De VSA zijn bezorgd…

De bronafbeelding bekijken… hun destroyer The Sullivans met 56 kruisraketten is in de Perzische Golf aangekomen in afwachting van het signaal voor de volgende missie “straf Assad”.  Hun B-1B strategische bommenwerper met AGM-158 “air-to-surface” raketten wacht op de Al Udeid luchtmachtbasis in Qatar.

Naar verluidt zou Trump met Merkel – of Merkel met Trump – getelefoneerd hebben om hun bezorgdheid over het Idlib offensief met elkaar te delen.  Rusland moet ingrijpen, luidt de “bezorgdheid”, Assad afremmen, aandringen op dialoog, een verdere escalatie vermijden.

Alsof de Idlib regio niet de broeihaard van alle mogelijke djihadistengroepen is.  Alsof een regering eender waar ter wereld dit reële gevaar op zijn grondgebied kàn dulden.  Wie hen nog als “gematigde rebellen” durft te beschrijven, lijdt aan waandenkbeelden. Al dringt de waarheid zo stilaan, ook bij de poco media, door dat het hier om een ongeleid zootje terroristen gaat.  Wie van hen zich alsnog wil overgeven is  welkom bij de verzoeningscommissie. Probleem is dat het hen door hun radicale broeders verboden wordt. Deze nodigden zelfs Turkije uit het land te bezetten d.m.v. een “mandaat”, met verwijzing naar de voormalige mandaatlanden Frankrijk en G.B. .

Om hen te overtuigen, hun vechtlust te ondermijnen,  wordt ook aan psychologische oorlogsontrading gedaan, o.a. door middel van het verspreiden van een filmpje dat door een “regeringsspion” gedraaid werd achter de terroristische linies, dicht bij de Idlibistan-Turkse grensovergang, Bab Al-Hawa.  Deze grensovergang werd vooral gebruikt om de terroristen naar en van Aleppo te versassen, wapens over te brengen, aanslagen te plegen.

En het scenario van het zgn. gebruik van chemische wapens door de Syrische regering herhaalt zich.  De VSA waarschuwden Rusland dat het desgevallend Syrië opnieuw zou aanvallen.  Bloomberg wist te melden dat John Bolton, nationale veiligheidsadviseur, tijdens een ontmoeting met zijn Russische evenknie Nikolai Patrushkev op 23 augustus in Genève zou gewaarschuwd hebben dat de VSA “gereed zijn dit te beantwoorden met grotere militaire kracht dan voorheen”.  De VSA zouden naar verluidt “over informatie beschikken” (… informatie die vanzelfsprekend geheim gehouden wordt, zoals ook het bewijs bij de Skripals…) dat het Syrische leger een chemische aanval aan het voorbereiden is op de provincie Idlib.  Bolton had vooraf ook al bekend gemaakt “dat de VSA bereid zijn op een grotere schaal militaire wapens te gebruiken.” 

Een goede verstaander heeft slechts een half woord nodig.  Het klinkt bijna als een uitnodiging aan Al Qaeda (…Al Nusra…Hayat Tahrir ash-Sham) om toch vooral hun voorraad chemische substanties te gebruiken.  Laten we niet vergeten dat voor dit doel acht vaten met chloor naar de Idlib provincie gebracht werden.

Op 21 augustus werd er door de “partners in crime”, de VSA, G.B. en Frankrijk een gezamenlijke verklaring afgelegd waarbij met militaire actie gedreigd werd indien er een chemische aanval zou plaats vinden.  De VSA hebben verschillende aanvallen tegen Syrië uitgevoerd, in 2017 en 2018, zonder enig bewijs dat de Syrische regering verantwoordelijk was voor het gebruik van chemische wapens.

Daarentegen meent Rusland te weten dat Al Nusra in samenwerking met Britse specialisten opnieuw een chemische aanval wil ensceneren.  De Russische defensieminister beschuldigde de VSA ervan met al-Qaeda-verwante terroristen samen te werken, die een chemische aanval voorbereiden die dan de aanleiding zal zijn van een aantal westerse raketten en bommen op Syrië.  De acht vaten met chloor zouden bezorgd geworden zijn in de stad Jisr ash-Shugur, 20 km van de Turkse grens, vervolgens aan de Hizb al-Turkistani al-Islami-djihadisten (de beruchte Oeigoeren – zie eerder bericht onderaan) in het dorp Halluz, enkele km verwijderd.   Een speciale groep door de Britse militaire onderaanneming Olive opgeleide terroristen zou inmiddels ook in Jisr ash-Shugur hun opwachting gemaakt hebben.  Het scenario is inmiddels bekend: een chemische aanval, gevolgd door de reddingsactie van de Witte Helmen.  En ditmaal zullen er slachtoffers vallen: een tweede onthulde nepredding voor gevallen stof is niet voor herhaling vatbaar.

En opnieuw stelt zich de logische vraag: waarom zou Assad bevel geven zijn burger-bevolking aan te vallen met chemische wapens als hij de laatste djihadistenbrandhaard aan het uitroeien is?  Het Syrische leger zal met ondersteuning van Rusland en Iran met conventionele wapens ook wel de noordelijke provincie heroveren.

Je kan je natuurlijk ook afvragen of Trump zo welwillend luistert naar zijn oorlogs-fluisteraars om vooral de aandacht af te leiden van zijn uitschuivers, zoals de betalingen voor zijn vermoedelijke affaires.  Tenslotte komen de midterm verkiezingen in november eraan.  Na de vorige Amerikaanse aanvallen in Syrië schoot Trumps populariteit de hoogte in…   Bolton en Pompeo willen het imago van hun president, die de “arme Syriërs wil redden van de dictator – het Beest – Assad” opblinken en als toemaatje Iran ontwrichten opdat ook daar de “regime change”-wens werkelijkheid kan worden.

De Amerikaanse regering heeft 200 miljoen dollar voor de heropbouw van Syrië bevroren maar wil maar al te graag veel meer geld uitgeven aan de vernietiging ervan.

Lees ook in DWN: Syrien und Russland drängen Söldner bei Idlib zurück – vooral de laatste paragraaf uit de Turkse krant Aydınlık over de “false flag” scenario’s om Syrië opnieuw te kunnen bombarderen.

Het Idlib-offensief is begonnen

Zo ziet het eruit in Idlibistan, het paradijs der “gematigde rebellen”

Analyse: Het Westen is tot alles bereid om Syrië te onderwerpen

Gaat China een handje toesteken in Idlibistan?

 

 

 

 

 

 

 

 

6 gedachten over “De VSA zijn bezorgd…

  1. Nu het Amerikaans regime en bondgenoten hun masker hebben laten vallen en openlijk laten blijken de terroristen en ander krapuul te steunen en te gebruiken voor eigen doeleinden , alle ellendige oorlogen en aanslagen in een compleet ander perspectief te bekijken.

  2. Over Trump wordt zeer veel gezegd en geschreven. Een interessant en goed gedocumenteerd boek kun je lezen van Janneke Monshouwer ” Trump , Grondwet en Wereld ” .

  3. Een ander goed boek van J. Monshouwer is “Ander Nieuws Wat het journaal niet uitzond ” . Sterk gedocumenteerd over de periode vanaf de jaren dertig tot ongeveer nu. Wie het verleden kent , beheerst het heden en wie het heden beheerst , beheerst de toekomst : dit leert men uit dit boek.

Reacties zijn gesloten.