Ook in Groningen is men vertwijfeld op zoek…

… naar rechtvaardige rechters.

Het kan er natuurlijk ook aan liggen dat Groningen nog niet voldoende verrijkt werd.  De integratie loopt er duidelijk spaak.  De verdraagzaamheid heeft nog niet zijn intrede gedaan.

Iemand die steelt is tenslotte een persoon die minder heeft dan u.  Iemand die uw bezittingen méér nodig heeft dan u.  Logisch, want u heeft ze al.

In het onverdraagzame Groningen, waar ruiten ingegooid worden van een eenzame verrijker, daar loopt het de spuigaten uit.  Zelfs inbreken mag er niet.  De bijna-bestolene (61) had een leerling-inbreker (31) gevat en hem mores geleerd.  Misschien ietsiepietsie hardhandig, maar een goede leermeester spaart de roede niet.

De bijna-bestolene belde de politie en een ziekenwagen.  De verwondingen van de leerling-inbreker waren niet te behandelen met een vleugje mercurochrome en een hechtpleister.

De bijna-bestolene werd aangehouden. De politie kon nog niet zeggen of er sprake was van noodweer.  Wellicht is het uitlokking.

FT

3 gedachten over “Ook in Groningen is men vertwijfeld op zoek…

  1. Het spijt me redactie, maar ik denk dat je weer vertwijfeld op zoek moet naar het tweede deel van mijn wederwoord op de Balfour Declaration. Heb het reeds een paar dagen geleden toegezonden.

  2. Iemand die steelt is tenslotte een persoon die minder heeft dan u. Dat is niet helemaal juist ! kijk maar naar de socialistische kopstukken Vandelanot bv; die meer dan duizend andere namen ga ik niet schrijven , vermits iedereen ze kent . Ik weet wel wat Golfbrekers bedoelt . Mijn gelukwensen voor dat kranig oudje ! Het feit dat hij werd aangehouden doet vermoeden dat die onfortuinlijke leerling inbreker een migratie-achtergrond heeft . Het ietsepietsie overdreven geweld , tegenover die arme man met leerkontrakt , vergt inderdaad een streng onderzoek . Was er geen sprake van racisme ? Werd dat oudje wel degelijk bedreigd? Betrof het geen een vreedzame inbraak ? Was die binnensluiper geen slachtoffer van zijn opvoeding en cultuur? Was het niet de plicht van die, kletsen uitdelende man, om enkel de politie te verwittigen en de dader te verwittigen dat ze op komst zijn? Ik hoop dat die verrijker zijn verwondingen niet al te ernstig zijn , zodat er geen Ferguson rellen uitbreken , om steun te betuigen aan die arme jonge man die enkel wat wilde bijverdienen

Reacties zijn gesloten.