De steniging van Soraya – volledige film

Wie geïnteresseerd is in de film ‘De steniging van Soraya’ (vermeld in vorig artikel) kan hem hier bekijken.  Met Engelse ondertiteling.

De film werd verboden in Iran.  In het jaar 2010 zouden er niet minder dan 190 slachtoffers op deze manier op een gruwelijke manier gedood zijn.

Soraya Manutchehri

Soraya Manutchehri was een 35-jarige vrouw uit Iran. Ze werd in 1986 door middel van steniging vermoord door haar dorpsgenoten. Dit gebeurde omdat zij overspel zou hebben gepleegd. Getuigen beweren echter dat haar man deze aanklacht verzon om met een 14-jarig meisje te kunnen trouwen, waarna hij valse geruchten verspreidde over haar overspel. Haar dood werd het onderwerp van een in 1990 door Freidoune Sahebjam geschreven boek, La Femme Lapidée. Dit boek is in 2008 verfilmd onder de titel The Stoning of Soraya M. (Wikipedia)

 

8 gedachten over “De steniging van Soraya – volledige film

 1. En nu eens kijken wanneer deze film op 0000, VTM, CANVAS, VIER, of VIJF uitgezonden zal worden???

 2. Ik blijf er bij het zijn beesten en ik bied mijn verontschuldigingen aan de beesten voor de vergelijking

 3. Heb deze film een tweetal jaren bij ‘toeval’ ( zappen) gezien op ‘ out tv’., enorm aangrijpend, hoe gemeen laf men in naam van ‘religie’ kan zijn.
  Ik was er niet goed van!

 4. Ik heb deze film maanden geleden gezien, het stond op een site tegen islam.
  Gewoon verschrikkelijk wat daar gebeurde en waarschijnliljk nog steeds dagelijkse kost is. Neen dat zijn geen beesten Roger, dat zijn duivels, satans, addergebroed..

 5. OPEN VRAAG ….aan de talrijke moslims die trouwe lezers zijn van “Golfbrekers”
  Diegene die verantwoordelijk zijn voor het doden van hun medemens onder de meest gruwelijke omstandigheden, wurgen , stenigen , afhakken van hoofden en dergelijke fratsen , in de naam en ter ere van Allah de meest vredelievende !
  De vele kijklustigen waarvan sommigen onder hen die barbaarse taferelen vastleggen op hun I-phone …….. zijn dat nu “goede” of “slechte” moslims . In het laatste geval wordt het dan niet de hoogste tijd om heel uwe Koran een beetje aan te passen en menselijker te maken zodat een religie kan ontstaan die hoop, liefde en respect predikt ! en niet de smeerlapperij die nu van toepassing is !

  • Rene, het is misschien goed dit een te lezen: (“Het geloof trekt zich terug naar Medina, zoals een slang terugkeert naar zijn hol.”) Bron: http://www.al-yaqeen.com/va/vraag.php?id=1630
   Ik denk dat er nu woelige tijden aankomen, de maskers vallen af en de wijsheid zal zegenvieren over de islam die zich zal terugtrekken naar de plaats van zijn oorsprong.

 6. Wat voor ons onbegrijpelijk is, is dat de slachtoffers zelf volledig achter het vonnis staan, en de straf rechtvaardig vinden. Herinner u de Nigeriaanse ongehuwde moeder Amina Lawal die jaren geleden gestenigd ging worden als het westen niet was tussengekomen. Haar dankwoord: ‘Ik ben een moslim, ik had het verdiend’. Het is genetisch.

  • Ja, Raymond. Het is een heel andere cultuur en denkwereld, tegenovergestelde van onze joods-christelijke waarden die wij hoog achten en zij verfoeien. Wat wij “goed” noemen is “slecht” voor hun en omgekeerd. Beiden zijn onverzoenbaar met elkaar.

Reacties zijn gesloten.