Waarom de kiescampagne van het Vlaams Belang de vinger op de wonde legt

“Eerst verliezen we Antwerpen, dan heel Vlaanderen” – Tom Van Grieken, voorzitter Vlaams Belang.

In dit opiniestuk reageert de voorzitter van Vlaams Belang op de uitspraken van Herman De Croo over de demografische evolutie in Antwerpen en de politieke effecten daarvan.

  • “Decennialang verzekerde men ons dat we ons geen zorgen moesten maken: onze eigenheid en onze samenleving zouden heus niet in gevaar komen door enkele nieuwkomers. En degenen die u waarschuwden dat Vlamingen een minderheid in eigen land konden worden waren leugenaars en extremistische paniekzaaiers.”
  • “Vandaag zegt men opnieuw dat het geen zin heeft om ons zorgen te maken over onze eigenheid en onze greep op eigen land: want die zijn toch al reddeloos verloren. Dit is verbijsterende boodschap die je vindt in de uitlatingen van Herman De Croo in het tijdschrift Wilfried.”
  • “De N-VA is als de brandweer die komt aangereden en de ongeruste bewoners geruststelt: ‘Geen zorg. Dankzij ons zal uw huis trager afbranden dan verwacht.’ …”
  • … Italië en Oostenrijk tonen vandaag dat het anders kan. Het is nog niet te laat, wat De Croo en co ook mogen beweren. Maar dan moet het roer in dit land zeer spoedig omgegooid worden. Anders verliezen we eerst Antwerpen. En daarna heel Vlaanderen.”

Lees heel het opiniestuk in HLN

 

1 gedachte op “Waarom de kiescampagne van het Vlaams Belang de vinger op de wonde legt

Reacties zijn gesloten.