De Duitse katholieken zijn bezorgd

Niet moeilijk, zou je dan denken, niet moeilijk met de tsunami van Allahaanbidders in  Merkelland.  Niet moeilijk, want de jacht op christenen is heel het jaar open.

De Duitse katholieken zijn dus bezorgd.  Niet om de Kerk, niet om het ontkennings-fenomeen, niet om de media die alles wat met het christelijk geloof samenhangt belachelijk maken of aan een pedofilieschandaal proberen te koppelen.  Niet om het lot van de christenen in het Nabije of Midden-Oosten.
Het centrale bestuur der Duitse katholieken is niet bezorgd om de Kopten in Egypte, niet bezorgd om de christenen in Syrië, Irak en andere Prachtlanden.  Niet bezorgd om de leegloop der kerken, de aanbidding van het nihilisme, de verering van mammon… de toestroom van moslims die christenen verachten.

Het Zentralkomitee der deutschen Katholiken (ZdK) maakt zich zorgen over de toe- nemende anti-islam stemming bij de bevolking, om de kritiek die stilaan zowat overal in de EU opduikt t.o.v. de islam, de islamisering en de gevolgen ervan op onze samenleving en cultuur.
Zoals vermeld op Islam.de waarschuwt de ZdK-voorzitter, , Thomas Sternberg, uitdrukkelijk voor islamvijandige stromingen in Duitsland: “De stemming tegenover de islam in dit land maakt mij grote zorgen.”

Om de christenen in moslim landen maakt hij zich geen zorgen.  Die redden zich wel.  Of niet?

Thomas Sternberg is CDU-lid en trouwe volgeling van de Merkeldoctrine “Wir schaffen das”... tot de vervulling van de toekomstwens werkelijkheid wordt “Wir schaffen uns ab.”

6 gedachten over “De Duitse katholieken zijn bezorgd

 1. Marianneke thyssen ging dat toch allemaal oplossen nietwaar??Maar eerst nog een paar jaar wachten zodat de bevriende transporteurs van de cd&v nog wat kunnen verder graaien!!Net zoals in de bouw en andere takken van de industrie is gebeurd!!Hier zitten eigen mensen(metsers en chauffeurs en anderen)zonder werk omdat ze zgn.te duur zijn!!Schande aan eussr en de rest van die graaibende!!!
  http://www.hln.be/hln/nl/942/Economie/article/detail/3157567/2017/05/15/In-Belgie-uitgebuite-Roemeense-trucker-getuigt-Het-was-rijden-met-brandwonden-of-werkloos-naar-huis.dhtml

 2. waarschuwt de ZdK-voorzitter, , Thomas Sternberg, uitdrukkelijk voor islamvijandige stromingen in Duitsland: “De stemming tegenover de islam in dit land maakt mij grote zorgen.” Die Sternberg zou zich eens moeten afvragen hoe dat komt ! Hij mag gerust zijn, het heeft niets me racisme te maken . Hebben wij bijvoorbeeld iets tegen Eskimo’s , helemaal niet ! Maar als die eskimo’s in grote getallen naar hier vluchten door de opwarming der aarde (sic) en een iglo eisen als slaapplaats en alle dagen vis willen eten , den boel op stelten zetten als wij niet vlug hun eisen inwilgen Dan heeft den Thomas een nieuw probleem . De vijandige stromingen heeft haar intrede gedaan en het is nog maar een begin Iedereen vriend en vijand zal het roerend met mij eens zijn De Islam had beter weggebleven . Dank zij die katholieke lafaarden lopen de kerken leeg en worden de moskeeen gevuld

 3. “Moslimpartij” CD&V als enige partij aanwezig op ‘Medina Expo’.

  Dit weekeinde vond er in Antwerp Expo (het voormalige Bouwcentrum) een beurs plaats voor moslims. Initiatiefnemer en organisator is Ramzaddine Zerqane, stand-up comedian van beroep. Tot vorig jaar heette de beurs ‘Moslim Expo’, maar om commerciële redenen werd de naam veranderd naar ‘Medina Expo Belgium’. Volgens de organisatoren is het doel van de beurs de kloof tussen moslims en niet-moslims te verkleinen en aandacht te schenken aan startende ondernemers. Ook van de ‘partij’: JONGCD&V, de jongerenafdeling van de Vlaamse christendemocraten.
  Bron (en verder lezen): http://sceptr.net/2017/05/cdv-enige-partij-medina-expo/

 4. Binnen het katholicisme wordt de indruk gewekt dat niemand eigenlijk nog weet wat ze juist moeten geloven, bijgevolg kan iedereen er zich wat uitzoeken. Als het zo zou zijn dat de christenen geen gemeenschappelijke en herkenbare identiteit meer hebben, als het christelijk geloof al zijn contouren verloren heeft, dan heeft het alle rechtvaardiging ingeboet. Het moet dan toegeven dat het bankroet werd gemaakt en zelf niet meer weet wat het wil.

  Het geloof heeft iets te zeggen en vermits het beschrijfbaar is, kan het ook grenzen aangeven. Ze kunnen hierdoor zeggen wie duidelijk niet meer gelovig is.
  En als iemand het niet meer is, het niet meer kan zijn, moet hij/zij de moed hebben om te zeggen: ik kan in deze identiteit niet meer leven, ze niet meer als waarheid aannemen en maak me eruit los.
  Vele ‘dienaren’ van de Kerk zouden beter die moed opbrengen, want de
  nevel waarin ze het geheel laten terecht gekomen en ondefinieerbaar wordt, kan niemand tot nut zijn.

  Ondanks vele wanklanken is het niet zo dat gelovige christenen in het donker rond trappelen en Allah en Jahweh op gelijke hoogte stellen, daar is hun geloofsbelijdenis al te duidelijk in:
  God uit God, Licht uit Licht, ware God uit de ware God, één in wezen met de Vader, geboren niet geschapen…

 5. Er zijn nog waardevolle echte Christenen voor wie ik respect heb . In dat rijtje hoort Pater Daniel Maes . De rest is folklore

Reacties zijn gesloten.