11 gedachten over “Geen wasprobleem

 1. Volgens de nullen-zender mogen “zwarte” pieten nog wel als ze een andere kleur hebben zoals groen of rood of blauw of geel. Ik vraag mij af of de benaming dan ook wordt aangepast naar groene pieten, rode pieten, blauwe ,pieten, gele pieten enz. maar gaan bv de Amerikaanse Indianen en de Chinezen dan geen klacht indienen?

 2. Hahaha, maar dat is zonder de Goedmensch gerekend, zeker in NL een wijdverspreide soort.

 3. Het enige wat uit Afrika komt is ellende, ziektes, geweld en parasitisme een troep die wij hier totaal niet nodig hebben, integendeel.
  Heel snel alles terug sturen naar afzender dat zal hier een enorme veiligheid creëren.

  • Mooi gezegd, waarde Jean. Maar… het is nu al jaren, al van in de begintijd van Angeltjes, dat ik u hoor zeggen en pleiten om al die ongenode gasten terug te sturen.
   Papier, en in dit geval, het internet is verduldig, men schrijft of tikt maar en ziezo: het staat er.
   Maar graag zou ik nu eindelijk, na al die lange jaren, van u willen vernemen HOE en door WIE u dat terugsturen wilt regelen??

  • Maar Jean toch, Yahya Yammeh, de president van Gambia, -het is tenslotte een republiek en die heeft een president- vergeten? Op een persconferentie deed hij de wereld kond dat hij de weg gevonden had om op donderdag Aids en op zaterdag astma te genezen, teminste als zijn patiënten ophouden medicijnen te slikken die door de hulporganisaties worden verstrekt.
   Besef je wel wat voor gevolgen dit voor ons heeft? In drommen stromen de zwarte aids en astma leiders naar Gambia. Het scheelt ons ook financiëel een slok op de borrel, we hoeven geen medicijnen voor Gambia meer te betalen. En als heel Afrika zich voor hulp naar Yahya Yammeh spoedt vallen misschien wel alle kosten weg.
   Hij moet in dat geval alleen zijn spreekueren uitbreiden, uitsluitend de geneeskunde beoefenen op donderdag en zaterdag is iets te weinig.
   Nee, mij hoor je over die zwartjes niets zeggen, hun medische kennis verovert de wereld.

   Wie het eens proberen wil die mag , zijn recept :
   – een groene pasta op de huid(waarschijnlijk groene klei)
   – hierover een vloeistof met zeven kruiden sprenkelen (waarschijnlijk elixir d’anvers)
   – een banaan te eten geven
   – verzen uit de koran declameren en klaar is Kees.

   • Verdomme, zat zo met die bekwame afrikaanse leiders in mijn hoofd, dat ik van onze zwarte aids- en astma lijders, ook al leiders maakte.

 4. Die zwarten zouden beter wat toleranter worden, zoals de autochtonen, en zo hun integratie tonen. Doen wij ook als we elders gaan wonen. Zoniet gaan ze maar terug naar hun eigen boom.

 5. Men heeft “ons” wijsgemaakt dat het binnenhalen en de integratie van andere culturen een verrijking zou zijn voor onze cultuur. Zoals velen met mij dit verhaaltje nooit geloofd hebben, zo hebben rode, groene, en ander linkse ratten ons tegen onze zin met de multi-cul opgescheept. Het verzet van één partij werd in de kiem gesmoord als zijnde racistisch en fascistisch, onverdraagzaam, en egoïstisch. De partij werd met ALLE middelen bekampt zoals de rode Tobbakkes senior het ooit voorstelde. De groene azijn zuiper en zeiker uit Turnhout (uitvinder van het cordon sanitair) stak mee het vuur aan de lont. Dit met de (on)democratische steun van de traditionele partijen. We hebben in het verleden al voorbeelden genoeg gehad dat de verrijking een verloedering voor ons is geworden. Ik neem als voorbeeld de kerststallen die verdwenen op dorpspleinen, de kerstboom die verdween op de Brusselse markt, de jeugdbeweging voor allochtonen, het kleuterschooltje voor allochtonen, en het nog steeds onverdoofd slachten van schapen. In tegenstelling tot wat men zou denken dat er enig verzet komt van de trado partijen, krijgen de cul-tuur verrijkers alle steun. Onze eigen cultuur,normen en waarden worden tegen hoe langer hoe hoger tempo naar de prullenmand verwezen, met dank aan de trado collaborateurs. Nu zwarte piet, wie is de volgende aan de beurt? de kerstman en de paashaas. De lezer kan zelf hoogstwaarschijnlijk nog wel een paar voorbeelden invullen. Nee het is niet meer 5 na 12 maar bijna 12.30.

 6. Ek wonder wat sal die teenstanders van “Zwarte Piet” sê oor die kleur van die skoorstene?
  En, wanneer Moslems (of ander allochtone) ‘n kerk of ‘n skool, of wat ookal, aan die brand steek, en die oorblyfsels van die brand is pikswart van die roet, wat sal die anti-zwartepiette daarvan sê?
  Sal dit ook rassisme wees, en wie sal dan van rassisme beskuldig kan word?

Reacties zijn gesloten.