Zweden roert zich

Die Ponta-PolitikDe toon in de zigeunerdebatten in Europa wordt harder.  Zelfs het tolerante Zweden heeft zich geroerd.  Zweden beschuldigt Roemenië ervan zich niet om zijn eigen bevolking, de Sinti en Roma zigeuners, te bekommeren, daar het de daarvoor ter beschikking gestelde EU-fondsen niet gebruikt.  Ze verwijten de Roemeense regering de problemen niet te willen oplossen.  De parlementairen in het Zweedse parlement willen de Roemenen nu dwingen ‘de rekeningen te betalen’.

De Stimme Russlands bericht hierover:

De beschuldigingen aan het adres van de Roemeense regering van premier Victor Ponta gaan over het gebruik van de EU-fondsen, beter gezegd, het inadequate gebruik ervan.  Volgens cijfers van de EU-Commissie heeft Roemenië tussen 2007 en 2013 3.68 miljard euro voor de sociale integratie van de eigen Roma en Sinti gekregen.  Slechts 27% hiervan zou gebruikt geworden zijn.

9 van de 10 bedelaars in Zweden zijn zigeuners en ze belasten het Zweedse sociale systeem.  De Zweedse minister voor integratie, Erik Ullenhag, vindt het niet kunnen dat EU-lidstaten de voorziene middelen niet gebruiken (… maar liever de zorgen, overlast en facturen  doorspelen naar andere lidstaten).
Ook in Frankrijk en andere EU-lidstaten vormen zij een probleem.  De meesten onder hen blijven hun rondreizend leventje voortzetten, zonder dat er ooit een kans op integratie, op schoolgaande kinderen, op taal- en beroepskennis kan gerealiseerd worden.

EUSSRDe EU steekt zoals bekend zijn kop in het zand.  Benieuwd hoe de partijen in de lidstaten zich gaan positioneren.  Het is moeilijk over een verrijking te spreken als de gastlanden door de bezoekers van hun bezittingen beroofd worden.  Tenzij men het slechts vanuit het perspectief der zigeuners bekijkt… Misschien hebben de EU-bonzen een zigeunergevoel ontwikkeld door het verhuiscircus tussen Brussel en Straatsburg.

3 gedachten over “Zweden roert zich

  1. We kunnen dus spreken van beroepsbedelaars 9 op 10 zigeuners zijn “beroeps”bedelaars. Zij oefenen dus een beroep uit. Is het geen gat in de markt , dat die geen vakbond hebben. Is dat geen goed nieuws voor Rudy De Leeuw om iets uit de grond te stampen voor die verworpenen der aarde . Ik vrees echter als die bedelaars een stakingsaanzegging gaan doen ! Geen levende ziel , die daarvan wakker gaat liggen . Hij kan eens proberen met B a
    Bedelaars anders.

  2. Volgens mij is een tak van de Roma’s of Sinty’s wel degelijk naar de godsdienst van de “vrede” overgestapt. Deze groep heeft de zogenaamde ” kleine criminaliteit ” van de christen Roma’s verlaten en is nu op weg om één van de meest groeiende zware criminele organisaties in Europa te worden.

Reacties zijn gesloten.