De Oekraïense opstand: een analyse

“De economische samenwerking tussen Oekraïne en Moskou was iets waar Washington vastbesloten was om deze koste wat kost te saboteren.
Dit drama is verre van voorbij. De inzet heeft betrekking op de toekomst van Rusland, de relatie tussen de EU en Rusland, en de wereldwijde macht van Washington, of althans, de lieden in Washington die nieuwe oorlogen zien als het belangrijkste instrument van het beleid.”

 

Wat wij niet mogen weten over de Oekraïense ‘opstand’

De gebeurtenissen in Oekraïne zijn sinds november 2013 zo verbazingwekkend dat het nauwelijks te bevatten is.

Viktor Janoekovitsj, de  rechtmatig gekozen Oekraïense president,  werd na drie maanden van gewelddadige protesten en terroristische moorden door de zogenaamde oppositie verdreven, en gedwongen om te vluchten als een oorlogsmisdadiger.

Zijn “misdaad” was , dat hij een EU-aanbod afsloeg van een vaag omschreven  associatie-lidmaatschap van de EU, waar Oekraïne eerder armer dan wijzer van werd, maar wel een  concrete deal met Rusland accepteerde, waarin 15 miljard dollar werd kwijtgescholden plus een enorme korting op importprijzen van Russisch gas.

In Washington sloegen, op het moment dat de regering van Oekraïne voor Rusland koos, alle in stoppen door en schakelden de Amerikanen naar een hogere versnelling, met als resultaat: de catastrofale toestand waar we nu mee te maken hebben.  Lees verder…

FT

1 gedachte op “De Oekraïense opstand: een analyse

  1. Een bijkomende analyse vindt men in het hiernavolgende bruggetje, en er wordt het verband gelegd met de dollar als reserve munt, de olie en gas belangen, en ook met de toestand in het Midden-Oosten.

    http://wakeupfromyourslumber.com/defending-dollar-imperialism/

    Een andere analyse wordt gegeven door een pro – Russische Oekraïense generaal in de bijgevoegde video, met Engelse onderschriften( duur : ongeveer 12 min). In deze video wordt duidelijk gemaakt wie er werkelijk aan de macht is in Oekraïne, en wie deze daar aan de macht heeft geholpen!!!

Reacties zijn gesloten.