De steen des aanstoots

Linksextremisten liefern sich bei den Protesten gegen den Wiener Akademikerball Auseinandersetzungen mit der Polizei Foto: picture alliance/AP Photo

Contact met de politie…
Foto: picture alliance/AP Photo

De steen Het bal des aanstoots

Het is bijna niet te geloven dat de organisatie van een bal tot toestanden doet leiden, waardoor een gedeelte van een wereldstad in een oorlogszone verandert.  De linkse extremisten vinden het niet kunnen dat academici – dokters, advocaten, professoren, ingenieurs, wetenschappers, ondernemers – kortom, dat de succesvolle bovenlaag van de Oostenrijkse maatschappij, jaarlijks samenkomt op een bal.  Een galabal met oud-studenten, studentenverenigingen en hun gasten: een evenement met klasse, met traditie, met stijl.

En dat mag en kan niet volgens de linkse meute.  Wie geld heeft, is kop van jut.  Wie stijl heeft, wie traditie, normen en waarden koestert, kan niet anders dan een fascistisch zwijn zijn.  En daar moet tegen opgetreden worden.  Niet zachtzinnig.  Zo zitten ze niet in elkaar, de lieverdjes, die zelf liever vegeteren dan presteren.  Dat de belaagde balbezoekers nét degenen zijn, die de staatskas vullen, is blijkbaar van generlei belang.

Met busladingen werden ze, de tegen ‘rechts-extremisme, nazisme en fascisme’ protesterende crème de la crème van de maatschappij,  naar Wenen vervoerd voor een avondje of twee keet schoppen.  Zelfs vanuit het verre Hamburg in Duitsland. Brandstichting en vernieling.  Geweld en niet in te schatten schade aan straten, winkels en voertuigen.  Een prijskaartje van minstens 100.000 euro voor materiële beschadigingen.  Om niet te spreken over de kosten voor de inzet van de politie.  2000 agenten werden opgetrommeld om de ca. 6000 / 8000 linkse extremisten in toom te houden.

Het busje van de nationale zender ÖRF werd belaagd.  Vol angst vroegen de journalisten hen te sparen: “We zijn toch jullie sympathisanten!”

Niks nieuws onder de zon.  Ook hier zijn de journalisten – een enkele uitzondering niet te na gesproken – van rood-groene signatuur. Hoeveel personen gekwetst werden, weet men niet juist.  Er zouden 14 arrestaties verricht zijn.

Het bal kan buigen op een lange traditie.  Tot 2012 werd het georganiseerd door de Wiener Korporationsring (WKR)  op de Hofburg.  Nadat deze als gevolg van intimidatie niet meer bereid was het bal daar te laten doorgaan, nam de FPÖ (de Freiheitlichen) de touwtjes in handen.  Het bal wordt sindsdien omgedoopt tot Wiener Akademikerball.

Grote baas Heinz-Christian Strache van de  FPÖ is niet van plan zich te schikken naar het dictaat van de linkse meute.  Het gaat tenslotte om het recht op vergadering en de vrijheid van meningsuiting. Het gaat om democratie.  En chantage door middel van geweld is niet toelaatbaar.

In schril contrast met de eerste video zijn de beelden van het bal:

FT

http://www.wiener-akademikerball.at/

5 gedachten over “De steen des aanstoots

  1. Hier is ook het gezegde van toepassing ! Niet alle linksen zijn extremisten , maar alle extremisten zijn wel linksen. Ik zie trouwens geen verschil tussen Islam hangjongeren en die troep.leefloners. Wat ik niet begrijp, waarom nemen buitenlandse regeringen geen maatregelen met bv een verbod om die bussen met leefloners te laten vertrekken ? Waarom sluit Oostenrijk de grenzen niet voor dat soort touristen. Waarom wordt het leger niet ingezet. Moeten we gaan geloven dat achter de schermen een smerige rood groene ,politiek actief is die zijn kiezers de vrije teugels geeft en ze wil beschermen. Maar 14 arrestaties , waarom geen duizenden ? Welke straf krijgen die 14 leefloners ? 100 maal schrijven “ik zal het nooit meer doen” want met een degelijke straf zullen vooral vanuit linkse hoek , verontwaardigde protesten komen zoals in England na de grote rellen. Het wordt al langer hoe duidelijker ! Onze maatschappij staat op een keerpunt , gaan we richting rechts , die terug respect , orde en tucht onder de bevolking brengt of gaan we verder zoals we nu bezig zijn ” De Wet Van De Jungle” Alle macht aan de eencelligen ” of AMADE. Ge kunt nooit raden op wie ik ga stemmen , dat blijft mijn geheim ! Misschien komt er wel een galabal voor “leefloners, tafelschuimers amokmakers en avonturiers”

  2. Vreemd toch dat een rechtse partij een bal organiseert voor de linkse elite in een grote stad, die, zoals zo vaak voorkomt, onweerstaanbaar linkse mensen en moslims lijkt aan te trekken.

    • Linkse elite??? Hoe kom je daar nu bij? Raymond, wij kennen die elite. En die is geenszins links. Het is de bovenlaag van Oostenrijk, op alle gebied.

    • We hebben het hier over het Akademiker Ball met studentenverenigingen en hun oud-leden, niet over de Oostenrijkse beau monde.

Reacties zijn gesloten.