“Feiten” of “farce”

The “Forward Russia” Flag: Examining the Changing Use of the Bear as a Symbol of Russia

Met een hongerige Ruslandfobie biedt EUropa een kansel aan iedereen die van ver of dichtbij anti-Poetin is. Met de vergiftiging van Navalny meende men dé stok gevonden te hebben om Poetin – lees: Rusland – te slaan. Vooral in het V.K. maakt men met een onbegrensde bezetenheid jacht op de Russische regering. Moest Navalny president zijn en Poetin de “alom geliefde oppositie” vertegenwoordigen, men zou Navalny van pek en veren voorzien.

Dat Navalny na zijn arrestatie nog steeds kan communiceren met de buitenwereld, dat hij filmpjes kan plaatsen, boodschappen verspreiden… zou een nuchter mens doen denken dat het met zijn arrestatie eerder meeevalt. Met Assange gaat men in het V.K. niet zo begripvol om. Al hebben ze hem – voorlopig – nog niet uitgeleverd aan de VSA. Kunnen ze moeilijk vermits ze dan tientallen, … honderden lieverdjes moeten uitleveren aan zandbaklanden waar de doodstraf – zoals in de VSA – nog uitgevoerd wordt.

Los van de algemeen aanvaarde theorie dat Navalny vergiftigd werd door de geheime dienst (of Poetin zelf hiertoe het bevel gegeven heeft wordt betwijfeld), kan men bepaalde gebeurtenissen moeilijk ontkennen.

 • Hij kreeg zonder problemen toelating om in Duitsland behandeld te worden, begeleid door zijn echtgenote
 • Poetin reageerde gevat: “indien wij Navalny hadden willen vermoorden, dàn zou hij dood geweest zijn”. … En wel met minder of geen ruchtbaarheid…
 • Rusland heeft zijn medisch dossier overgemaakt aan de Berlijnse Charité
 • Rusland was bereid mee te werken aan het onderzoek
 • Duitsland weigerde inzicht te geven in het medisch dossier dat de Charité opgesteld had
 • Navalny werd geen haarbreed in de weg gelegd tijdens zijn verblijf in Duitsland
 • Quasi onmiddellijk nadat Navalny ziek geworden was, kwam er reactie uit de VSA met de dringende wens de Nord Stream 2 pijpleiding definitief te begraven, gevolgd door verschillende partijen
 • De poco pers biedt Navalny zonder enige onderzoek naar feitenmateriaal een podium.

Eerst vond Navalny een veiligheidsman die, als een naïef tienermeisje, in zijn val trapte en die toegaf dat hij Navalny vergiftigd had. Dat “een spion” van de Russische geheime dienst zo dom zou zijn, maakt alle toekomstige berichten over de geslepenheid van de Russische geheime dienst geschikt voor moppen op de Druivelaar-scheurkalender.

“Ik belde met mijn moordenaar. Hij gaf alles toe.” twitterde Navalny. Hij stelde dat hij zijn telefoonnummer onzichtbaar had gemaakt en vervolgens zichzelf voorstelde als een assistent van de grote baas Nikolai Patrushev. Hij vroeg hem informatie die hij nodig had voor een officieel rapport over de vergiftigingspoging. Vervolgens publiceerde hij een opnametape en een uitgeschreven tekst. (…)

En als we dat niet geloven, dan kan het nog altijd Trump geweest zijn die zijn “vriend” Poetin een handje wou toesteken…

Dat Navalny bijgestaan wordt door gewillige “democratische” krachten in het Westen is geen geheim. Bellingcat is er één van. Volgens de poco media gaat het om een ploeg eerbiedwaardige journalisten, professoren e.a. links van het centrum te situeren hogepriesters. We hebben die “kat” al meer horen miauwen over thema’s die niet volgens de poco maatstaven scoren. Wat daarbij niet vermeld wordt is dat Navalny’s zgn. Anti-Corruptie Fonds samen werkt met de Britse geheime dienst en als doel stelt tégen de Russische economie te ageren en Britse bedrijven te bevoordelen. In afwachting van Navalny’s overname van de macht zou het V.K. zijn “fonds” grote sommen betalen. Navalny moet beloven massaprotesten te organiseren, propaganda te voeren en achter de schermen met hooggeplaatste Russen akkoorden te sluiten. “Anti-corruptie”… hoe “anti” corruptie is hangt af vanuit welk perspectief je het bekijkt. Het b.g. anti-corruptiefonds heeft intussen al bij de nieuwe Amerikaanse president, Biden, aangedrongen bepaalde personen van Poetins entourage te sanctioneren. O.a. Roman Abramovich, de eigenaar van de Chelsea voetbalploeg. (…)

Lavrov is niet onder de indruk. Hij stelt dat hij “bewijzen” wil zien van de beschuldigingen.

Na het voorgaand hoogstandje van 100% bewijskracht van poging tot moord, kwam Navalny met een ander bewijsstuk aandraven, ditmaal van de grootheidswaanzin van de “corrupte” Russische president Poetin. Poetin zou een “staat in een staat”, een “paleis” zijn eigendom mogen noemen aan de Zwarte Zee, waar geen enkel vliegtuig mag overvliegen. De getoonde beelden zijn blijkbaar gedateerd. Vandaag is het één grote bouwwerf. De videobeelden van Navalny doen eerder denken aan de 5***** luxe resort.

Poetin reageerde eerst niet, tot hij er genoeg van kreeg, vermits hij niet wil vergeleken worden met de tsaren. Als je een leugen lang genoeg herhaalt, wordt ze als waarheid beschouwd. Hier volgt zijn ontkenning en hij voegt eraan toe dat dit fabeltje al meer dan 10 jaar circuleert. Wat betreft het vliegverbod: het gaat om een nationaal uitgevaardigd vliegverbod van het defensieministerie over de kusten van de Zwarte Zee.

Hierbij Navalny’s filmpje:

De huidige toestand met getuigenis van de echte eigenaar, multimiljonair Arkady Rotenberg, die ook op de lijst met VSA-sancties staat. Toeval?

https://www.rt.com/russia/514016-putin-palace-empty-shell/

Mocht u meer willen weten of Arkady Rosenberg:

Slechts met mondjesmaat wordt er in westerse tv-studio’s een ander klokje geluid, zoals gisteravond bij De Afspraak. Rusland dat een coronavaccin ontwikkeld heeft??? En dat dan bovendien geprezen wordt door The Lancet… Stel je voor… Alsof nog niemand hier, in het Westen, over het Sputnik V-vaccin gehoord had… Blijkbaar drong het nieuws dat het Russisch vaccin het eerst ontwikkeld én toegediend werd pas nu door bij de redactie van de nullenzender. Met bijpassende duiding.

Bundesregierung will russischen Sputnik-Impfstoff in Deutschland produzieren lassen – deutsche-wirtschafts-nachrichten.de (deutsche-wirtschafts-nachrichten.de)

Een overzicht van onze publicaties:

En dan nu, plotseling, alsof de lichtknop ingedrukt werd, hét grote nieuws quasi overal in de wereld:

https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)00191-4/fulltext

De Fabeltjeskrant end tune - YouTube

2 gedachten over ““Feiten” of “farce”

 1. Ik ben zeker geen fan van Poetin en Rusland maar het moet mij toch van het hart dat tegenover de berichten over China het verschil mijlen groot is.
  Wie gelooft nog de westerse media ?

  • Idem dito hier. Tijdens onze Wolgacruise (zie uitgebreide berichten hieromtrent) hebben wij moeten erkennen dat we heel ons leven Rusland (… en de Russen ) met een westerse vooringenomenheid bekeken hebben. Zij willen wel degelijk meer contact met ons, hebben ons echter niet nodig. Het is een wereld op zich. De sancties hebben ertoe geleid dat ze (onze) industrieën naar daar gehaald hebben, vakmanschap geïmporteerd en hun eigen mensen aan het werk gesteld. Hoe meer het westen hen wil straffen, hoe meer ze zelf willen produceren, naar andere partners uitkijken… in het oosten, in Afrika, in Zuid-Amerika. Een voorbeeld is de landbouw; ze hebben plaats, veel vruchtbare grond…
   Wat wij in het westen onderschatten is hun geduld. Bij ons moet alles rap gaan. Daar kijken ze de kat uit de boom… reageren niet overhaast. Je ziet dat ook bij politieke mededelingen. Alles op dezelfde toonhoogte, zonder drama. Geen gestoef of geweeklaag. Geen overbodig woord. En… ook als ze perfect Engels of Duits kunnen verstaan en praten, dan zullen ze zelden hun kaarten uit handen geven, ze blijven in het Russisch communiceren met een tolk als vertaalhulp. Wat hen telkens enkele ogenblikken respijt geeft om na te denken bij een vraag of probleem. Geen wonder dat het goede schakers zijn.

Reacties zijn gesloten.