Er is te weinig aandacht voor moslimhaat

Een waarheid als een koe.  Moslimhaat is niet te doorgronden, onpeilbaar, onmeetbaar, oneindig.  Geen wonder dat er in Rotterdam een onderzoek gestart wordt naar moslimhaat.  Die kan immers een voedingsbodem zijn voor discriminatie.  Kijk maar eens naar de Prachtlanden, waar de islam de toon voert in de samenleving.  Voor de ongelovigen is er in het beste geval een repressieve tolerantie aanwezig, maar van aanvaarding of gelijke rechten: géén spoor.  Moslimhaat… een agressieve kanker met uitzaaiingen… IS is hiervan het beste voorbeeld.

Hoopgevend is dat het initiatief uitgaat van het Antidiscriminatiebureau RADAR in samenwerking met de Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR).  Reden is dat moslimhaat een voedingsbodem kan zijn voor discriminatie.

Het onderzoek wordt onder andere gedaan onder dertig mosliminstellingen in de regio Rotterdam-Rijnmond. Ook worden moslims in een campagne opgeroepen aangifte te doen als zij merken dat hun aanhangers “haat” verspreiden.
Volgens SPIOR-directeur Marianne Vorthoren doen veel moslims en moslimorganisaties nu geen aangifte als ze die feiten vaststellen.  “Of ze hebben geen vertrouwen in de politie of ze zijn bang andere mensen op ideeën te brengen”, aldus Vorthoren.

Echt?  Neen, niet echt.  Gewoon even de draak gestoken met het geplande onderzoek naar islamofobie.  Wij willen graag eraan meewerken.  Als neutrale waarnemers.

FT

Onderzoek naar islamofobie

 

 

2 gedachten over “Er is te weinig aandacht voor moslimhaat

  1. Ik kan mij al voorstellen dat het CGKR dergelijk onderzoek zou doen, dat zou toch ook om mee te lachen zijn zeker.

  2. Ik neem dagelijks een pilletje ‘islamofobium’ om vooral niet te verzwakken in de weerstand tegen die gewelddadige barbaarse smeerlapperij want als je besmet geraakt door die kanker ziet het er niet goed uit voor je.

Reacties zijn gesloten.