Men zegge het voort

Aankondiging FreddySchaf dat leger af!

We lezen vandaag in onze media dat de nieuwe regering rekening zal moeten houden met allerlei nieuwe kostenverhogingen! Eén van deze verhogingen schoot ons in het verkeerde keelgat.
Het gaat hier over het verlanglijstje van het leger. Onze gamellenboefers zouden graag 40 nieuwe straaljagers bestellen, 2 fregatten en 6 mijnenvegers. Voor het volgende jaar zouden ze graag 575 miljoen extra boven het budget van dit jaar wensen en het hele plaatje zou later in de toekomst 7 miljard extra vergen van de belastingbetaler.

Blijkbaar hebben onze militairen iedere zin voor redelijkheid verloren en wordt het hoog tijd dat ze eens terug met de voeten op de grond worden gezet.
Welke zin heeft het om vandaag 6 mijnenvegers te bestellen? Voor zover we weten heeft er niemand één enkele mijn in onze kustwateren gelegd gedurende de laatste twee generaties….! De mijnenvegers die destijds werden aangeschaft hebben in hun hele bestaan nooit één enkele mijn onschadelijk gemaakt. Het leger zou net zo goed een budget kunnen aanvragen om speciale schepen te laten bouwen voor het vangen van ijsberen.

Het wordt hoog tijd dat al die geldverbrassingen stoppen.
Indien wij iets te zeggen hebben zouden we aan de legerleiding laten weten dat de miljarden die destijds voor een vloot straaljagers werden uitgegeven nooit tot iets hebben gediend. Nieuwe investeringen in straaljagers zijn net even zinloos. Het is toch steeds de sterkste die wint en wij hebben geen zin om tegen wie dan ook een oorlog te gaan voeren. Wij zouden aan de hele wereld laten weten dat België een vredelievend land is en dat wij ons leger volledig gaan afbouwen gedurende de volgende 5 jaar.

Wij zouden er als leger voor zorgen dat het budget voor landsverdediging tot nul wordt teruggeschroefd. Om onze soldaten en de werkingskosten te betalen zouden we stap voor stap al onze eigendommen verkopen. Het probleem van het tekort aan bouwgrond zou dan gemakkelijk opgelost kunnen worden door de honderden hectaren die het leger bezit ten gelde te maken. Onze jeugdbewegingen zou men kunnen plezieren met de duizenden tenten, potten en pannen, die nu zinloos en zonder het minste nut ergens zijn opgeslagen. Bommen, granaten, tanks en ander offensief speelgoed verkopen we tegen de hoogste prijs aan het buitenland. Iedere militair die zijn ontslag wil geven ontvangt onmiddellijk 2 jaar van zijn huidige wedde en hij mag vanaf morgen aan de slag waar hij wil. Werk is er voldoende.

De overheid past nog alleen maar eventuele tekorten bij maar, indien er voldoende controle is en een degelijk bestuur, zou het moeten lukken dat het budget vanaf volgende jaar reeds tot bijna nul wordt teruggebracht.

Indien domeinen zoals b.v. Leopoldsburg tot bouwgrond worden verklaard zouden belangrijke promotors daar kleine fortuinen willen voor geven om daar prachtige nieuwe projecten te realiseren. Op deze wijze zou men een duidelijke nieuwe richting inslaan om uiteindelijk het staatsbudget jaar na jaar drastisch te laten dalen. Buiten de afschaffing van het leger zijn er nog talrijke andere mogelijk te nemen beslissingen die hetzelfde resultaat zouden hebben. We hebben er zo nog een lange reeks in gedachten. Maar eerst willen we zien wat de nieuwe regering in de nabije toekomst gaat beslissen in verband met het zinloze verlanglijstje van het leger dat nu in onze media werd vermeld. Ons land op korte tijd terug op de sporen zetten is niet moeilijk. Alleen zou men zich tijdelijk van de beroepspolitiekers en beroepsbelovers moeten kunnen verlossen.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

Beeldmateriaal bij Terzake, vanaf 16’16”

5 gedachten over “Men zegge het voort

 1. Maar die 5 pantservoertuigen die ons leger zopas in de prak gereden heeft omdat ze niet eens afstand kunnen houden, moeten die niet vervangen worden? En liefst door en beetje meer doordachte exemplaren, die door de minste aanvaring niet buiten strijd zijn doordat de benzinetank ergens heel kwetsbaar staat opgesteld en scheurt? De zoveelste Belgenmop, op hollands grondgebied nog wel…

 2. Wat het “marinecomponent” nog ZOU kunnen doen met twee nieuwe fregatten… weet ik NIET: ze hadden reeds tè weinig personeel om de twee nieuwe (afgedankte exemplaren van de Nederlanders) te bemannen.
  Daartoe wilde men de BESTE specialisten van de mijnenjagers overplaatsen op de Leopold & de Louise-Marie, maar… dàt was een grove fout want… het overgrote deel van de “detectors” hebben toén de Marine verlaten (èn moest men Nederlandje Jantjes afhuren om hun “scheepsaanweziheid” voor de kust van Libië “waar-te-maken” (die Nederlandse knoeiers vonden er niks béters op dan… hun opvolger-van-de-PAP kwijt te spelen zodat de Narcis ginder lag voor spek-en-bonen).
  Die toekomstige mijnenjagers zouden wél welgekomen zijn vermits het de énige schepen zijn die…geld opbrengen.
  Het Marinecomponent krijgt een dikke vergoeding voor hun mijnenjacht in de Baltische zee, en… er liggen nog véle duizenden zeemijnen in de “Golf van Riga” (alwaar o.a. de Lobelia de vaargeul reeds mijnenvrij gemaakt heeft).
  Doch, om nog méér mijnenjagers erbij aan te schaffen, moet men éérst nieuw personeel opleiden in Den Helder & Eguermin te Oostende (duurt MINSTENS één jaar èn die toekomstige “spécialisten” moeten een contract tekenen voor minstens 7 jaar actieve dienst om hun “leertijd” te betalen.).

 3. Alweer wordt een Engels woord sluipenderwijs ingevoerd.
  Vroeger waren het legeronderdelen, nu zijn het componenten geworden.
  Vroeger had een kwaliteitskrant nog inhoud, nu moeten we het stellen met content. En of we content zijn! 😉
  De promotie van Frans kan natuurlijk ook.
  In juli was er de Ronde van Frankrijk, nu wordt in die maand de Toer de Frans gereden. Die Toer de Frans was ooit een rittenkoers, nu rijden de pedaalridders elke dag een etappe.

  Tja, over de B-luchtmacht… Wedden dat “onze” Cremlin er voor iets tussen zit. Grote fan van de NAVO. De versleten (?) F-16 zal wel het veld moeten ruimen voor de enorm dure en nogal vlieg-onzekere F-35, ook van AMERIKAANSE makelij.
  De veel (alles is hier relatief) goedkopere Zweedse SAAB Gripen zal van onze Europese voorVECHTERS wel geen schijn van kans maken… En ja, moeten WIJ wel AANVALsgevechtsvliegtuigen bezitten? In tijden van nood kunnen een handvol goed opstelde luchtafweerraketten onze morzels grond afdoende beschermen, denk ik zo. Naar het schijnt zijn die mobiele Russische BOEK-grondluchtraketten van prima kwaliteit om het luchtruim te saneren van vijandelijk luchttuig.

  • Vroeger waren het de land-, zee- en luchtmacht, maar met het verdwijnen van de macht verdween ook de naam…

Reacties zijn gesloten.