Etiket met een ster

jodenlabelEen etiket op handelswaar zou de gebruiker “neutrale” informatie moeten verstrekken.  Naar gelang hoe men er tegenaan kijkt of welke verwachtingen de gebruiker heeft kan die informatie het koopgedrag van de klant in spe positief of negatief beïnvloeden.  Zoals het geval is met de etikettering van Israëlische producten die in de zgn. bezette gebieden in Israël geproduceerd zijn.

De EU heeft in haar poco wijsheid beslist dat alle artikelen, geproduceerd door Israëlische bedrijven in de zgn. bezette gebieden niet meer als zodanig – “afkomstig uit Israël” –  mogen geafficheerd worden.  Ze moeten voorzien worden van een ‘aangepast’ etiket.  Het zijn immers producten, die eigenlijk-feitelijk, in de ban van alle poco winkels en supermarkten zouden moeten geplaatst worden.   Producten die niet langer het Israël-keurmerk dragen zijn immers onderhevig aan een hogere (invoer)tax in de EU.   Dat de Palestijnse werknemers, in dienst bij deze Israëlische bedrijven,  bij een verminderde afzet of zelfs sluiting van het bedrijf hiervan de dupe kunnen zijn… wie maalt erom?

De EU geeft er een draai aan.  “De consument heeft het recht te weten waar de producten, die hij verbruikt, vandaan komen.”   

Hoofdzaak: meehuilen met de wolven in het bos.  Politieke correctheid en Israël-bashing tot EU-cultuur verheven.

Wie Israël wil steunen, weet meteen naar welk etiket ze moeten uitkijken.

„Wij geven hun werk. Vrede is alleen mogelijk door economische groei. Ik heb zeven jaar in Zuid-Afrika gewerkt, en daar wilden ze ook niet dat de blanke managers weggingen. Dan kwam er een zwarte manager voor in de plaats die de lagere school niet had afgemaakt. Kijk nu eens naar Johannesburg: sloppen, geen werk.”  Voor meer duiding, volg bruggetje naar: Gemaakt in bezet gebied

FT

 

10 gedachten over “Etiket met een ster

    • Hollande, Valls, en Cazeneuve zitten wsl al ergens in een moskee om de moslims te verzekeren dat dit absoluut niks met de islam te maken heeft…
      Theo Francken biedt asiel aan in zijn eigen gemeente Lubbeek voor alle terroristen die het overleefd hebben.

    • Inderdaad, gisteravond was het hallucinant hoe de programma’s op alle Vlaamse zenders stoïcijns verder gezet werden terwijl alle andere buitenlandse zenders “live” berichtten uit Parijs.

  1. LET OP.!!!!
    Alleen bedoeld voor degenen met een realistische kijk op bepaalde ontwikkelingen:
    Aanslagen in Parijs van gisteren = HET PROJECT in vol bedrijf.!!!
    Pagina 1> http://archive.frontpagemag.com/readArticle.aspx?ARTID=4476
    Pagina 2> http://archive.frontpagemag.com/readArticle.aspx?ARTID=4475
    Lees de 27 infiltratie- en veroveringspunten, incl. GEWELDSUITOEFENING.!!!
    Vertaling: http://tinyurl.com/nbvqarh
    Zegt het voort.
    Negeren van de info geschiedt geheel op eigen risico.
    (gerekend vanaf de ontdekking van dat islamitische veroveringssysteem
    in nov 2001 in Zwitserland heeft iedereen tijd genoeg gehad om in actie
    te komen. Maar niet alleen Nederlanders zijn sterren in het
    negeren van waarschuwingen. Dat was tussen 1933 en 10-5-1940 ook
    al het geval..!!!!)

  2. ‘Kijk nu eens naar Johannesburg, sloppen geen werk’

    In Zuid-Afrika kunnen ze vijf minuten meespreken over wereldwijd boycotten over de ganse lijn. En daar ging het niet alleen over een klein gebied in het land waarvan men vond dat het bezet was.. Zuid-Afrika kreeg met zijn producten ook geen begunstigde toegang tot de Europese markt zoals Israël, dat geen invoerrechten betaalt op de Europese markt. Wat een aangepast etiket voor producten uit Palestijns gebied met boycotten te maken heeft? Een wereldwijde boycot werd vanuit zionistische hoek ook uitgeroepen tegenover Duitsland in 1933.
    Ook andere uitgeroepen boycotten tegenover bepaalde landen bv. Iran zagen er wel iets ander uit en kan men terecht van een boycot spreken.

    • p.s.
      In het verlengde van kijk nu eens: herinner mij het uitstekend Palestijns product Jaffa Appelsienen en Citroenen. Die lijken wel van de aardbol verdwenen te zijn.

          • Wat wil je horen, Anna, of wij weten waar die appelsienen gebleven zijn? Geen idee. Boycot? Jaffa is blijkbaar een merkproduct geworden, een bepaald soort appelsienen, die ook buiten Israël gekweekt worden.

Reacties zijn gesloten.