Duitse leerlingen rollen de groene loper uit tegen racisme

Afbeeldingsresultaat voor rasen rollen gegen rassismusOp 13 juli worden Duitse leerlingen verondersteld een dag niet naar school te gaan maar zich nuttig te maken voor de samenleving.  Met o.a. de slogan “Gras uitrollen tegen racisme” worden 80.000 leerlingen uitgenodigd ergens wat geld te gaan verdienen en dit door te storten aan jongeren uit Zuid-Oost Europa en Jordanië.

Het wordt mooi verpakt als een kans kennis te maken met hun droomjob. Het maakt niet uit waar ze zich inzetten, werken, zich bezig houden – tuin, keuken, klussen – hoofdzaak het brengt geld op.

De actie ontstond in het begin van ’90er jaren om scholen in Joegoslavië te helpen.  Nu wordt zonder gêne alles wat rechts is vervloekt.  Met het oorspronkelijke doel, scholen te helpen of arme streken te steunen, heeft de actie niet veel meer te maken. Eerder een georkestreerde anti-rechts-campagne.  Of er leerlingen ergens in minder begunstigde gebieden er beter van worden is nog maar de vraag.  De beschrijvingen op hun webstek laten niet veel twijfel over: alles moet ingezet worden tegen het vermaledijde ‘racisme’.  20% vloeit onmiddellijk in niet nader beschreven ‘campagne, vorming en scholingswerken’, meer dan 60% gaat naar een ‘projectwerk in het doelgebied’, 4.8% naar reclame en zichtbaarheid, 6.8% naar het beheer.

 

 

 

4 gedachten over “Duitse leerlingen rollen de groene loper uit tegen racisme

  1. Geachte redactie,
    Misschien een beetje off topic, maar toch. Indien je de Giro wil bekijken moet je nu kijken op Eurosport, wat trouwens zal zijn voor alle Italiaanse koersen. Niet gezellig met om de 10 minuten een reclameblok, of een fantasietje van de regisseur. Nu geeft men niet alleen reclames maar ook spotjes (zeg maar spot) tegen, jawel, racisme. Deze ondingen worden met regelmaat van een klok uitgezonden. Het lijkt net of alle kijkers van Eurosport racisten zijn. Het hersenspoelen wordt opgevoerd naar hoogste snelheid Dus als echte democraat bedank ik voor Eurosport.

    • Dank voor je toelichting. Wij kijken sowieso niet vermits het interesse voor sport hier heel beperkt en voor boodschappen tégen racisme onbestaande is.

  2. Och het zijn maar leerlingen Het zijn de racisten voor morgen als ze minder in sprookjes gaan geloven en hun verstand ten volle gaan gebruiken

  3. Een heel tijdje geleden toen ik nog dienstdoende was schreef ik eens een boete uit voor een getaande medemensch ….en hij schold mij uit voor racist ,met de nodige tam tam…Sederdien ben ik inderdaad een overtuigde r…..t. geworden. Ik ben daar zelfs fier op want het bewijst dat ik kan nadenken, zeker als ervaringsdeskundige.Tenslotte vroeg of laat worden wij allemaal racisten

Reacties zijn gesloten.