‘Gematigde’ ontvoering en gijzeling

UNDOF peacekeepers

Undof vrede-handhavers – foto Reuters

We hebben het al geschreven: het wordt moeilijk Sadat niet te betrekken bij de strijd tegen de radicale islamisten.  Vooral nu de Al-Nusra rebellen gekken 43 VN blauwhelmen ontvoerd en als gijzelaars meegenomen hebben.  Volgens een mededeling van de VN werden de VN-soldaten op de Syrische kant van de Golanhoogte, 200 m van Israëlisch grondgebied, dichtbij de stad Qoneitra,  overvallen.
Momenteel bevinden zich 1.223 blauwhelmen in het raam van de in 1974 opgestelde waarnemersgroep, de zgn. Undof-missie,  ter bewaking van de wapenstilstand tussen Israël en Syrië in de grensstreek.  De meeste soldaten komen uit Indië, Ierland, Nepal, Nederland de Fidji-eilanden en de Filippijnen.

De Al-Nusra islamisten hadden woensdag de Syrisch-Israëlische grensovergang Qoneitra veroverd, waarop de Syrische luchtmacht de aanval opende op hun stellingen.
Voor wie het nog niet wist: Al-Nusra, het filiaal van Al Qaeda, is het ‘gematigde’ islambroertje van IS.

Honderden Al-Nusra-strijders werden immers uit de oostelijke Deir a-Zor provincie verdreven door hun moslimbroeders rivalen van IS.  Zij hebben zich gehergroepeerd in Zuid-Syrië.

Zo zie je maar: de vrede ‘waarnemen‘ gebeurt best aan de Israëlische kant van de grens.

Jerusalem Post

FT

6 gedachten over “‘Gematigde’ ontvoering en gijzeling

 1. Het Syrische leger is al even waardeloos als het Irakese, en bij uitbreiding als alle Arabische legers.

 2. Gematigde ontvoering klinkt minder dramatisch . Ze zochten misschien een vierde man voor te kaarten !

 3. In bijlage een bruggetje over de achtergronden van de voormelde toestanden en wie er o.a..wapens levert aan de Syrische rebellen.
  http://www.france24.com/en/20140821-france-arms-syria-rebels-hollande/
  Het illustreert dan ook de hypocrisie van de westerse betrokken landen= eerst de terroristen bewapenen en vervolgens moord en brand schreeuwen omdat ze een gevaar vormen voor het westen, tenzij dat dit “gevaar” dient om maatregelen te nemen tegen de echte autochtonen in die landen die een hinderpaal zijn voor de NWO.
  Nog een ander bruggetje over wie er werkelijk achter ISIS schuilt gaat , en wat de bedoeling er van is :
  http://www.prisonplanet.com/isis-us-made-monster-running-amok-in-middle-east.html
  Ik citeer uit de voormelde tekst :
  “A backdoor to war into Syria?
  Ironically, the explosive rise of IS across a wide swath of Iraq and Syria is handing the Obama administration an opportunity for doing what it could not do one year earlier: Open a military offensive in Syria. Following the reports of decapitated Christian babies, and the beheading of the American James Foley, it will be harder for critics like Ted Cruz to question a military operation against IS – even in Syria.”
  Het gaat hier dan ook om de klassieke NWO “problem-reaction-solution”.
  Het kan ook zijn dat er achter de schermen al een akkoord is tussen de USA en Rusland in de zin van : USA de vrije hand in Syrië en Irak en Rusland in Oekraïne!!!
  Bij dit alles mag men echter niet uit het oog verliezen dat de veroorzaakte chaos in het Midden Oosten en Noord Afrika past binnen het Oded Yinon plan, en dan weet men ook wie er werkelijk belang bij heeft!!!
  Het komt er dan ook op aan steeds achter de schermen te kijken om zich niet klakkeloos voor de kar te laten spannen van wie dan ook.

Reacties zijn gesloten.