Zogezegd

Zogezegd

“Ik kan een revolutie ontketenen!”

“Je moet goed weten dat achter elke uitzondering een lobbygroep zit. Die weten zeer goed wanneer ze op de deur moeten kloppen. Dat gebeurt dan tijdens de begrotings-controle. Door die cadeaupolitiek is een fiscaal landschap gecreëerd waar een kat haar jongen niet meer vindt. Tenzij wie de middelen heeft om fiscalisten onder de arm te nemen. Als je de uitzonderingen eruit haalt, kan je met lagere tarieven evenveel ophalen. Maar twee: als je de belastingen echt wil verlagen, moet je ook ernstig ingrijpen op de uitgaven. En ook dat doet deze regering niet. Vreemd, want dat was wel wat de regeringspartijen aan de kiezer beloofden en waarvoor ze dus steun kregen van die kiezer.”

Ivan Van de Cloot in De Zondag

 

 

1 gedachte op “Zogezegd

  1. Wat ik van het fiscaal landschap weet, is dat tot op de dag van vandaag bij de fiscus de vooronderstelling heerst dat iedereen die met de belastingen te maken krijgt een dief is tot het tegendeel is bewezen. En zolang hij dat bewijs niet heeft geleverd, blijft hij een dief.
    Op het bestaan van eerlijke mensen in het land rekent de fiscus niet. En de belastingbetaler rekent niet op een eerlijke spreiding en/of de verlaging van belastingen.

Reacties zijn gesloten.