God beledigt Turkse nationale en sentimentele waarden

Die durft nogal, he, onze God!  Dat kan niet van de paus uitgaan, want die heeft zich gespecialiseerd in de voortplantingsdrang van konijnen.

Turkse media-waakhond RTÜK  tikt TV-station op de vingers voor het gebruik van “God”.

Vous les femmes / Women! is een Franse komische reeks, die in Turkije uitgezonden wordt door een privé tv-zender en waarbij de originele Franse dialogen vervangen werden door Turkse stemmen.

De uitzending van 28 januari zou volgens de media-waakhond RTÜK de “nationale en sentimentele waarden van de samenleving” beledigd hebben want ergens in een dialoog viel het woord “God” en dat is ten strengste verboden vermits dit bij de Turkse kindjes “een negatief effect op de perceptie van ‘Allah’ kan veroorzaken”.

In de tik mét daaraan verbonden boete wordt medegedeeld dat het land der Ottomanen praktisch uitsluitend met moslims bevolkt wordt en dat “Allah” de éne en énige is.  Zelfs in buitenlandse tv-reeksen mag het woord “God” niet gebruikt worden, vooral niet overdag, want dan kunnen de Turkse kindjes negatief besmet worden.
De zender moest in het verleden voor dezelfde Franse komische uitzendingen al eens streng tot de orde geroepen worden toen twee actrices het over condooms met een aardbeismaak hadden.  Misschien lusten de Turken geen aardbeien?

We zien het al gebeuren als ze het in Turkije over de 10 geboden hebben,  over de werken van barmhartigheid, over de sacramenten… allemaal van” Allah”?

Volgens onze bescheiden mening is de terechtwijzing van de media-waakhond de prelude van een verbod op de tv-zender.  Of zien we het verkeerd?

Een klein fragment van Vous les femmes, zonder “God” weliswaar, maar wel met een soortement poef.  En dat is helemaal kosjer  euh… laat maar zitten!

Hürriyet

FT

3 gedachten over “God beledigt Turkse nationale en sentimentele waarden

  1. En voor die laffe verraders liggend in dat EU gedrocht decadent parasiterend op ons geld is het nog steeds het doel die Turken bij Europa te halen, hopelijk is dat EU gedrocht reeds gesloopt voor deze misdaad werkelijkheid zou worden.
    Het is nu al een drama met die aanwezige moslims een toestand die moet uitmonden in ”weg met die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlappen die de vuiligheid islam genegen zijn”. Nooit mag die perverse smeerlapperij onze cultuur verzieken.

  2. Wij zijn in de Filippijnen geabonneerd op een satelietzender die ook in Maleisie te bekijken is. Onlangs werd op “History Channel” de reeks “De Bijbel” uitgezonden. Tijdens het uitzenden van die reeks moest op bevel van de Maleise overheid de uitzendingen naar Maleisie tijdelijk onderbroken worden. Alhoewel Maleisie naar de buitenwereld toe graag het beeld ophangt van de ideale multuculturele samenleving wordt in feite alles wat maar enigszins de moslimbevolking zou kunnen mishagen verboden. Ik durf er niet aan denken wat er zou gebeuren moest men in Europa de Koran verbieden met als argument dat in dit schrijfsel zaken voorkomen die de autochtone Europese bevolking ten zeerste mishagen.

Reacties zijn gesloten.