De deugden van de ‘open samenleving’

Anna maakte zich zorgen wegens de ‘afwezigheid’ gisteren op Golfbrekers.  Neen, ik was niet in Brussel of in Zaventem, maar wel in het ziekenhuis voor een behandeling.  Niets ingrijpends, maar ik moest nadien zo veel mogelijk liggend rusten.  Vandaar dat er even radiostilte op Golfbrekers was.

Ik vraag me af in hoever de huidige en de vorige regeringen, de EU, de VN, de Amerikaanse huidige en vorige regeringen verantwoordelijk zijn voor de oorlog waarin we verzeild geraakt zijn.  Een oorlog die we in huis gehaald hebben, een vijand onder en tussen ons, een vijfde kolonne, die elke dag groter wordt dankzij de machinaties, het conflict in het M.O., waarbij zowel de VSA als de EU én meester-poppenspelers zoals Soros – de lont in het kruitvat gestoken hebben.

Ik vraag me af waarom onze luchthaven niet beter beveiligd kan zijn.  Een nagelvijltje of een flesje water – zelfs al neem je zichtbaar een slok ervan – wordt nochtans zonder pardon gesignaleerd als een gevaarlijk wapen. In verschillende landen – Griekenland, Tunesië… niet bepaald de meest ‘ontwikkelde’ bestemmingen – staan aan de ingangen scanners voor de bagage.  Je kan niet inchecken vooraleer je koffer door dit toestel nagekeken werd.  Je kan niet binnen zonder dat een veiligheidsagent een binnenzicht op je bagage gehad heeft.  Ik vraag me af waarom Jan Jambon deze mogelijkheid zo vlot van de kaart veegt.  Hij stelt daartegenover lange files buiten de luchthaven aan de ingang.  En vergeet daarbij deze scanners niet alleen een bomkoffer op de luchthaven onmogelijk maken, maar bovendien de vluchten zelf veiliger zullen zijn.  Dezelfde redenering bij het sluiten van de Schengengrenzen.  Blijkbaar zijn alle maatregelen die de veiligheid verhogen, zoals een bagagescanner en controle aan de grenzen, van dien aard dat we ons op slag zorgen moeten maken over onze ‘open samenleving’.  En – zo wordt telkens weer benadrukt – dàt willen we niet!

Jan, je vergist je.  Ik wil dit wel.  Onze samenleving kan wat mij betreft niet gesloten genoeg zijn.  Een slot op onze grenzen.  Gedaan met de gedoogpolitiek. Gisteravond op n-tv werd over de grenscontroles bij Aachen bericht.  Wat bleek?  Men kon twee geseinde Tsjetsjeense terroristen arresteren.  Geen idee wat die als vrijetijdsbesteding hadden en of ze een doodswens wilden omzetten in een enkeltje richting Paradijs, maar het ging duidelijk niet om verkopers van tafellakens.

Ze ‘hebben hem’, tweette een triomfantelijke importsecretaris na de arrestatie van Abdeslam.  En enkele dagen later ligt deze in Brugge krom van het lachen.  Waarom nog veel geld steken in een moordenaar?  Accomodatie verstrekken, eten en drinken, geestelijke zorg, vervoer heen en weer van de gevangenis naar Brussel, magistraten, advocaat, proces…    Want, zo stellen de politieke handelsreizigers van de ‘open samenleving’, hij moest per se in leven zijn bij zijn arrestatie omdat hij ‘veel informatie zou prijs geven’… En… als toemaatje werd dan meteen geopperd dat hij als spijtoptant heel nuttig zou blijken te zijn.  Zelfs vooraleer het tot een showproces komt, werd al overwogen hem strafvermindering aan te bieden.  We hebben zo onze ervaring met Justitie: de grootste misdadigers worden vrijgelaten, ofwel omdat ze een ‘gevangenisfobie’ hebben, ofwel omdat een religieuze orde hen ‘een tweede kans’ wil geven, ofwel omdat ze eens ‘op proef’ een weekeindje mochten oefenen om terug te keren in de maatschappij.

Misschien – zo wordt op andere zenders geopperd – gaf Abdeslam via zijn advocaat, Sven Mary, –  u herinnert zich: ‘Abdeslam werkt volledig mee’ – wel het codewoord om de moordpartij op te starten.

Ja, het is oorlog.  En de vijand zit tussen ons.  We knuffelen hem, we mesten hem vet.  En als die dan toeslaat, onze ‘open samenleving’ vermoordt, dan moeten we vooral blijven ontkennen dat onze politici ons uitgeleverd hebben aan de vijand.  Zij zijn de ware schuldigen.  Zij hebben de terreuraanslagen gefaciliteerd.  Zij hebben de kettingen van de ophaalbrug naar onze beschaving vernietigd.  Daarbij helpen geen krokodillentranen van Mogherini.

En dan hoor je in de zgn. duidingsprogramma’s van de nullenzender dat we vooral moeten oppassen niet te ‘stigmatiseren‘, dat we absoluut niet mogen ‘polariseren‘.

Dàt zou pas erg zijn!

Florent Van Ertborn

 

 

 

 

4 gedachten over “De deugden van de ‘open samenleving’

 1. Al wat men nu hoort van, en leest in de ‘democratische’ media is ronduit pathetisch. De media is samen met de politiek verantwoordelijk voor wat gisteren is gebeurd, beide zijn geen land- of volksverraders maar hebben een complete beschaving verraden.
  Er wordt door hen, met trieste blik, medeleven betuigd met de slachtoffers terwijl ze terzelfder tijd oproepen om de islam, in wiens naam de aanslag toch is uitgevoerd, niet te demoniseren en de ‘vluchtelingen’ met open armen te blijven ontvangen, hypocrieter kan het al niet. Degoutant, zelfs Machiavelli had zover niet willen gaan.
  Natuurlijk moeten we ons medeleven betuigen, maar i.p.v. in een hoekje te gaan zitten grienen, moeten we terugslaan, zo hard en zoveel mogelijk. Hier en in de rest van de wereld de islam het vuur aan de schenen leggen, heel hun algemeen verspreid rottig, achterlijk, terroristisch netwerk zonder genade oprollen. Natuurlijk zouden er dan onschuldige slachtoffers vallen, maar veel minder dan er nu in de beschaving vallen.

 2. Beste redactie
  “Je suis” en niemand stelt zich verder vragen.
  De vraag die ik me stel is dat in dit land fase 3 terreur was,hoe kunnen dan de meest strategische plaatsen onbeschermd zijn gebleven.
  4 maanden heeft abdeslam ondergedoken gezeten in Molenbeek waar elke moslim op goede vrijdag naar de(gesubsidieerde) moskee(depot) gaat,… .
  Wil men de realiteit niet onder ogen zien of is er meer aan de hand.
  Ik stel me meer en meer vragen over de additieven van het beleid.

 3. Ze zijn verantwoordelijk de politiekers die nu aan de macht zijn en er is geen enkele manier om het tij te keren omdat de derde kolonne al lang in Europa is.. De zondvloed is niet meer te stoppen omdat de gemakzucht tegenover de cultuurbarbaren die dwepen met de islam al lang de macht heeft overgenomen.

 4. De Gutmenschen en pamperaars vielen gisteravond bijna over mekaar heen bij de vrt=LIEGDIENST,gewoon walgelijk was het!!!
  En dan die Bonte en Crombez nog moeten aanhoren!!

Reacties zijn gesloten.