Diploma? Niet nodig.

Aan de universiteit van het Saarland mogen immigranten ook studeren zonder het voorleggen van een diploma.  “Een onbureaucratische toegang.”  Als verklaring kwam de dooddoener “tekort aan vakkrachten”.

De toestroom van intelligente potentiële jonge vakkrachten waarnaar de arbeidsmarkt snakt wordt door Piraten en de Groenen verwelkomd.  Ze hebben tijdens hun reis immers hun papieren “verloren” (of “vernietigd door mensensmokkelaars”), incl. hun diploma dat toegang moet geven tot hoger onderwijs, resp. tot de MINT-vakken, zijnde wiskunde, informatica, natuurwetenschappen en techniek die tot gerelateerde beroepen moeten leiden.

Slechts twee voorwaarden: een “geschiktheidstest” en een succesvol afgesloten Duitscursus van een jaar.  Of er iemand mag gebuisd worden werd niet medegedeeld.  Vanaf hun inschrijving krijgen de intelligentsia Bafög, financiële steun ongeacht de kapitaalkrachtige toestand van hun familie.

Voor Duitsers blijven de toelatingsvoorwaarden ongewijzigd.  Dat hier een inbreuk op art. 3 van de grondwet voorligt “Iedereen is gelijk voor de wet en bevoordeling of achteruitstelling  wegens bepaalde eigenschappen is verboden”,  lapt de Saarlandse premier Annegret  Kramp-Karrenbauer (CDU) vierkant aan haar laarsjes.   Het programma wil “begaafde jonge mensen in Duitsland een toekomstperspectief bieden om ze – voor eeuwig en altijd te  – integreren”.  Bovendien wil ze daarmee die studierichtingen aantrekkelijker maken.

Voldoet niet, menen de Groenen en de Piraten.  Het zou moeten gratis zijn.  En migranten moeten ook andere vakken kunnen studeren.  Of een leercontract krijgen.   Migranten “zonder interesse voor studeren” mogen vanzelfsprekend niet uit de boot vallen.  Op de een of andere manier moeten ze via een ander circuit in het onderwijssysteem ook professionele perspectieven aangeboden worden.

Nvdr: zoals bv. het OCMW. Hiervoor is zelfs geen geschiktheidstest noch Duits kennis nodig.

FT

Blu-News

5 gedachten over “Diploma? Niet nodig.

 1. Komt hier wsl ook. Gisteren immers op tt: ‘diploma’s worden minder belangrijk voor het verkrijgen van een job’. Een goede verstaander heeft maar een half woord nodig.

   • “vaardig zijn ze”. Vooral met messentrekkerij en op seksueel vlak (verkrachtingen).

 2. Ze hebben er misschien nog niet aan gedacht , waarom niet een bepaalde studie behoorlijk wat inkorten , dan halen ze binnen de kortste keren een respectabele titel , zoals “dokter” bv . Het blijft en is echter een volk van “verliezers” hun landen hun regeringen allemaal “verliezers” anders ga je niet lopen . Ze maken van ons , Europeanen ook “verliezers” want wat wij aan hun geven verliezen wij…Tot de bom barst !! Dan verliezen wij onze beschavingsnormen in het verzet tegen het krapuul

 3. Het financiële aspect is intussen al opgelost :
  https://jungefreiheit.de/politik/deutschland/2015/gruene-fordern-steuererhoehung-wegen-asylbewerbern/
  Kunnen ze de “Capo” van Oostende daar niet gebruiken in de rol van afperser??
  Ik citeer uit het bruggetje :
  “KIEL. Die Grünen-Politikerin Monika Heinold hat Steuererhöhungen gefordert, um die steigenden Unterhaltskosten für Asylbewerber finanzieren zu können. Wenn es nicht anders ginge, müsse der Staat „die Einnahmeseite verbessern“, sagte die Finanzministerin von Schleswig-Holstein gegenüber dem Flensburger Tageblatt. „Ich denke da an die Erbschaftssteuer oder die Transaktionssteuer. Bei den Großen ist noch viel Potential.“(=einde citaat).
  Vooral het aspect “die Einnahmeseite verbessern” is op het lijf van de Capo gesneden.
  Bovendien is er in Kiel ook een haven.. en een massa windmolens!!.

Reacties zijn gesloten.