Een wolf in schaapsvacht?

Dr. Adnan Ibrahim is geboren in 1966 in een van de kampen in de Gazastrook, Palestina. Na het afronden van zijn middelbare school is hij op jonge leeftijd vertrokken naar Joegoslavië om farmacie te studeren.

Begin jaren 90 is hij  in Wenen gaan wonen. Hij is de oprichter van het ‘Intercultural Dialog Association’, waar hij nog steeds de leiding over heeft. Hij bekleedt een leidende functie in het onderwijs en geeft lezingen in Oostenrijk.

En hij preekt ook nog.  Het bijgevoegd filmpje toont een stukje uit zijn vrijdagpreek van 24 mei ll. met de titel “Geen steniging in de islam”.

We moeten erkennen dat er ook méércelligen onder de apostelen van de godsdienst van de vrede rondlopen.  Deze man heeft behoorlijk meer in zijn mars dan de doorsnee nievanhier-inwoner, die ons straatbeeld een exotisch uitzicht geeft.

In dit filmpje verwerpt hij de excessen die de pers halen.  Daarmee zijn we het eens.  Alleen verbaast het ons dat er nog geen fatwa tegen hem uitgesproken is.  Salman Rushdie is voor minder jarenlang niet buiten durven komen.

Adnan Ibrahim is een fervente tegenstander van Assad.  En ja, die mag volgens hem met alle wapens bestreden worden.  Adnan Ibrahim ligt in Oostenrijk onder vuur bij jonge moslima’s in de geloofsgemeenschap, die hem een democratie-vijandige houding verwijten.

Kijk zelf even naar de video.  Ergens vertrouwen wij het zaakje niet.  Volgens de islam mogen de ongelovigen met alle wapens bestreden worden, ook met leugens, infiltratie, schone schijn en theaterstukjes.

Misschien is deze man gevaarlijker dan een handjevol vechtjassen, die naar Syrië trekken.  Een wolf in schaapsvacht of een voorbeeld van een gelukte integratie?

Floriaan Terbeke

 

1 gedachte op “Een wolf in schaapsvacht?

  1. Gelukte integratie? Volgens mij ( maar wie ben ik? ) gewoon een charme offensief, de bovenstaande foto zal de realiteit dicht benaderen.

Reacties zijn gesloten.