder Bobby Sands, de hongerdood sterven zonder een krimp te geven. Echt een land waar je kon naar opkijken.

  • Meisje Anna, er is geen Westerse natie die niet ergens heeft gekoloniseerd.
   “…Landen in bezit…”
   ik ken er die complete regeringen om(kopen) en zo “landen in bezit nemen” denk maar aan de USA of de islamieten uit SA en omgeving die half Groot Britagne opkopen of in Frankrijk,.
   De inmenging van Westerse naties is er altijd geweest nu nog meer als vroeger en talloze malen gevaarlijker, (denk maar aan de US en hun instrument de NAVO met in hun kielzog Eurabia HQ Brussel die Rusland provoceren door de Oekraïne in te lijven zodat in Poetins achtertuin ballistische raketten opgesteld worden.
   O die lieve brave jongen Bobby en zijn vriendjes…weet je wat ze deden die verrekte IRA Anna als ze een (undercover SAS) trooper in handen kregen?, ken je hun straffen die ze uitvoerden op mensen die ze ENKEL reeds verdachten van een spion te zijn, je wilt het niet weten.
   IRA zooitje hadden ze allemaal letterlijk aan flarden mogen knallen zoals ze deden in Gibraltar met het tuig dat daar was om aanslagen voor te bereiden.
   Groot Brittagne oorlogsstoker… net zo veel of weinig als welke andere natie dan ook.
   Dat concentratiekamp “gedoe” wat denk je waar ze hun inspiratie haalden Anna, nou bij de communisten die er reeds alles van wisten.
   En Zuid Afrika…heb er al zoveel over gepend op andere fora (grasduin maar eens bij EJ ) dat was vroeger onder F De Klerk een paradijs ven had de zwarte die bij de blanke werkte een beter leven als nu.
   Natuurlijk het was niet voor alle negers zo goed en apartheid leidde soms tot excessen maar de meeste Boeren waren hardwerkende mensen en geen slavendrijver noch beulen.
   Toen kon je daar overal veilig rondlopen was er geen gevaar dat je overvallen of vermoord kon worden, toch niet meer als op andere plaatsen in de wereld.
   Na de, door het zooitje linkse multikulle lemmingen wereldwijde boycot die het einde van de apartheid inluide werd het ooit zo mooie land verworden tot een hel voor de blanke en de neger die ooit voor een blanke gewerkt heeft.
   Ik herinner me nog als gisteren de openbare omroep BRT die er iedere dag bovenop zat met een vergrootglas.
   Die schoften op de BRT met hun heiligverklaring voor de terrorist moordenaar Mandela, bij zijn begrafenis… weerzinwekkend hoe ze zijn leven vertekenden, heb toen een boze mail gestuurd nooit en reply gekregen.
   Vandaag is diezelfde mainstream doodstil over het door de ANC (een loepzuivere communistische terreurorganisatie) “bestuurde” land waar blanken gruwelijk (lees de politie verslagen en je wordt niet goed) afgeslacht worden en waar de crimiinaliteit torenhoog is, waar aids een epidemie is in die mate dat de negers baby’s verkrachten omdat ze denken dat die nog niet besmet zijn.
   Zelfde verhaal in het ooit zo prachtige Rhodesië van Ian Smith (was in mijn jeugd bekend als de graanschuur van Afrika) nu is de psychopaat Mugabe er heer en meester en wat blijft er nog over.
   Kan daar nog een hele pagina over volschrijven maar in feite ging het over Groot Britagne en hoe oorlogszuchtig het was…
   Nou niet meer als een ander land Anna of je doet de waarheid geweld aan en zo ben jij niet hé.

   • @ Trucker

    ik denk niet je de geschiedenis van Ierland dat, onder Engels bestuur en te beginnen met die Hollander, Willem III of Orange, gruwel en ellende heeft gekend.
    In 1920 trachtte het Ierse Republikeinse Leger, Ierland openlijk van de Engelse heerschappij te bevrijden. Langdurige en meedogenloze acties werden op touw gezet tegen de Ierse strijders, waarbij aan beide zijden verschrikkelijke gruwelen werden begaan. Aan Engelse zijde hoofdzakelijk door een speciale groep “Black and Tans” samengesteld uit een soort gangsters.

    1827 Engeland valt een Turks-Egyptische vloot aan.
    1839 Engeland valt Afghanistan binnen.
    1840 De opiumoorlog door Engeland gevoerd tegen China.
    – Engelse bezetting van Nieuw Zeeland, uitlopend op jarenlange oorlogvoering tegen de Maoris.
    1856 Engeland trekt ten oorlog tegen Perzië.
    1857 Engeland begint een nieuwe oorlog tegen China
    1859 De Engels-Chinese oorlog die onderbroken was door de opstand in Indië wordt heropend.
    1879 Engeland trekt ten strijde tegen de Zoeloes.
    1882 Engeland trekt ten strijde tegen Egypte.
    1883 Engeland’s eerste Transvaalse oorlog tegen de Boeren.
    1899 Tweede Boerenoorlog.
    In 1773 (16 december) was Engeland de oorzaak van de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog, door in Londen de Bostonse havenwet uit te vaardigen, die alle havenverkeer met Boston verbood. De Tea Party ontstond die de banden met het moederland verbroken.
    1940 bondgenoot Frankrijk wordt tijdelijk door Engeland uit de oorlog geschakeld, door de Franse schepen bij Oran (Mers-el-Kebir) tot zinken te brengen. Het Franse slagschip Bretagne vloog de lucht in en twee andere liepen op de kust, ten koste van 1500 Franse zeelieden.
    Oorlog werd ook door Engeland tegen Frankrijk in Noord-Afrika gevoerd, geholpen door de Amerikanen die het opperbevel voerden.
    Verder kan je in Engelse kranten uit de oorlogsjaren nog lezen hoe prettig de Fransen het vonden dat Anglo-Amerikaanse bombardementen uitgevoerd werden op fabrieken, huizen en andere doelen in Normandië. Hoe plezant het was dat hun huizen in gruzelementen vlogen en hun buren en families gedood werden. Ze kwamen zelfs de straat op om te wuiven naar de bombardementsvliegtuigen die de verwoestingen hadden aangericht.
    Een land bombarderen, zijn fabrieken verwoesten, zijn steden plat leggen, zijn burgers doden en verwonden, staat gelijk met een oorlog voeren tegen dat land.
    .

    Nog in het Afrikaans geschreven materiaal gevonden over de ‘Verborge Hand’ die als oorzaak een grote rol speelde in de Boerenoorlog. Ik vrees alleen dat je het niet zo graag zult lezen. Maar Facts are Facts. En ik heb het nog geschreven een weerlegging door feiten mis ik in je reacties.

 6. “… er is geen Westerse natie die niet ergens heeft gekoloniseerd.”
  Maar DE kampioen-kolonisator was Albion, geen enkele andere natie, westers of niet, kan daar ook maar aan tippen!

  En wat nu dat concentratiekamp-“gedoe” betreft…
  De Britten zijn inderdaad de uitvinders van de concentratiekampen. Het waren de Britten die helemaal op het einde van de 19de en bij het begin van de 20ste eeuw in Zuid-Afrika ( en daar buiten) de eerste concentratiekampen hebben opgericht waarin niet alleen mannen maar ook vrouwen en kinderen werden opgesloten.
  Trucker, graag verneem ik van u waar er in die tijd communisten waren, die met hun concentratiekampen voor de Britten een ‘lichtend’ (nou ja…) voorbeeld waren?

 7. “…de eerste concentratiekampen hebben opgericht waarin niet alleen mannen maar ook vrouwen en kinderen werden opgesloten….”

  “… concentratiekampen…/…opgesloten….”

  Euh Ropie, ik mis iets in uw betoog, werden ze alleen opgesloten of werden ze opgesloten én uitgeroeid zoals de Nazis het deden met (meer als zes miljoen mensen).
  Toch graag wat nuanceren hé.

  • @ Trucker
   @ Ropie

   dit wordt een interessante discussie naar mijn hart. Feiten naast feiten. Helaas heb ik vandaag geen tijd en morgen verdwijn ik naar de Oosterschelde, maar ik kom erop terug.

  • Mijn betoog gaat over het feit dat de Britten het niet nodig hadden een ander voorbeeld, van de communisten zoals u beweert, te volgen bij de oprichting van concentratiekampen.
   In die Britse concentratiekampen stierven bv. meer dan 28.000 vrouwen…

   Uw verwijzing naar de kampen van ‘de Nazis’ is een manier om van het onderwerp af te wijken.
   En wat het nuanceren betreft: niet in alle concentratiekampen van de nationaalsocialisten werden de gevangenen “uitgeroeid”.
   Tevens neem ik er nota van dat er nu reeds méér dan 6 miljoen mensen werden uitgeroeid, althans volgens uw bewering.

   • @Ropie, die trucker heeft waarschijnlijk ook nog nooit gehoord van een publicatie in de Basler nachrichten dd.1948 en waarin het Rode Kruisrapport betreffende de concentratiekampen gedeeltelijk gepubliceerd werd, doch sedertdien afgeschermd wordt door een soort Lex Degrelliana..Volgens een bediende van Dossin zou dat getal van zes milj. “symbolisch” zijn. Alleszins voor verder historisch onderzoek VERBODEN materie….

 8. Ik zie dat u de informatie uit wikipedia heeft gehaald en wat blijkt:

  “…In de Zuid-Afrikaanse concentratiekampen was de hygiëne slecht en werden de geïnterneerden zwaar verwaarloosd, waardoor er bij de Boeren 27.927 vrouwen en kinderen (waarvan 22.074 onder de 16 jaar) om het leven kwamen aan honger, ziekte en uitputting…”
  WIKIPEDIA (Deze pagina is het laatst bewerkt op 27 mei 2016 om 21:27.)

  Goed; uw betoog mist (terug) een relevant feit en dat is dat de Britse concentratiekampen exact waren wat de naam aangaf –>concentreren< —
  Ik lees dat de doden gevallen zijn door ziektes en ondervoeding maar niet bewust uitroeien Ropie,.
  Eerlijkheidshalve, wat ik niet betwist is dat het voor de Britten wel goed zal uitgekomen zijn dat er zoveel doden vielen maar dat was bij de start niet de bedoeling.
  De Nazis hebben de concentratiekampen gebouwd met een doel en dat was uitroeien, een slaven leger opbouwen en menselijke proefkonijnen gebruiken of betwist je dit Ropie.
  Feit blijft dat er 6 (ZES) miljoen Joden zijn afgeslacht Ropie of betwist je (ook) dit cijfer, daarnaast zijn er ook nog eens vele duizenden intellectuelen/homos/zigeuners en andere bevolkingsgroepen afgeslacht omdat ze niet pasten in het ideaal dat de Nazis hadden over het Derde Rijk.

 9. @ Trucker

  ik hou me even bij Zuid-Afrika.
  De concentratiekampen (45) in Z.A. werden voorafgegaan door de tactiek van de verschroeide aarde. Boerderijen tot de grond afgebrand, akkers verwoest, bronnen vergiftigd, de veestapels afgeslacht.
  Aanvankelijk werden vrouwen en kinderen in kampen geplaatst omdat ze geen middelen van bestaan meer hadden en men aldus voor hen kon zorgen. Dit veranderde zeer snel. Men hoeft ze niet terecht te stellen om hetzelfde resultaat te bekomen: uithongeren, slechte hygiëne, verwaarlozing volstaan om epidemieën zoals tyfus, mazelen, dysenterie te doen uitbreken, waarmee je hetzelfde doel bereikt als bij terechtstellingen, namelijk de dood.

  Wat het communisme betreft: nadat Lenin in 1923 het volgende verspreidde:
  First we will take eastern Europe, then the masses of Asia, then we will encircle the United States which will be capitalism’s last bastion. We will not have to attack. It will fall like an over-ripe fruit into our hand’. Werden ook communisten naar Z. Afrika gesteurd om te infiltreren. Kwam daar nog The League against Imperialism bovenop, waarvan de geëerde voorzitters Einstein, de Fransman Henri Barbusse, de Britten Upton Sinclair en Maxton waren, wat meteen een dankbaar instrument was om de geesten voor het communisme te openen.
  In het interbellum had Z.A zijn communistische infiltranten, waartoe hun infiltratie heeft geleid merken we aan het huidige Z.A.

  Na de oorlogsverklaring van Frankrijk en Engeland tegen Duitsland in 1939 werden de vijanden van de geallieerden gearresteerd in Z.A. Kan je nog inkomen. Maar het stopte hier niet bij, ook Afrikaners die door hun Nederlandse, Duitse en Frans-Hugenootse voorvaderen al eeuwen in Z.A woonden, werden zonder verhoor, zonder aanklacht, zonder vorm van proces geïnterneerd. De informanten, die hen aanbrachten, bleven anoniem. De Afrikaners van Nederlandse en Franse oorsprong kwamen in de gevangenis van Leeuwkop en Koffiefontein terecht, die van Duitse oorsprong en de al tientallen jaren ingeweken Duitsers in Baviaanspoort. Laat ons zeggen dat ze daar niet al te vriendelijk behandeld werden door een pro-Britse overheid.

  • Blijkbaar steekt het nogal bij de éne of andere dat de Britten niet anders waren als alle groot mogenheden.
   Voor wanneer pakweg een boekje open over Frankrijk..
   Wat de Britten deden in Zuid Afrika was geen unicum, kolonisators door de eeuwen heen deden hetzelfde, complete bevolkingsgroepen uitmoorden en vervangen.
   Is vandaag in Australië nog altijd een hekele kwestie.
   Dat de communisten in Zuid Afrika aanwezig waren/zijn was bekend heb er trouwens naar verwezen in één van mijn reacties, ANC is een groupuscule op loepzuivere communistische leest geschoeid.

   • Jongen, als je eerlijk bent tegenover jezelf is dit niet eerlijk. Dit is armoe.

 10. Ropie op 20 augustus 2016 om 09:43 schreef

  “…niet in alle concentratiekampen van de nationaalsocialisten werden de gevangenen “uitgeroeid”….”

  –> “uitgeroeid” <– het gaat hem om de aanhalingstekens waar het woord uitgeroeid is tussen gezet.
  Geeft onmiddellijk een andere betekenis aan uw reactie en eerlijk gezegd ik had er eerst overgelezen, goed om te weten welk vlees ik in de kuip heb met u.

  • @ Trucker,
   u zal het wel niet zo bedoeld hebben maar uw reactie hierboven over aanhalingstekens die u een inzicht geven over welk vlees u in de kuip hebt, wel, deze reactie vind ik wel grappig, hoor!
   Mogelijks hebben aanhalingstekens voor u een eigen speciale betekenis maar grammaticaal betekenen aanhalingstekens
   (= leestekens) dat er een woord, uitdrukking of een zin wordt geciteerd, weergegeven, aangehaald en dan tussen aanhalingstekens wordt geplaatst.
   De door mij gebruikte aanhalingstekens bij “uitgeroeid” betekenen dat ik hier een uitdrukking aanhaal/citeer/weergeef die door u in een vorige reactie werd gebruikt…

   Nu ja… “Honi soit qui mal y pense”!
   (Omwille van de aanhalingstekens moet u niet zoeken naar de soort van vlees er in uw kuip te vinden is. Ik citeer alleen een uitdrukking die de redactie hier reeds gebruikte en die ook reeds lang door de Orde van de Kousenband als spreuk wordt gebruikt)
   🙂

   • Ik stel vast dat ik langs alle kanten onder vuur genomen wordt, geen probleem ben in the real life ook geen leuke sympathieke vriendelijke jongen dus tegenkanting geen probleem.
    Mijn doel is (op een forum) schrijven hoe ik het zie en niet om vriendjes te maken en dan een pint (of wat dan ook) mee gaan drinken, integendeel want dan weet ik dat ik fout zit.
    Wat een leuke bijkomstigheid blijkt te zijn is het tussen de regels lezen en conclusies trekken en dan niet op een paranoïde schizofrene wijze zoals er helaas ook rondlopen op deze aardkloot, maar goed God heeft zijn cijfer nodig.

    Taalkunde is nooit mijn sterkste vak geweest, dus eens Van Dale geraadpleegd, hoewel ik al langer als vandaag het juiste gebruik ken van deze leestekens én dan zeker in de context ze door anderen geplaatst worden.

    “…zo’n teken om ironie uit te drukken: onze Duitse ’beschermers’…”
    © Van Dale Uitgevers 2016

    –> “..ironie…”<– wel vreemd dat je "toevallig" deze duiding vergeten opsommen bent Ropie hoewel… natuurlijk niks vreemd

    Ropie op 21 augustus 2016 om 10:17 schreef:

    "…u zal het wel niet zo bedoeld hebben maar uw reactie hierboven over aanhalingstekens die u een inzicht geven over welk vlees u in de kuip hebt, wel, deze reactie vind ik wel grappig, hoor!!…."

    Grappig…tja ik heb nooit enige vorm van humor kunnen ontdekken rond de moord op zes miljoen Joden, zal wel aan mijn verzuurde kop liggen…
    Voor zover ik weet heb ik nog nooit aanhalingstekens gebruikt wanneer ik schreef/schrijf over de Nazis die in de concentratiekampen mensen uitroeiden.
    Het uitroeien is wel degelijk gebeurd, was trouwens het doel van die vernietigingskampen en daarom hoef je er geen "" rond aan te brengen Ropie, ik weet wat ik zie en lees.
    Wat Zuid Afrika betreft, de bedoeling van de Britten was niet het massaal uitroeien omdat zelfs in die tijd reeds veel efficiëntere methodes bestonden om mensen uit te roeien dan door ze in kampen op te sluiten en maar wachten tot ze stierven.

    • Zoals uw voorbeeld uit de Van Dale het zo perfect aanduidt word voor ironie de enkele aanhalingstekens gebruikt, zie ‘beschermers’ in het voorbeeld van Van Dale.
     Ik heb niet de ironisch bedoelde ‘uitgeroeid’ geschreven maar wel “uitgeroeid” waarbij ik een woord uit uw teksten aanhaalde/citeerde.
     Natuurlijk hebt u geen aanhalingstekens gebruikt toen u “uitroeien” schreef, die leestekens heb ik gebruikt omdat ik u citeerde!!
     Verder weet ik niet wie of wat u citeerde toen u hierboven “toevallig” schreef, waarschijnlijk bedoelde u ‘toevallig’…
     Alhoewel taalkunde niet uw sterkste vak was/is moet ik toch bevestigen dat de door u gebruikte spelling, althans wat betreft de door u gebruikte Engelse containerwoorde en -uitdrukkingen, quasi perfect is!

     • “in der Beschränkung zeigt sich erst der Meister” J.W. von Goethe,1802.

     • Containerwoorden zijn de afvalbakken van onze taal. Hun betekenis is zo breed, dat ze echt van alles kunnen betekenen.
      (Bron :http://vaagtaal.nl/)

      “…afvalbakken…”

      Ik ben het al langer gewoon dat ik weinig complimenten krijg is ook één van de vele dingen die ik totaal niet van wakker lig
      Tja ik ben allesbehalve een taalpurist in het schrijven, die praktische Engelse uitdrukkingen omdat ik ze graag gebruik én ik naast Lage Landen fora ook nog op andere vertoef, sommige met een geheel ander interessegebied (hoewel er soms raakvlakken zijn).
      Curieuzeneuzen zijn eraan voor de moeite, daar heb een andere nickname 🙂

      PS ik stel vast dat het vaak de boodschapper is (kijk sé ne schrijffout en daar “pakken” ze me dan, maar goed ik weet dat een kinderhand vlug gevuld is) en niet de boodschap doet me denken aan de splinter en de balk… maar zo als ik al eerder duidde: God heeft zijn cijfer nodig en dat is het (enige) soort diversiteit dat ik tolereer

 11. Eddy Luyten op 20 augustus 2016 om 14:05 schreef:

  “…die trucker…”

  Trucker is mijn nickname mag je best een hoofdletter gebruiken maar iemand die een reactie begint zoals u…moet men niet veel van verwachten.

  Verder stel ik vast dat zij die soms van onder een steen kruipen om hun gif te spuwen, steeds overtuigd zijn van complotten, dat is ongeveer de enige wetmatigheid die er is.

  “…Volgens een bediende van Dossin zou dat getal van zes milj. “symbolisch”
  …”

  Fijn om te horen dat u meer geloof hecht aan een “bediende” dan alle onderzoek die er gebeurd is, en neem maar aan dat er ontzettend veel is onderzocht.
  Af en toe heeft u waarschijnlijk zuurstof nodig en kruipt dus van onder de stenen én dan kan u het niet laten om en passant nog eens gif te spuwen.

  • Truckertje toch! Vlug op de overgevoelige teentjes getrapt? U gelooft dus zomaar alles wat men u op school diets maakte? Kritisch denken is blijkbaar niet uw hoofdprioriteit. Lichtvaardig oordeel des te meer. Zoek eens op hoe het komt dat die Nazi’s pas in Juli 1942 Joden opeisten voor zgn. arbeidsinzet. Denk er ook eens over na dat elke weerbare Duitser aan een front stond en dat al dan niet opgeeisten hun werkplaatsen moesten innemen om het boeltje draaiend te houden. Daardoor heb ik nooit begrepen dat de Nazi’s hun tijd verspilden met uw zes miljoen.
   Lees eens wat andere boekskes en verbreed uw horizon:-)
   Dit bericht wordt geplaatst onder voorbehoud van al mijn rechten en zonder enige nadelige erkentenis!

   • Eddy Luyten op 21 augustus 2016 om 09:15 schreef:

    “…tijd verspilden met uw zes miljoen…”

    Tja u heet het tijd verspillen, de andere plaatst bij (zes miljoen Joden) uitroeien aanhalingstekens.
    Ik heb niet zolang naar school geweest als ik kon/wou, het waarom is in deze irrelevant en heb me dus zelf de kennis die ik nodig had eigen gemaakt en, jawel, kritisch denken behoort daar ook onder.
    U heeft echt geen idee hoe “breed mijn horizon” verworden is door deze.
    Voor de rest ik gun u uw plaats onder de steen van waar u vanonder gekropen komt en ik blijf dan nog uitermate beleefd.

 12. Dag Trucker, vooreerst proficiat met uw gezichtsvermogen, vermits u kan zien dat ik mijn gegevens uit de Wikipedia heb gehaald. Het verheugt mij wel dat de Wikipedia mijn cijfer zo ongeveer bevestigt al moest bij mijn cijfer ‘vrouwen en kinderen’ gestaan hebben en niet ‘vrouwen’ alleen…
  Ter zake: er werden door de Britten zo ‘n 50-tal kampen ingericht waarin 161.000 blanken, waarvan meer dan 85% vrouwen en kinderen en, in aparte kampen ook zo ‘n 43.000 zwarten werden opgesloten. Apartheid was ook bij de Britten bekend…
  Volgens de Britten werden deze mensen in kampen ‘geconcentreerd’ (haha) om “hen te beschermen tegen het oorlogsgeweld”, nadat de Britten eerst de woningen van de ‘geconcentreerden’ in brand hadden gestoken.
  Natuurlijk hadden de Britten geen ervaring met het opsluiten van vele tienduizenden in kampen, zij waren immers de uitvinders en eerste oprichters van concentratiekampen! (Zij hebben wel vergeten om ‘n patent op deze uitvinding aan te vragen…)
  Gezien er geen dergelijke voorgaanden waren, is het te begrijpen dat de Britten er niet hadden aan gedacht dat er voor die massa ook moest worden voorzien van voedsel, medische en sanitaire voorzieningen. Mogelijks zelfs waren zij ten zeerste verbaasd dat men, na ‘n zekere tijd, ook kan sterven van de honger en, door verzwakking, aan ziektes.
  Natuurlijk lag het niet in de bedoeling van de Britten om deze mensen uit te roeien, uithongeren was evenwel even effectief. En ‘n bijkomend ‘positief’ effect was, dat de gestorven vrouwen en kinderen niet meer konden zorgen voor de aangroei van volgende generaties Boere-Afrikaners. Einde oktober 1901 was het sterftecijfer in de kampen opgelopen tot 344 op 1.000 kampbewoners!
  Intussen waren er ook in Groot Brittannië geruchten doorgesijpeld over de belabberde toestanden in de kampen. Ook de Engelse Emily Hobhouse
  (° 9.4.1880 – + 8.6.1926) hoorde deze geruchten. Emily Hobhouse was ‘n domineesdochter en, wat men thans zou noemen, een maatschappelijk werkster. Zij vertrok naar Zuid-Afrika en bezocht er diverse kampen. Wat zij daar zag en vaststelde vervulde haar met afgrijzen en maakte haar woedend.
  Terug in Groot Brittannië richtte zij een vrouwensteuncomité op. Zij begonnen druk uit te oefenen bij regeringsinstanties en zochten ook contact met het koninklijk hof. Werd zij door velen in haar land als verraadster en vriendin van de vijand beschouwd, haar tussenkomsten hadden toch enig succes.
  De voedselvoorziening in de kampen verbeterde en het aantal sterfgevallen verminderde.
  Zo werd er nu geregeld meel onder de kampbewoners verdeeld zodat de vrouwen voor zichzelf en hun kinderen brood konden bakken. De maden in het broodmeel konden ze er meestal wel uitvissen. Dat van die maden deden de Britten vanzelfsprekend niet met opzet, ‘n Britse gentleman doet zoiets niet ! Het onder het broodmeel vermengde zand, kalk en gips was hoogstens ‘n grappige ondeugende plagerij.
  Bij een tweede bezoek aan Zuid-Afrika werd aan Emily Hobhouse de toegang tot de concentratiekampen uitdrukkelijk verboden en moest zij onverrichterzake naar haar land terugkeren.
  Zij overleed in Londen op 8 juni 1926. Haar as werd naar Zuid-Afrika overgebracht en in oktober 1926 door het dankbare Afrikanervolk met ‘n grootse plechtigheid bijgezet aan de voet van het Vrouwemonument in Bloemfontein.
  Dat Vrouwemonument werd door de Afrikaners opgericht om de vrouwen van de concentratiekampen te eren en hun lijden blijvend te gedenken…

 13. @ Trucker
  even kort reageren op het cijfer 6 miljoen.
  Je moet je geen cijfers laten opdringen, daarom heb ik een zeer eenvoudige methode:
  neem een encyclopedie van 1938 of 1939, maakt niet uit welke, een Winkler Prins, een Larousse een Britannica. Zoek daarin in de Europese landen, ook het Europees deel van de Sovjet Unie, de respectievelijk joodse inwoners in die respectievelijke landen. Tel ze op.
  Als je de optelsom hebt gemaakt, trek je daar het aantal joodse inwoners in de landen waarop Duitsland geen vat had af. Spanje, Portugal, Engeland, Zweden, Rusland, Finland, ik hoef ze niet allemaal op te noemen, je zal ze wel kennen.

  Ik neem aan dat je niet tot het slag behoort waarvan men zegt: geen groter blinde dan hij die niet wil zien. Wel, als je dit rekensommetje hebt gemaakt moet je wel tot de eigen conclusie komen dat 6 miljoen niet kan kloppen.
  Zoek niet op Google. Gezien de evolutie na de oorlog, werden de cijfers over de joodse inwoners in Spanje, Portugal enz. wat bijgewerkt, t.t.z naar beneden gehaald. Mocht je geen oude encyclopedie meer hebben, heb je zeker wel relaties in de UK die je verder kunnen helpen.

  Verder kan ik je een lijst geven van Amerikaanse en Europese kranten, met data van verschijnen toe, waarin het aantal joodse slachtoffers constant verandert. Daarbij wil ik nog opmerken dat de vriendin van mijn moeder, Eva Mandelbaum, al einde jaren zestig zei: wij kunnen dit getal nooit blijven volhouden.

  Je zal het met me eens zijn dat in films, in boeken in de media wordt geschreven en gezegd dat men wist wat er zoal in de kampen gebeurde sinds 1942.
  Wel in het boek, De Curatoren van het Getto uitgeverij Lannoo, dat handelt over de joden in België en met steun van SOMA werd opgemaakt, lees je dat de joodse vereniging, VJB, joodse hoogwaardigheid bekleders, de Duitsers hielpen bij de vervolging van de eigen geloofsgenoten. Als verontschuldiging voor dat ‘helpen’ wordt gesteld dat niemand iets wist van het probleem in de kampen, zelfs de communistische verzetsstrijders niet. Het is PAS na 1945, dat het duidelijk werd wat er in Auschwitz gebeurde.

  Wat ik als Antwerpse weet is dat niemand, ik zeg wel degelijk niemand, in Antwerpen ooit hoorde spreken over Auschwitz. Het ging steeds over Buchenwald en Dachau. Pas op het einde van 1950 dook Auschwitz op, wat mij de opmerking ontlokt dat één en ander voor de propaganda moest voorbereid worden.

  En over propaganda gesproken: het valt me op dat we nu doordrongen moeten worden van het feit dat Palestina nooit bestaan heeft. Dat het slechts kort een mandaat gebied geweest is van de Britten. Vanuit het hoofdhuis wordt dit nieuw feit de wereld ingestuurd. De zusterfirma’s zoals Likoed Nederland en Brabosh, om in het Nederlands taalgebied te blijven, werken daar ijverig aan mee. Duitsland blijft natuurlijk niet achter. Die vrienden van Israël lachen je zelfs vierkant uit als je over Palestina wat schrijft, zo van: hahaha Palestina heeft nooit bestaan. Als nu nog de joodse boeken worden verbrand die bol staan van het woord Palestina + de dagboeken van Herzl, zullen we met z’n allen, binnen een tiental jaren, roepen dat Palestina nooit bestaan heeft.

  (wordt vervolgd maar ondanks dit rotweer ga ik TOCH naar de Oosterschelde, misschien schijnt de zon daar)

  • Anna
   Heb net gemerkt dat deze reactie van jou door het systeem bij ‘spam’ geplaatst werd. Ik open dit slechts om de paar weken omdat daar normaal slechts reclame in beland is. Mijn verontschuldigingen voor de vertraging.

 14. @ Trucker,
  vandaag aan de Oosterschelde. De zon, de wind, het water, een wat ouder kind van de Nederlanden dat kreukels raapt en oesters plukt. En dan denk je aan een ander kind van die Nederlanden dat zich cijfers laat opdringen. Zes miljoen. Het is nochtans simpel. Hij hoeft enkel een encyclopedie uit de jaren 1938, 1939 te raadplegen. Hij kijkt naar het aantal joodse inwoners in de respectievelijke Europese landen. Hij telt ze op. Hij neemt het aantal joodse inwoners in de landen waar Duitsland geen vat op heeft, zoals Spanje, Portugal, Zweden, Zwitserland, Engeland, Rusland. Kortom al die landen die hij moet kennen omdat hij niet behoort tot het slag waarover men zegt: geen groter blinde dan hij die niet wil zien. En als hij die optel en aftel som heeft gemaakt moet hij wel zelf tot de conclusie komen dat het cijfer zes miljoen niet kan kloppen.

  • Ik hoef niet aan de Oosterschelde te zijn om te weten dat mijn wiskunde nooit de beste geweest is.
   Daarom dat ik mij als kritisch ingesteld persoon héééééél goed geïnformeerd heb over de misdaden van de Nazis.
   Vandaag zijn we geen schapen meer die ons laten slachten als een lam.
   Ik herinner me dat u in een eerdere reactie mij op dezelfde hoogte plaatste als islamieten die een ander land als ideaal hadden…
   Ik ben toen beleefd gebleven en wou er niet op antwoorden, nu ligt het iets anders en rakel ik het maar eens op.
   Ik heb inderdaad héééééél veel affiniteit met Israël en het waarom gaat u voor geen millimeter aan.
   By the way… ik kan me zeer goed voorstellen dat het aan de Oosterschelde prettig vertoeven is als koning Eenoog in het land der Blinden.
   Op deze blog vind u (helaas) nog brothers in arms wat betreft uw zienswijze “…dat het cijfer zes miljoen niet kan kloppen…” ik ken trouwens nog enkele (blogs) in de Vlaams gerelateerde sfeer (om het zo maar te noemen) waar uw gedachten-goed niet klinkt alsof u van Mars komt.
   U doet maar, ik zou zelfs in mijn wildste dromen niet kunnen voorstellen met sommigen in één ruimte te vertoeven en doen of we beste vriendjes zijn want we schrijven toch op dezelfde blog….

   Dit zei Bibi –> “Never Again”<–
   Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu

   • @ Trucker,
    je zegt terecht dat het waarom je veel affiniteit met Israël hebt, mij niet aangaat. Dacht je dat ik daar nieuwsgierig naar was?
    Wat die op- en aftrek som betreft, aan de hand van vooroorlogse encyclopedieën, laat het nu de Larousse, de Britannica of de Winkler Prins zijn, ik raadde ze je aan als zelfstandige oefening, zonder invloed van meer recente geschriften en cijfers om zelf een conclusie te trekken over de cijfers. Ze is blijkbaar in het verkeerde keelgat geschoten.

    Of je het nu ontkent of niet, feit blijft dat de slachtoffer aantallen veranderen zoals de beurs koersen. Daarenboven nog binnen dezelfde bronnen:
    26.07.1990 Allgemeine Jüd. Woche Zeitung-Bonn 4 milj.
    11.06.1992 ” ” ” ” ” 1,5 milj
    02.02.1995 Bunte Illustrierte 1,4 milj.
    23.01.1995 Die Welt 5 milj.
    03.05.2000 Die Welt 1,5 milj.
    20.04.1978 Le Monde 5 milj.
    01.09.1989 Le Monde 1,4 milj.
    31.12.1989 Pressac, Auschwitz: Technique 928.000
    31.12.1994 Pressac, Die Krematoren von Auschwitz 470.000
    03.05.2000 Frankfurter Allhemeine Zeitung 1 milj.
    01.05.1994 Focus 700.000
    enz.
    Niet één van deze kan je beschuldigen van Nazi sympathieën.

    Maar wat erger is dan de beurs berichten over het aantal slachtoffers is dit: in opdracht van SOMA ( organisatie die de gebeurtenissen van WOII onderzoekt en verbonden met de Dossin kazerne) stelde Rudi Van Doorslaer een boek samen ‘Het Getto van de Curatoren’ in 2004 uitgegeven bij Lannoo. Daarin wordt de rol toegelicht van het VJB (vereniging joden in België) hoe ze hebben geholpen bij de vervolging van geloofsgenoten en op een perverse manier samenwerkten met de bezetter. Een eigenaardig opmerking komt er in voor: dat ze niet wisten wat Auschwitz betekende, zelfs het communistisch verzet was niet op de hoogte. Pas na 1945 werd het duidelijk.
    Vreemd, zeer vreemd, daar waar in films, in de media, in boeken wordt gezegd en geschreven dat men als sinds 1942 op de hoogte was van de gruwelijkheden in Auschwitz, hebben zij en het communistisch verzet het ‘nicht gewusst’
    Laat ons dus stellen dat ze mee verantwoordelijk zijn voor de slachtoffers onder het aantal van al dan niet 6 miljoen.

    Om me bij de Lage Landen te houden, ook Sytze van de Zee, schreef een historisch boek ‘Vogelvrij’, waarin hij aan de kaak stelt dat na-oorlogse historici de joodse collaborateurs vergoelijken. Zelfs Loe de Jong schreef er niet meer dan enkele vellen over in zijn standaardwerk van meer dan 1000 bladzijden. Het joodse verraad en de joodse jacht op onderduikers, nam in Nederland nog grotere vormen aan dan in België. Eén van de door Sytze ondervraagden, Bernard Joseph, die niet erg spraakzaam was maar toch toegaf in het nationaal-socialisme te hebben geloofd, dat er heel wat joden hielpen bij het opsporen van joden, joodse vermogens en de confiscatie van joodse bezittingen.
    Voor hen geldt hetzelfde als wat ik over de schuldvraag van de Belgische joden schreef: mee verantwoordelijk voor de dood van slachtoffers.

    Wat je in een vorige reactie over het aandeel van Frankrijk in oorlogsvoeringen zei, klopt natuurlijk. Alleen hadden we het niet over Frankrijk maar over Engeland als oorlogstoker.
    Ik ga daar nu niet verder op in, komt nog, wil je alleen dit nog meegeven: Van 1815 tot het jaar 1907 werden door Engeland 10 oorlogen uitgevochten, door Rusland 7 en door Frankrijk 5. Duitsland was in 1870 mee betrokken omdat Frankrijk het de oorlog had verklaard en dan heeft het nog een conflict met Denemarken betreffende Schleswig-Holstein uitgevochten.

    In zijn memoires schrijft Paul Kruger dat hij in zijn leven veel wreedheden zag, maar niet één dat kon tippen aan die van de Engelsen.
    Of die Boere tegenover de Engelsen even wreedaardig waren? Generaal Manie Maritz schrijft aan het einde van zijn verslag over een slag bij Colenso’ my maat Piet de la Rey, is daar deur die maag geskiet …: nadat die Engelse oorgegee het, smyt hulle die gewere weg en smeek net om ‘water, water’. Daar was geen haat nie. Nou, tussen die gekreun van die gewondes en die sterwende, was daar vir die Boere geen Boer of Brit nie, daar is net mense, wat gehelp moes word, en mense wat help’

     • Redactie, dat wordt heel moeilijk nu wij zelfs steun krijgen van Brussels Airlines….want die weigeren nu dessertjes welke gemaakt/geleverd werden door de vrienden van Trucker. Er is nog hoop in bange dagen:-):-):-)

 15. @ Ropie,

  dit zal je zeker interesseren:
  Wat die oorlog die Engelse regering gekos het:
  1899-1900 = 23.000.000 pound
  1900-1901 = 63.737.000 pound
  1901-1902 = 67.670.000 pound
  1902-1903 = 45.500.000 pound
  Totaal: 201.907.000 pound

  Boegenoemde bedrae, tesame met sekere items wat na Maart 1903 ingekom het, bring die totaal op 205.000.000 pound

  Voor wat de doden bij de boeren betreft zijn naast de slachtoffers van de concentratiekampen, waarvan het juiste aantal 27.927 is :
  gedurende die oorlog omgekom
  op slagveld geval …………………3.990 burgers
  dood aan siekte op kommando 924 ”
  dood per ongeluk op kommando 157
  dood as krygsgevangene 1.118
  Totaal: 6.189

  Engelse gesneuwel gedurende de Anglo-Boere oorlog 1899-1902: 20.178

  Alle Engelse manskappe stafoffisiere, offisiere, onder offisiere en manskappe:
  Oorspronkelike garnisoen: 9940 manskappe alle range
  uit Engeland of die Kolonies: 228.171
  uit Indië:…………………… 18.229
  uit Engeland:
  militia 45.566
  Imperial Yeomanry 36.353
  Vrijwilligers 19.856
  Suid-Afrikaanse konstabelmag 7.273
  uit Engeland, Indië en Ceylon 109.048
  vrijwilligers 535
  Uit die kolonies:
  koloniale troepen 28.845
  Suid-Afrikaanse konstabelmag 1.238
  Scottish Horse 250
  In S. Afrika gerekruteer 30.333

  Bestaande syfers is verkry uit die aanhangsel van die South African War Commission Report, behalwe die wat betrekking het op koloniale troepe, wat gebaseer is op gegewens wat later verkry was.

 16. anna bijns op 22 augustus 2016 om 17:11 schreef:

  “…Wat die op- en aftrek som betreft…/…slachtoffer aantallen veranderen zoals de beurs koersen…”

  Ik heb het over mensen waarvan de meerderheid op een wrede wijze is afgeslacht –>AFGESLACHT<–.
  Ik heb het over mensen en geen ridicuul optel of aftrek sommetje of een beurskoers die u er van wil maken om de realiteit te willen ontkennen.
  Misschien eens kennis maken met dit kreng misschien kunnen jullie een leuk boompje opzetten
  https://www.youtube.com/watch?v=E0_BZphQ7Qo&feature=player_embedded dit gelobotomiseerd rechtop lopend wezen heeft ook zo haar eigen ideetjes over wat er is gebeurd in de vernietigingskampen.
  Weerzinwekkend/krankzinnig/ of gewoon misdadig het blijft eender wat haar (en de velen die haar gedachten koesteren) hun motieven zijn, wat we er uit leren is dat er een tweedeling is WIJ versus ZIJ.
  Het blijft me gelijk welk "werk" U citeert de enige juiste cijfers zijn niet die van weet ik veel welke encyclopedie of andere bron maar wel bijvoorbeeld http://www.annefrankguide.net/nl-NL/bronnenbank.asp?aid=8966 of
  http://joodsactueel.be/2009/05/07/over-negationisme-en-fouten-in-historisch-onderzoek/
  Als ik mijn schuif opentrek heb ik er vele tientallen zo niet honderden meer betrouwbare bronnen als het zooitje die u plaatst met de opmerking "…Niet één van deze kan je beschuldigen van Nazi sympathieën…"
  Antisemitisme is niet exclusief voorbehouden voor Nazis dus dat pover "argument" is niet meer als een schim in het duister of een flard in de wind nietszeggend.
  Heden zien we net als in het verleden dat er talloze Joden en helaas ook Israëliërs hun eigen volk verloochenen en erger verraden.
  Bonni's http://www.barenakedislam.com/ heeft honderden topics met Joden die politiek of niet (de) islam(ieten) steunen op allerlei terrein, ook zij die geen probleem zien in CAIR (de politieke arm van de moslimbroeders en altijd welkom op het Witte Huis bij de Keniaan moslimbroeder Hussein Barack) en er dus gretig met samenwerken.
  Vertel me dus niks nieuw of het enkel "DE Joden" waren die hun eigen volk verraden of verkochten.
  Leuk detail Bonni's echtgenoot is een ex-marine en zij heeft (daarom dat in de Lage Landen EJ blog het best te vergelijken is met BNI) de pest aan lieden als u of enig andere die komt trollen met Joods Israëlische leugens of bullshit.

  Zuid Afrika en de wrede Engelsen… lees er de politie verslagen op na wat de negers vandaag de dag doen in Zuid Afrika met volwassenen, kinderen of babys (en ook op negers die voor de blanken hebben gewerkt) en de Britten lijken koorknaapjes.

 17. @ redactie,

  neem me niet kwalijk maar Trucker reageert niet met feiten tegenover feiten, hij maakt er een scheldpartij van.
  Ik kom tot de vaststelling dat er twee heilige landen zijn: Engeland en Israël. Dat hen niets te verwijten valt. Dat afgezien van de artikels die Trucker van Google haalde, iets wat hij anderen verwijt, er geen enkel degelijk historisch werk bestaat, dat oudere encyclopedieën foefelde met het aantal inwoners van landen, dat een revisie van historische gebeurtenissen, door nieuwe gekende feiten, een vergrijp is. Kortom, dat alleen de artikelen die in de lade van Trucker liggen onvoorwaardelijk juist en onbetwistbaar zijn.
  Waarom hij zich nog hier, op dit blog, onder een zooitje begeeft is mij een raadsel. Tenzij zijn commentaren op andere blogs geweigerd worden en hier, of de redactie het er mee eens is of niet, gepubliceerd worden. Hoewel ik, mocht ik tot de redactie behoren, in de scheldpartijen en moedwillige beledigingen de schaar zou zetten.

   • @ Ropie,

    ik denk dat er gebeden moet worden voor de Heilige Rita vanwege het steeds maar verkeerd begrijpen van vrachtwagenchauffeur (de nick kan natuurlijk ook sjacheraar betekenen). Nu leest hij weer dat in alles de schaar moet worden gezet in wat iemand niet zou bevallen. Bovendien wil hij perse de schaar zetten in mijn Hellenistische-christelijke wortels

    • @ Anna
     Een gebed tot de H. Rita zal waarschijnlijk niet helpen!
     De heer Trucker leest inderdaad niet wat er staat geschreven maar hij wéét wat de intenties en bedoelingen zijn van de schrijver en wat deze dus NIET heeft geschreven.
     ” Wat Zuid Afrika betreft, de bedoeling van de Britten was niet het massaal uitroeien omdat …”
     Trucker veronderstelt niet wat de bedoeling van de Britten was, hij wéét het gewoon. Data en feiten zijn niet van belang.
     Mijn indruk is dat Trucker een onderwerp wat hem niet bevalt eerst probeert te ontwijken door het gesprek in ‘n andere richting te sturen.
     Als ik het heb over de Britse uitvinding van de concentratiekampen, mogen wij lezen dat die kampen eigenlijk maar een kopie waren van de kampen van ‘de communisten’. Zomaar… geen feiten geen data.
     Als dat niet ‘pakt’, dan in eens maar het grof geschut: de Nazi-kampen! En inderdaad, het lukt. De aandacht van het onderwerp is afgeleid en in ‘n andere richting gestuurd. Maar als er enige tegenwind waait dan pas breekt de hel los.
     Scheldpartijen moeten het enige onwrikbare wéten kracht bij zetten, beleefdheid en fatsoen zijn dan eventjes niet van tel. Zo mogen andere reageerders hier vernemen dat ze maar een ‘zooitje’ zijn, dit wéét hij namelijk pertinent.
     Mocht terloops toch nog het oorspronkelijke onderwerp ter sprake komen, dan vegen we dat als onbelangrijk ter zijde door te verwijzen naar de wandaden van de Fransen of naar de moordpartijen in het huidige Zuid-Afrika.
     “Meester, Jantje heeft dat gisteren ook gedaan…”

     • @ Ropie,

      dit noem ik pas een antwoord. En ondanks al mijn pogingen om zaken te weerleggen, heb je nu eenmaal en echte man nodig.

   • het zou me pas verbazen indien u het niet eens was met bovenstaande reageerder.

    Start uw eigen blog en de schaar ligt binnen handbereik.

  • “… hij maakt er een scheldpartij van…”

   “…Hoewel ik, mocht ik tot de redactie behoren, in de scheldpartijen en moedwillige beledigingen de schaar zou zetten…”

   “…Waarom hij zich nog hier, op dit blog, onder een zooitje begeeft is mij een raadsel…”

   Omdat niet iedere reageerder op dit blog een antisemiet is, omdat deze blog een breed scala van onderwerpen aansnijdt en de laatste reden omdat u er geen mallemoer mee te maken heb waarom ik hier wel of niet pen.
   Start uw eigen blog en de schaar ligt binnen handbereik.

   Niks nieuws onder de zon : het zint me niet dus de schaar er in, u kan zo bij de BRT beginnen daar hebben ze dezelfde reflex en ik spreek in deze uit eerste hand
   Dit is eigen aan de blogs in de Lage Landen sommige reageerders denken dat ze meer kunnen omdat ze al wat langer pennen en wie er nieuw opkomt is…tja zo min mogelijk die klep opentrekken, zit al op blogs van in de jaren 2000 en heb het nooit anders geweten.
   Buitenlandse blogs en fora hebben dit zo goed als niet heb het toch nooit ervaren, toen de mogelijkheid er nog was op ElsevierNL comments te schrijven werd er op de onderwerpen gereageerd en niet op de schrijver, behalve de zeldzame keer als er een trol te voorschijn kwam, maar nog nooit gehoord “de schaar er in” (omdat zijn/haar commentaar me niet zint).
   By the way, Bonni’s blog BNI (één van US grootste) zou u één commentje pennen als hier en ze gooit er u af want ze houdt niet van trollen en antisemieten en dat vind ik uitermate goed.
   EJ Bron ook niet en ik versta dat dit voor u een probleem is.
   Vergeet maar nooit dat onze roots Joods Christelijk zijn hoe wrang dat voor u moet zijn want zelfs dat ontkent u.
   Goed als laatste en dan heb ik het gehad met u: ik hoop van harte dat u een boycotter van Joods produkten bent, was u het niet zou me dit in feite teleurstellen.

 18. Een in het Afrikaans vertaald artikel uit het boek ‘Who wants War’ met een andere kijk op de oorzaken van de Boerenoorlog.

  ‘In 1885 het ‘n nuwe element te voorskyn gekom. Die groot, ryk goudvelde van Transvaal word ontdek. Die Boere, veeboere en landbouers, wat ‘n afsku het in goudsoekers, awonturiers en finansiers van alle kleure het geprobeer om hun planne te dwarsboom. Maar aangehits deur ‘n gees van hebsug sonder perk, sonder om vir iets te stuit, het hierdie Sir Edward David Stern, A.H. Goschen, Lionel Philips, sir Alfred Beit en bo almal Neumann korrupsie en mag gebruik om die skatte als geheel in te palm. Die het die Boere wat niks geweet het van ‘groot besigheid’ nie, probeer opsteek teen die Britse imperialisme en het daarin geslaag.
  Reeds so vroeg as 1885 was hulle al besig om Suid-Afrika in hul doodsgreep vast te klou.
  Cecil Rhodes het Eerste Minister van die Kaapkolonie geword. Sy verhouding met die Transvaal was vriendskapelyk, tot die misterieuse gebeurtenis in 1895, nl. die Jameson-inval.
  Meer as ‘n jaar voor die Jameson-inval het die organisaties Werner-Beit-Eckstein met behulp van die Wolffsindikaat, het dr. Jameson voorsien van die geld om ‘n troep te vorm van ongeveer 800 man, waarmee hy Johannesburg skielik sou aanval, onder die voorwendsel dat hy die Reformers gaan help.
  Die saamsweerders het Jameson belowe dat hulle ‘n opstand sou verwek die oomblik wanneer die inval gemaak word. Die Boere het in hierdie inval ‘n verraderlike stap van Engeland gesien, en die gevolg was dat dwarsdeur Suid-Afrika ‘n wrevelige haat ontstaan het tussen diegenes van Afrikaanse en Engelse afkoms. Die gevolge was was ‘n bloedige oorlog va oor twee jaar, een oorloga wat wat die jode geweer het om onvermydelik te maak, terwyl hulle die vernaamste voordeel daaruit getrek het.
  In die oorlog ingetrek in alle opregtheid, was ook die meeste van die Engelse daarvan oortuig, dat hulle geveg het vir die grootheid en eenheid van die Britse Ryk, en nie om joodse gulsigheid na goud te versadig nie.
  Conan Doyle skrywe aan Jean Corrére, korrespondent van die Tempo: kan jy dit glo, dat ons vir twee jaar tevrede was in die land om ons lewens te waag teneinde sekere myne te vat, wat, na alles wat ook al gebeur, nie ons s’n sal wees nie, maar die Kapitaliste s’n, wat grotendeels Jode en Duitsers of altwee is. Watter voordele sal ons in die Goudmyne hê?

  • Het is reeds lang bekend dat de controle over de winning van goud EN diamanten inderdaad de reden was voor de Britten van de annexatie van de twee vrije en zelfstandige Boere-republieken.

 19. De laatste in de saga “Trucker en de Calimero’s van Golfbrekers”.
  Ik heb nog nooit aan de rokken van een moderator getrokken en vertoef ij zo na vijftien jaar op blogs en allerhande.
  Er is uiteindelijk maar één persoon die beslist of ik mijn mond moet houden of mij weert van deze blog en tot nader order is dat de persoon die ik aanspreek met “geachte redactie.”
  Ik weet dat bij sommigen wishful thinking nooit veraf is en diegenen die in hoge mate last hebben van deze (laat ik het maar) kwaal (heten) op Golfbrekers eigenen zichzelf het recht toe om meningen die hun niet welgevallig zijn te willen wegzuiveren…waar heb ik dat eerder gehoord.
  Dan is er eentje die het nodig acht om plat Amsterdams te hanteren als schrijftaal (op een Vlaamse blog nota bene), was het een Engelse uitdrukking is dit iets geheel anders want 1) dat is in tegenstelling tot Amsterdams een wereldtaal (zonder weerga) en 2) iedereen begrijpt heden de Engelse uitdrukkingen maar plat Amsterdamse scheldproza tja… (strijk voor één keer vergevingsgezind over mijn hart want och Here deze reageerder in een zin verbinden aan doorwrochte comments… in de jaren zeventig een serie op de kijkkast en Tom Cruise heeft er een viertal films over gemaakt.

  • Tom Cruise films maken ?? jaren zeventig ?? Man man wat bazel je toch ‘t is warm ja ,maar …

   Tom Cruise, volledige naam Thomas Cruise Mapother IV, is een Amerikaans acteur. Wikipedia
   Geboren: 3 juli 1962 (54 jaar), Syracuse, New York, Verenigde Staten
   Lengte: 1,7 m
   Echtgenotes: Katie Holmes (geh. 2006–2012), Nicole Kidman (geh. 1990–2001), Mimi Rogers (geh. 1987–1990)
   Kinderen: Suri Cruise, Connor Cruise, Isabella Jane Cruise
   Ouders: Thomas Mapother III, Mary Lee Pfeiffer

   • vrachtwagenchauffeur,

    ‘k stop ermee, ‘k maak géén woord meer vuil aan uwe comentaar en blijf bij uw camion (schoenmaker blijf bij …)

    • @ Joos, trek het u niet aan. Iemand die feuilletons en films als “geschiedenis” ervaart/aanvaardt daar kunt ge moeilijk kersen mee eten! Er zijn nu eenmaal medeburgers die met paardenkleppen rondlopen. Maar eigenlijk moeten we dat Voltairiaans ondergaan:-)

    • @ joos,
     gezien het Engelse pseudoniem, van de heer, naar het Nederlands ook als sjacheraar kan vertaald worden, zou ik het bij die laatste naam houden. De heer sjachert immers met talen, cijfers, begrippen en geschiedenis. Kleeft daarenboven etiketten en plaatst mensen in hokjes.
     Ik kan mij ook niet van de indruk ontdoen dat je hier wat met provocatie te maken hebt.

 20. Hier schrijft iemand reacties die geen weet heeft over het Afrikaans als taal, desalniettemin wil meepraten over Zuid-Afrika, maar het Afrikaans, dat als taal verdrongen wordt door het Engels, aanziet als plat Amsterdams.

Reacties zijn gesloten.