Getuigenis: “Er is geen alternatief”

Zoon van Hamas mede-oprichter sjeik Hassan Yousef, de genaamde Mosab Hassan Yousef (36) gold lange tijd als de opvolger van zijn vader.  Doch de “groene prins” keerde zich af van de terreur en meent dat Hamas moet vernietigd worden wil er ooit vrede  heersen in Gaza.

Deze man, in 2005 bekeerd tot het christendom, verdedigt klaar en duidelijk het Israëlische leger.  Yousef heeft zelfs de Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet/Shabak geholpen bij het opspeuren van Hamas’ terreurstructuren om aanslagen te verhinderen.  Hij leeft nu onder bescherming in de VSA.

De reden voor het verlaten van een organisatie die hem grootbracht is voor Yousef duidelijk: “Hamas bekommert zich niet om het leven van de Palestijnen.  Hamas geeft geen duit om het leven van een Israëli, van een Amerikaan noch van iemand anders.  Hamas-leden interesseren zich zelfs niet voor hun eigen leven.  Zij willen sterven voor hun ideologie.  Hoe kan men in zulk gezelschap leven?”

Toch was het geen gemakkelijke beslissing. Toen hij uittrad, verloor hij alles.  Menige Palestijn zal nooit de waarheid zien omdat ze vanaf hun geboorte gehersenspoeld werden.  “In de moskeeën raast Hamas ‘Als we geen onschuldig bloed voor de ideologie vergieten, zullen we niet in staat zijn een islamitische staat op te richten.’  De voorbereidingen begonnen op vijfjarige leeftijd,” vertelt Yousef, “en nu – als ik de kinderen van Gaza zie, dan weet ik dat ze geen kans hebben.”

Op de vraag of Israël of enige ander volk met groepen zoals Hamas kan samen leven, antwoordt hij: “Hamas zoekt geen co-existentie.  Hun enig doel is verovering.  Hun einddoel is niet de verwoesting van Israël.  Hamas wil een moslim kalifaat oprichten, een islamitische staat, gebouwd op de  ruïnes van een andere beschaving.”
En: “Wat Israël doet om Hamas in Gaza te doen stoppen, doet Israël voor elke vrije mens ter wereld.”

Dit is wat onze politici en media moeten laten doordringen.  Maar dat willen ze niet: de schuld moet en zal immers bij Israël liggen, het begrip moet en zal bij Hamas liggen, de slachtoffers op Gaza worden blijvend verheerlijkt en niemand komt op het idee dat Israël het laatste bolwerk tegen het islamfascisme is en onze steun – praktisch of moreel – verdient.

Er circuleren verschillende video’s en toespraken van ‘de groene prins’ op YT.  De ene al duidelijker en interessanter dan de andere.  Tik gewoon zijn naam op YT. We hebben deze film eruit gepikt; zijn Engelse toespraak is duidelijk en zal u geen moeilijkheid geven ze te verstaan:

Argwanend zoals we zijn, schoot er wel het misselijk makend idee door ons hoofd of hij geen infiltrant is.  We weten het niet.  We geloven niet in het  bekeren tot een ander geloof, wel de keuze voor een ‘ander’ leven.  Een veilig leven met genoeg bestaansmiddelen voor een comfortabel bestaan.  En dat is naar ons inziens een goede reden om te ontsnappen uit de Hamas-waanzin.  Zelfbehoud is een logische raadgever.

 FT

 

21 gedachten over “Getuigenis: “Er is geen alternatief”

 1. Blijkbaar heeft men in het westen nog altijd niet door waar Hamas voor staat. Om 08.00.u hoorde ik op het radionieuws (Nostalgie) de nieuwsdame van dienst zeggen
  ” de organisatie Hamas” waarschijnlijk was men op de redactie vergeten het woorden “de terroristische” er voor te zetten. En zo gaat de misleiding en desinformatie alle dagen door in alle westerse media.

  • Kathleen Cools bestond het gisteravond bij Terzake ISIS een ‘terroristische organisatie’ te noemen. Geen sprake van ‘rebellen’ of ‘vrijheidsstrijders’. Er is dus nog hoop…

   • Heb haar al een paar keer hoopvol gehoord. Er zijn ook tekenen dat ze de zin ‘rood of geen brood’ heeft afgezworen.

 2. Of de nazaten van de PLO, Hamas, het heil van alle Palestijnen op het oog heeft is zeer de vraag. In de tijd van Arafat bestond er een Grieks-orthodoxe militie om zich te weren tegen de terreur. Als de mannen van Arafat zo’n militant in handen kregen was het zijn beste dag niet. Maar kreeg Arafat niet de nobelprijs voor de vrede?

 3. Het is zoeken geblazen op de linkse media naar dergelijke artikels want die passen niet in het linkse straatje.
  Wij burgers moeten de linkse koppen naar rechts draaien, hoe? Heel invoudig, al de linkse brol in de containers gooien, geen linkse brol kopen want het is toch maar leugens en bedrog, massaal kritiek geven op linkse rotzooi zodat die linkse zender in de etalage gezet wordt en linkse laffaards en verraders overal weigeren en nooit een hand geven.
  Het is mij top op heden goed gelukt, ik koop geen enkele krant en kijk niet naar linkse brol zoals de BRT ėėn links gedrocht wat ons jaarlijks 350.000.000 euro kost en dat om linkse rotkoppen a la cools of tang voor ogen te krijgen, niet bij mij.

   • Ik ben het volledig eens met de redactie Jean wordt steeds maar sympathieker ! Toch moeten we voorzichtig zijn voor eventuele Golfbrekers-infiltranten zoals Hosab Hassan . Uiteraard is Jean verheven boven elke twijfel inzake oprechtheid , het analyseren , zijn passioneel taalgebruik , zijn stijlvolle bijna letterkundige reactie’s . Een man van mijn hart !

 4. Degenen die M.H.Yousef geloven moet ik zwaar teleurstellen.
  Ik heb hem een paar jaar geleden op BNI gezien en daar hadden ze
  hem ook al door. M.H.Y is een infiltrant en SLEEPER.
  Meer daarover via de comments van deze link:
  http://tinyurl.com/l4lchsb
  M.H.Y wekt de indruk liberaal te zijn, maar is het NIET.
  http://tinyurl.com/lj4g3tc
  Vraagt u zich maar eens af: tot op heden werd “meneer” niet met de
  dood bedreigd.
  Want u weet toch wat er binnen de islam met afvalligen gebeurt.???

   • Een andere toelichting.

    Het viel me op dat Mosab zich tot het christendom bekeerde in 2005.
    Het viel me op dat in de bruggetjes van Dhr. Deckzeyl de naam van Mosab niet voorkomt.
    In de USA, waar Mosab momenteel woont, werd hij door Walid Shoebat beschuldigd voor de zaken die in het tweede bruggetje, uit 2010, van Dhr.Deckzeyl aan bod komen.
    Een Shin-Bet agent uit Israël, Gonen Itzhak weerlegde deze beschuldigingen :
    ‘Mosab helped Israël more than anyone can believe. This is why the Israel Knesset Foreign Affairs and Defense Committee wrote him a letter of gratitude, perhaps the first of its kind in Israëli history. But somehow Walid Shoebat knows something Israëli officials missed? He knows something members of the US Congres missed? He is smarter than the former director of the CIA, smarter than Jewish leaders in the United States?
    I am a trained intelligence officer and have extensive experience in the world of lies and deception. I can smell a fraud and recognize a fake hero on the spot.
    During his service Mossab never lied to us, and believe me, we had all the tools and the means to find out.’

  • Hij was een infiltrant een mooie SLEEPER maar daar is verandering in gekomen toen hij Golfbrekers begon te lezen !

 5. Het conflict in het M.O. is te herleiden tot enkele eenvoudige woorden , (tegen)stellingen of overtuigingen:
  Israëli’s (de Joden) houden van het leven en het behoud ervan staat bij hen op de eerste plaats. Dat is een normale toestand.
  De islamaanhangers verheerlijken de dood en willen vooral als martelaar sterven. Dat is een abnormale toestand.
  De twee tegenstellingen zijn dus: de ene wil leven, de andere wil sterven.
  Iedereen die over gezond verstand beschikt kan niet anders dan voor het leven te kiezen. Maar het is meer dan dat, de drang om te overleven is ook instinctief bij normale levende wezens aanwezig zodat men er alles zal aan doen om te overleven.Tegenover een vijand die wil doden heeft men de keuze naargelang de situatie en de voorhanden zijnde middelen: vechten of vluchten. Overleven is een instinct dat iedere normale mens heeft, en ik onderlijn “iedere normale mens”.
  Verder heb ik het al duidelijk gemaakt dat ik aan de kant van Israel sta en het land zal blijven steunen.

  • ‘de islamaanhangers willen vooral als martelaar sterven’

   Je kan er natuurlijk ook deze kant mee uit : we zullen aan hun wens voldoen.

 6. Ik neem aan dat niet iedere Palestijn tot Hamas behoort.
  Ik neem ook aan dat Palestijnen, op zijn zachtst gezegd, reden tot klagen hebben om wat hen in het verleden overkwam en die geschiedenis niet vergeten zijn.
  Het Westen had al vlug weet van het massacre op 9 april 1948 in Deir Yassim, een maand voor de Staat Israël werd uitgeroepen. Onder de commandant van Irgun, de latere eerste minister en nobelprijs winnaar, Menachim Begin, lieten de strijders van Irgun vrouwen en kinderen in waterbronnen stikken en werden mannen op gruwelijke wijze afgeslacht.
  In 1982 deed de joodse historicus, Benny Morris – daarna hoogleraar geschiedenis aan de Ben Goerion universiteit – onderzoek naar de Palmach, de gevechtseenheid van de Haganah. Hij ontdekte dat Israël in 1948 een serie gruwelijkheden, massamoorden, vernietigingen en verkrachtingen tegen de Palestijnse Arabieren had begaan. Hij mocht zijn onderzoek niet verder zetten, maar 10 jaar later werden de archieven wel vrij gegeven. Ook andere historici o.a. Ilan Pappe en Avi Shaim volgden hem.
  Ik neem dus aan dat deze gebeurtenissen nog leven in het collectieve geheugen van de Palestijnen.
  Wat ik ook nog aanneem is dat Hamas misbruik maakt van dat collectieve geheugen.
  Oorzaak en gevolg!

  • Men vindt ontelbare bronnen op het internet over Deir Yassin, ook films, documentaires en tegenstrijdige verklaringen. Wie er meer wil over weten, moet gewoon Deir Yassin googelen.

   • Ik heb mijn documentatie niet uit Google. Kreeg ze van Ward Hermans ietwat voor zijn dood. Het zijn documenten uit 1952.
    Wat de opzoekingen van Benny Morris betreft : ik vind het een pluspunt voor Israël dat het de documenten vrijgaf.
    Wat die tegenstrijdigheden betreft de geschiedenis is er vol van. Persoonlijk hecht ik meer geloof aan historici die hun onderzoek uit de archieven halen. Spijtig genoeg zijn er velen die iemand aanhalen omdat hij/ zij het in één of ander boek gezegd hebben.

 7. @Anna Bijns, 7-8, 17:11
  Dank voor je heldere reactie!
  In link 1 van mijn bijdrage van 2-8, 10:56 leg ik in mijn comments alleen uit
  wat moet worden verstaan onder de term “Sleeper”(op z’n Engels uitgesproken).
  Onthouden: alle moslims in het Westen zijn SLEEPERS.
  Ze komen in actie zodra ze denken dat ze de macht over kunnen nemen.
  Link 2/zelfde bijdrage gaat over het fenomeen TAYSIR door R.Ibrahim.
  Met andere woorden: je kunt als Shin-Bet-agent nou nog zo gehaaid zijn,
  je kan evengoed toch lelijk miskleunen.
  Rudolf Abel is een voorbeeld van een agent die jarenlang voor de
  Russen spioneerde zonder dat de Amerikanen het in de gaten hadden.
  George Blake idem dito.
  Moet ik verder gaan?

 8. Wij Vlamingen zijn geen SLEEPERS tenminste een kleine minderheid . De rest laat zich in’t slaap wiegen door een mooi correct gezongen Lullubay

Reacties zijn gesloten.