Een verslag uit Syrië, zonder poco bril

Afbeeldingsresultaat voor pater daniel maesGoede Vrienden,

De evolutie in Oost-Ghouta verloopt zoals we enkele weken geleden hadden verwacht en aangekondigd. Het Syrische leger heeft het gebied in drie delen kunnen verdelen en zo de macht van de terroristen gebroken. Hun gebied is nog nauwelijks 30% van het begin. Dit belet hen niet om nog dagelijks een (naar schatting) 35-tal obussen op Damascus te blijven afschieten, waardoor er wekelijks tientallen doden vallen, vele gewonden en een grote materiële schade wordt aangericht.                Bovendien blijven de terroristen de bevolking in Ghouta als menselijk schild gebruiken en mensen die  langs de “veilige zones”  willen vluchten worden door scherpschutters neergeschoten.  Slechts een tiental Al-Nousra strijders heeft op 10 maart de mogelijkheid van evacuatie samen met hun families naar het rebellengebied van Idlib aanvaard. Toch loopt hun horrorrijk ten einde. Gisteren zijn eenheden van het Syrische leger er in geslaagd een werkelijke veilige evacuatiezone te maken langs Hamouriya, waardoor vele duizenden deze hel van de  terroristen konden ontvluchten*. De minister van milieu, Husseien Makhlouf had gezorgd voor een 100-tal autobussen, water en voedsel. Nizar Yazini, minister van volksgezondheid, samen met de gouverneur Alaa Ibrahim boden de nodige humanitaire en medische zorgen aan.

*Nvdr: Aanvullend bij de vlucht via Hamouriya bereikte ons dit bericht: “Donderdag werd Hamouriyah door het Syrisch leger ingenomen.  De inwoners maakten de laatste dagen met Syrische nationale vlaggen en teksten duidelijk dat ze het leger ondersteunden en welkom heetten.  Toen het nieuws zich verspreidde dat het leger ondanks hevig verzet van de terroristen Hamouriyah binnenrukte, hebben zich duizenden uit de omgeving naar Hamouriyah gespoed in de hoop te kunnen vluchten.  De terroristen verkozen het hazenpad te kiezen uit vrees voor het Syrische leger en represailles van de bevolking. Vervolgens kon een vluchtweg naar de regeringsregio ten oosten van Hamouriya open gemaakt worden.  RT voorzag een live stream, zodat iedereen kon vaststellen dat de weg naar veiligheid open lag. 

En ze kwamen met duizenden.  De hele dag door trokken burgers weg uit de omringende dorpen met het doel te kunnen vluchten.    Duizenden.  20.000?  Meer?  Ze berichtten over de terroristen die nog geprobeerd hebben hen te intimideren, te bedreigen met moord en doodslag, maar de mensenmassa was te groot.”

Vanaf het begin van het offensief van het leger, blijven onze media** onverdroten hysterisch alle ellende toeschrijven aan “de misdaden van het leger van Bachar”. Het artikel van onze vrt van gisteren over de “Grootste vluchtelingenstroom”, weer puttend uit steeds dezelfde bron die aanleunt bij de terroristen, schrijft over de enclave van Oost-Ghouta  dat ze  “sinds 28 februari lijdt onder een moordend offensief van het regeringsleger met steun van Russische troepen”.

Hiermee  moedigen ze de echte gruwelen van de terroristen aan. Sarah, Madj en al die anderen, asjeblieft, in Jezus’ Naam, stop daarmee, het is genoeg. Jullie vals geschrijf druipt van het bloed van onschuldige slachtoffers.

P. Daniel

** Nvdr: Ter illustratie: noteer hoe de media proberen dit getuigenis, te vergelijken met de huidige situatie in Oost-Ghouta – toen ging het nog over de bevrijding van Aleppo – te onderbreken / censureren.

 

Vrijdag 16 maart 2018

Flitsen

Dank zij een grote groep vrijwilligers naast  vele betaalde krachten (‘n 600-tal!) kan het klooster Mar Yakub vrij vlug meehelpen aan het verlichten van het leed van het Syrische volk over zowat heel het land. En zo werd deze week een lading humanitaire hulp klaar gemaakt voor Ghouta. We hebben o.m. met een 12-tal personen een lange voormiddag gewerkt om ‘shampoo’ van uit een enorme bidon (500 l) in (precies 993) kleine flessen te gieten en de bidon was nog niet half leeg. Het was een groot werk. Wegens het glibberige goedje moesten die flessen in zuiver water proper gemaakt worden om ze goed te kunnen sluiten. Een vrachtwagen komt alles ophalen en ter plaatse brengen. Op het terrein is er altijd veel werk o.m. water geven. Nu worden echter ook de bomen gesnoeid. Verder is er een groot stuk dat met een bulldozer werd geëffend en dat nu wordt klaar gemaakt om bezaaid te worden.

Met het vorderen in de vasten worden ook de gebeden steeds intenser en langer, totdat we in de Goede Week bijna dag en nacht in gebed doorbrengen. Ik zal daarom vooraf nog eens aankondigen dat ik in de Goede Week, op Goede Vrijdag geen bericht zal sturen. Het nieuws van het sterven van Jezus op het Kruis overtreft ver alle mogelijke andere berichten. Vandaag, deze vrijdag, werd in de byzantijnse liturgie voor de laatste keer de akathisthymne gezongen. We hebben het extra plechtig willen doen samen met de parochianen van Qâra in hun St. Michael kerk. De kerk was vol gelovigen die uit volle borst bijna twee uur lang hebben gezongen.

De westerse waanzin: het  lijden van Syrië en van de wereld

Op 15 maart 2011, gisteren 7 jaar geleden,  protesteerden enkele tientallen mensen in Damascus tegen de  regering en tegen de president. Zij stelden hun actie voor als “een revolutie voor een Syrië zonder tirannie”. Het was het begin van de “Arabische lente”, de oorlog tegen Syrië. Met eigen ogen hebben we gezien hoe het op gelijkaardige wijze  in  Qâra  begon, toen we “per toeval” langs zulk een groepje heftig protesterende mensen (allemaal buitenlanders) liepen voor de grote moskee op een vrijdagavond. De Atlantische pers stond meteen bol van  geïllustreerde verhalen over een verschrikkelijk “regime” en een gruwelijke dictator tegenover de “vreedzame betogingen van ongewapende burgers”. De geheime diensten van de grote westerse mogendheden zorgden ondertussen voor de nodig doodseskaders die steeds meer mensen vermoordden, vooral soldaten en veiligheids-mensen en ook steeds meer spectaculaire aanslagen pleegden in heel het land. De wereldleiders wilden een groot Midden Oosten, waarvan de soevereiniteit van de landen door een van buiten af aangewakkerde burgeroorlog zou vernietigd worden.

Irak was al verwoest en Libië zou vlug op dezelfde wijze, totaal ontwricht, in de “Arabische lente” worden opgenomen. De “slachter van Bagdad”, Abdel Hakim Belhadj, werd ook “de slachter van Tripoli”. Op 26 november 2011 hebben NAVO vliegtuigen hem met een bataljon van 700 Libische strijders en een massa Libische wapens overgevlogen naar het Turkse Eskandarun, aan de Syrische noordgrens, om Damascus aan zijn erelijst toe te voegen.

Zo ver kwam het echter niet. Hij werd uiteindelijk aangesteld tot gouverneur van Tripoli! Het goud, de olie en de wapens van Kadhaffi waren in veiligheid gebracht.

Nu moesten de gas, de olie en de Amerikaanse pijplijn van Syrië nog volgen. Ondanks gruwelijke moorden, verwoestingen en aanslagen bleef Syrië echter stand houden. Syrië wil geen fanatiek islamitisch bestuur of een sharia om dan de speelbal te zijn van de VS-Israël-NAVO-golfstaten. Syriërs willen in harmonie leven als één familie, samen met alle verschillende etnische en geloofsgroepen, zoals wij het hier iedere dag kunnen ervaren en zoals elke objectieve waarnemer het in heel het land onder de bevrijde bevolking kan meemaken.

Het verdere verloop hebben we al herhaaldelijk vanuit verschillende standpunten beschreven. Een militaire invasie met een rechtstreekse vernietiging van Syrië lukte niet. Daarop zijn nog vele andere pogingen gevolgd met  tienduizenden  terroristen en herhaalde pogingen tot een staatsgreep. Ook dat is tot heden niet gelukt maar de wereldheersers blijven onvermoeibaar met nieuwe middelen hun doel nastreven. De wapenbazen steken graag een handje toe. Voor hen speelt het geen rol wie tegen wie vecht, als er maar gevochten wordt. Volgens Sipri (Stockholm International Peace Research Institute) steken de VS met kop en nek uit boven alle andere landen als grootste wapenleverancier (bijna het dubbele van Rusland) en is het Midden Oosten de voornaamste “begunstigde”.

En zo belanden we bij het Amerikaanse plan B. Oost-Ghouta, dat sinds 2012 stevig in handen is van een paar tienduizenden terroristen. Ghouta moest de uitvalsbasis worden om Damascus te laten doodbloeden en uiteindelijk in te nemen. Alles zat goed. De terroristen hadden de bevolking helemaal onder de knie. Met een Amerikaanse militaire basis zou de val van Damascus bezegeld kunnen worden.

Het Syrische leger, geholpen door zijn bondgenoten, begon echter aan de echte bevrijding. Toen barstte de woede tegen Syrië in de Atlantische pers pas voor goed los. De “Witte [Sc]Helmen “ en “het Syrisch observatorium voor de mensenrechten” zorgden voor de nodige beelden: het leger wurgt zijn eigen volk, bestookt het met chemische wapens, steelt de humanitaire hulp, laat het volk uithongeren, bombardeert eigen ziekenhuizen…

De internationale gemeenschap riep luid om een staakt het vuren (om zijn terroristen te  beschermen) en om een strenge veroordeling van Syrië met een militaire inval… In bijgevoegde informatie zie je dat de werkelijkheid precies omgekeerd is. Fayssal Mikdad, Syrisch minister van buitenlandse zaken zei zaterdag in een persconferentie dat de OPCW (Organisation for the Prohibition of Chemical Weapens) nog steeds de overvloedige informatie, die hen verstrekt wordt over het  gebruik van chemische wapens door de terroristen, blijft weigeren.***

*** Nvdr: uit het verleden.  De geschiedenis herhaalt zich.  Beschuldigd, weigering van onderzoek, veroordeeld zonder bewijs.

Ondertussen worden grote hoeveelheden wapens van Amerikaanse en Franse makelij****, bestemd voor de terroristen in Ghouta onderschept. Het leger wordt hierbij geholpen door de bevolking, waardoor we verwachten dat er in de nabije toekomst nog meer aan het licht zal komen.

**** Nvdr: Onze redactie vernam hieromtrent het volgende: “Bij de bevrijding van een gedeelte van Oost-Ghouta deed het Syrisch leger een opmerkelijke ontdekking. In de buurt van een wooncomplex, waar tevoren Al Qaeda heerste, werd een geheime militaire inrichting en wapenkamer gevonden … met uitsluitend wapens van het Franse leger.  Enkele weken geleden had het Russisch leger radioboodschappen van buitenlandse soldaten uit Oost-Ghouta onderschept – waarbij ook Fransen waren.  Damascus verlangt nu tekst en uitleg van Parijs wat Franse wapens en zelfs Franse militaire raadgevers bij de terroristische gelederingen in Oost-Ghouta te zoeken hadden.  Uit Parijs kwam slechts een dreigement tegen Syrië:  De baas van de Franse generale staf, François Lecointre, heeft net op de Franse radiozender Europe-1 bevestigd dat Frankrijk bereid is samen met de VSA het soevereine Syrië aan te vallen.  Frankrijk zou zich “het recht” daartoe nemen en in Syrië tussenkomen.” (zie video)

Verder ontmantelde het leger in Aftris (op 12 maart) en in Chifounya (op 13 maart) twee geheime fabrieken voor chemische wapens. Husam Taleb, een voormalige volgeling van Zahran Alloush, stichter van de terroristengroep Jaysh al-Islam, heeft inmiddels meer onthuld over de werking van deze groep, de steun en het geld dat ze van westerse mogendheden krijgen, de Witte Helmen die hij gewoon een “terroristengroep” noemt en de chemische aanvallen die sinds 2013 gepleegd worden om Syrië hiervan valselijk te beschuldigen.

En de mensen zelf blijven in Oost-Ghouta protesteren tegen de terroristen en de westerse mogendheden die hen steunen en zij smeken het Syrische leger om hen te komen bevrijden.  Onze media gaan echter gewoon verder met hun valse beschuldigingen. Het blijft de obsessie van het westen, aangemoedigd door een corrupte elite van wereldheersers: Syrië moet militair vernietigd worden want het is de schuld van alles. Om dit te bereiken worden ook de internationale organisaties misbruikt. Bachar al Ja’afari, Syrisch permanent vertegenwoordiger bij de VN vatte de houding van het westen helder samen met een spreekwoord van Najib Mahfouz: “Het zijn leugenaars. En ze weten dat ze leugenaars zijn. En zij weten dat wij weten dat zij leugenaars zijn. En toch blijven ze luidop liegen.”

Leugen en bedrog blijven overal heersen. We worden er soms moedeloos van omdat ze zulke verwoestende gevolgen hebben, zoals we dagelijks in Syrië ervaren. En er zit een grotere, wereldwijde strategie achter: de Angelsaksische wereldoverheersing, de zogenaamde nieuwe wereldorde, die nu bedreigd wordt. Er zijn steeds meer landen die geen slaaf willen zijn maar gewoon hun zelfstandigheid willen behouden. Er zijn steeds meer landen die op voet van gelijkheid willen samenwerken, met respect voor elkaars eigenheid en soevereiniteit. Hiertegen willen de landen van de oude, koloniale wereld-overheersing onder leiding van de VS-Israël zich met alle middelen verzetten. Zolang zij het herstel van hun macht over heel de planeet blijven nastreven, zal de UNO met zijn hoogste internationale organisaties uiteindelijk een poppenspel blijven en onmachtig zijn naar waarheid en recht, de soevereiniteit van landen en de werkelijke rechten van de mens te doen naleven. Hun grootste misdaden die tegen het mooie charter van de UNO ingaan kunnen de wereldmachten zonder moeite zelf toedekken. En er is geen enkele mogelijkheid om deze tegen te houden of te bestraffen.  Een grondige verandering aan de top is dringend nodig.

En dit nog

De informatie en video’s die ik toegestuurd krijg  zijn zo omvangrijk en boeiend dat ik stilaan zelf niet veel meer hierover hoef te schrijven. Heel hartelijk dank!

Deel1:

Deel 2:

P. Daniel