Bekend fenomeen: eerst nonkeltje…

… en dan nonkeltjes kinderen

Moet u eens goed laten doordringen. Als u denkt dat u na de verkiezingen van de ministersploeg van de vorige regering af bent, zal u nu toch wel even uw mening moeten bijstellen.  Ze mogen dan al niet meer de toekomstige koers van het land bepalen, toch mogen ze nog altijd aanschuiven bij de gulle belastingbetaler.

Volgens een bericht van ANP en De Tijd zouden de uitgerangeerde ministers nog altijd zo’n slordige 10 miljoen euro (of het dubbel) kosten.

Ex-ministers krijgen tot 2019 jaarlijks 100.000 euro om twee werknemers aan te nemen. Dat kan de staat uiteindelijk zo’n 10 miljoen euro (of meer) kosten.

De maatregel is in 2001 ingevoerd door de paars-groene regering van Vrfsdt en is bedoeld voor ministers die na verkiezingen hun portefeuille verliezen. Door de uitgebreide regeringswissels in België zijn er al tien ex-ministers die aanspraak kunnen maken op het geldbedrag. De kans is groot dat er nog eens tien bij komen met de vorming van een nieuwe coalitie.

De ex-ministers en ex-staatssecretarissen hoeven voor die cheque zelfs niet de rit uitgereden hebben.  Gewoon het startsein even volgen en dan het peloton verlaten is goed voor dezelfde waardebon.

Probleem van de maatregel is dat ex-ministers, die parlementslid of Europees commissaris worden, alsnog geld krijgen voor twee Belgische medewerkers.

We kunnen hier nu niet snel even uitrekenen wat dit netto zou opbrengen.  U zal voor dit bedrag waarschijnlijk de helft van uw leven moeten werken.  Uit twee ruiven eten is dubbel en dik ‘in the pocket”.

Besparingen?  Niet voor onze politieke (mis)leiders!

De belastingen daarentegen moeten en zullen omhoog!

FVE

 

5 gedachten over “Bekend fenomeen: eerst nonkeltje…

  1. Als ik mijn portefeuille verlies dan ben ik alles kwijt en moet ik aangifte doe bij de politie.
    Als dat politiek gespuis een van de vele portefeuilles verliest dan kunnen wij opdraaien en niet een klein beetje, dat heeft bij mij een naam nl. corrupte diefstal maar dat is nu net datgene waar politiek gespuis niet van wakker ligt, graaien en de bevolking naaien is hun geliefkoosde hobby.
    Vlaamse burgers, laten we ons verzamelen en EISEN dat het zootje ongeregeld gaat besparen op zichzelf door minstens 4 van de 6 regeringen een C4 te geven zonder oprotpremie, door minstens 5 van de 7 praatbarakken een C4 te geven zonder oprotpremie, door die middeleeuwse folklore die ons jaarlijks ong 45 miljoen euro kost all in een C4 te geven zonder oprotpremie, door de grenzen te sluiten voor parasieten want parasieten brengen ellende, geweld en ziektes en door de rooftunnels (hebben de walen blijkbaar afgekeken van de palestijnen) toe te gooien en….geen eurocent nog naar eender welk afrikaans land of moslimland want dat komt neer op financiering van je eigen ondergang.

    • Die beparingslijst is veel langer en is reeds vermeld dus nu actie tegen nieuwe belastingen en voor besparingen op het decadent profitariaat van franskiljons, coburgers, allochtonen en misdaadorganisaties, lees EU resp. landen, lees Afrika.

Reacties zijn gesloten.