Dan toch opnieuw Amerikaanse steun voor de Witte Helmen

De bronafbeelding bekijkenWaar we nog hoopten dat de VSA het geld van de belastingbetaler nuttiger bij bv. hulp aan de duizenden daklozen in eigen land zouden besteden, heeft de oorlogszucht het gehaald.  In navolging van May worden er toch weer fondsen vrijgemaakt – 6.6. miljoen dollar – om de Witte Helmen te steunen.  Kwestie van opnieuw een filmke te kunnen draaien over een ‘vermoedelijke’ gifgasaanval, waar de acteurs zich weer volledig kunnen laten gaan.  Funding for the Syrian Civil Defense and UN International Impartial and Independent Mechanism” noemt de U.S. Dept. of State, Diplomacy in Action, de oorlogsdonatie.  Je moet maar durven.  “Financiering van de Syrische burgerbescherming en het VN internationaal onpartijdig en onafhankelijk mechanisme”… door het Amerikaanse ministerie “Diplomatie in actie”.   Diplomatie…  Je moet maar durven.

Rusland kreeg signalen over een volgende gifscenario en heeft al gewaarschuwd, zoals in het verleden.  Dat het zal gebeuren is niet de vraag.  Waar en wanneer?  Ergens bij de Golan Hoogte of bij Deir Ezzor?  Waarschijnlijk daar waar het Syrische leger het snelste oprukt en de laatste enclaves van ISIS en/of “gematigde rebellen” verplicht de strijd op te geven.

Dame blanche in Syrië (4)

 

3 gedachten over “Dan toch opnieuw Amerikaanse steun voor de Witte Helmen

  1. Ik wacht met spanning, maar tevergeefs, op de herhaling van de lofzangen
    op Trump zoals die hier ruim een jaar geleden te lezen waren in de reacties
    op Golfbrekers …

    • Inderdaad. We voelen ons bedrogen… zoals zovelen. Mocht er een andere tegenkandidaat der Democraten tegen Trump aan de presidentsverkiezingen deel genomen hadden, had de uitslag er misschien heel anders kunnen uitgezien hebben. Waarschijnlijk hebben veel kiezers gewoon tégen Hillary gestemd…

Reacties zijn gesloten.