3 gedachten over “Zo werden de Arco spaarders verleid

 1. In ’95 was er nog geen sprake van de euro, en JL Dehaene werd nog als staatsman aanzien. Door de euro echter viel de kans op wisselkoersverlies weg waardoor de bank overmoedig werd, niet meer Gemeentekrediet ging noemen en Erps Kwerps en Zichen Zussen Bolder ging financieren, maar, op aandringen van Miller en Mariani, een dikke vriend van Sarkozy nog wel, de grieken geld ging lenen op de lange termijn om …tanks en duikboten te kopen in Duitsland. Het geld daarvoor ging Dexia op haar beurt halen in …Duitsland, maar dan met kortetermijnleningen. De duitsers hebben hun geld tijdig teruggekregen, en kunnen nu via de EU ons verwijten dat het begrotingstekort te hoog is.

 2. In eerste instantie enkele korte bemerkingen :
  1. Het is opvallend dat dit “product” vooral in Vlaanderen verkocht werd,
  2.Het product was “elektronisch” op naam zogezegd om het verlies of diefstal tegen te gaan,
  3. Men heeft het over “deelbewijzen” en dus niet over obligaties of kasbons..
  4. Er worden geen kosten aangerekend,
  5. Het product is ieder jaar terugbetaalbaar, en iedere dag tussen 01 juli en 31 december. Het product is dan ook niet beperkt in de tijd.
  Ik citeer uit de vrije tribune van Jean Marie De Decker in De Morgen van 04.07.2014 :
  “Wie een voordelige spaar- of hypotheekrente wilde bij BACOB moest een coöperatief aandeel van de groep kopen. Die kreeg dan een aandelenrekening met een dividend-kapitalisatie. Coöperanten-aandeelhouders zijn dus geen spaarders, maar vennoten en hebben geen recht op een spaargarantie.”(=einde citaat).
  Hieruit blijkt dan ook dat in eerste instantie dit “product” gebruikt werd als “chantagemiddel” voor het bekomen van een voordelige spaar- of hypotheekrente.
  Het tweede gevolg was dat de koper van het “product” dan ook voor lange tijd gebonden was aan de ACW zuil. De kopers kunnen dan ook allemaal moeilijk zeggen, dat ze van niets wisten. Achter de keuze voor het “product” ging immers ook een “politieke keuze” schuil voor de ACW zuil.
  Het opvallendste hierbij is, dat alleen de Vlaming hier werd geviseerd, door het pro-belgische.en linkse ACW!!! Wou men hier al het uiteenvallen van het land tegengaan, via de chantage met dit “product”?? en dit onder het motto =”pas op stem voor ons, of U zijt uw geld kwijt”.!!
  Het gaat hier dan ook om meer dan alleen maar een faliekant afgelopen investering in een “dubieus product”. Er is immers ook de verborgen politieke agenda achter dit “product”, vanwege het ACW.
  Waar het momenteel om gaat is het kopen van de stemmen van deze 700 à 800.000 coöperanten door de CD&V, op kosten van de belastingbetalers die niet voor de CD&V stemmen. Als de CD&V daar in slaagt , dan is de vraag welke prijs de Vlamingen hiervoor zullen moeten betalen?
  Hierbij dient men dan te weten dat de PS-mafia de lat hoog zal leggen!!!

 3. Is er eigenlijk nog één ander land dat tgv de crisis 2 van z’n grootste banken zag verdwijnen met enorme verliezen voor de aandeelhouders als gevolg?
  Zou er dan toch een kern van waarheid zitten in de Belgenmoppen die van het noorden van Holland tot in het Zuiden van Frankrijk worden verteld over ons euh…afwijkend IQ?

Reacties zijn gesloten.