Om ‘t scheit van te kreigen

AFSCHEIT* IN STIJL …
(* Wees gerust, ‘t is met opzet.)

We zouden het in de hitte van het heersende inschrijvingsgelddebat nog vergeten: Pascal Smet nam afscheid als minister van Onderwijs.

Op 25 juli 2014 nam Pascal Smet op zijn Facebookpagina afscheid als minister van Onderwijs. Hij trekt met veel ‘goesting’ naar Brussel. U weet wel, die gewestregering* waar men hem vijf jaar geleden uitknikkerde. Open Vld werkte toen liever met CD&V en Groen samen, omdat Pascal Smet te veel een ‘Einzelgänger’ was als minister van Mobiliteit en Openbare Werken. Zelfs de PS was eigenlijk wel blij** dat de man weg was.

Vandaag draai ik opnieuw een hoofdstuk om in mijn leven. Ik ben niet langer meer Vlaams minister van onderwijs, jeugd, gelijke kansen en Brussel maar Brussels minister van mobiliteit , openbare werken, bijstand aan personen en familie. De afgelopen 5 jaren heb ik samen met vele mensen het onderwijsbeleid mee vorm gegeven. Nieuw geld gevonden, knopen doorgehakt en nieuwe gedachten geïntroduceerd . Dat was niet altijd gemakkelijk maar wel de moeite waard.’, noteerde dhr. Smet

Mijn opvolgster, collega Hilde, zal kunnen oogsten op voorwaarde dat de oogst niet vertrappelt wordt natuurlijk. Euh, mijnheer de minister, is het niet ‘vertrappeld wordt’?

Nvdr: We zullen even helpen:

Back to Brussels
Smet keert dus terug naar Brussel, waar hij het Engels als derde officiële taal wil (zo staat er in zijn boekje Eén stad, één visie uit 2009). Misschien toch nog beter dat Nederlands bijschaven, mijnheer Smet.

Toen wilde hij overigens Brussel uitbreiden en de Franstalige burgemeesters in de Rand benoemen. Maar ach, dat is alweer vijf jaar geleden. Alleszins gaat hij nu (nog eens) voor een groot Brussels openluchtzwembad en voor eigen Brussels onderwijs.
We hopen voor dhr. Smet dat zijn ambitie niet opnieuw door zijn coalitiepartners vertrappelt wordt. Euh, vertrappeld wordt. Excuseer.

Nvdr: Gelezen in Doorbraak, waarin de laatste tijd een frisse wind waait.  Als het goed is, zeggen we het ook. Zou het hartverscheurend afscheid van de keuze van Peter De Roover voor de partijpolitiek er iets mee te maken hebben?

FVE

* Volgens onze jargon is het gewoon een overgewaardeerd – en vooral overbetaald – Vlaamshatend schepencollege

** En wij dan?  We zullen hem node missen.

6 gedachten over “Om ‘t scheit van te kreigen

  1. De PS met Elio Di Rupo blij , omdat Pascal weg was ? Daar geloof ik niks van ! Laat ons eerlijk zijn Pascal is een mooie jongen en Rupo ook ! er is wel een verschil in leeftijd

  2. ‘Frisse wind in Doorbraak’? Er staat een artikel in over Gaza en dat staat zo links als mijn fietsbel.

  3. Ik heb enorm schijt aan die achtelijke flikker, voeder hem aan de moslims want die nuttigen flikkers.

    • Ja Jean, ‘s morgens al. 5 Tussen hun boterham, in moslim termen ” een broodje halal “. LOL

Reacties zijn gesloten.