Dame blanche in Syrië (4)

De bronafbeelding bekijkenNaar verluidt zou Donald Trump genomineerd zijn voor de Nobel Vredesprijs.  Sinds de EU en Obama deze onderscheiding kregen, is die prijs behoorlijk gecompromitteerd.

Vrede…  Echter niet in Syrië.  Daar wordt – zo mochten wij al enkele dagen vernemen – een nieuwe zgz. chemische aanval voorbereid door Assads vijanden, door de zgz. “gematigde rebellen” volgens een beproefd scenario geschreven door de VSA en hun coalitie.  En alle media, alle poco politici tuinen erin.  Of ze het echt geloven… lijkt ons onwaarschijnlijk, maar ze zullen, moeten aan het handje lopen van de man die naar alle waarschijnlijkheid zal geëerd worden als de grote Vredemessias.

De bronafbeelding bekijkenWaarop er dan opnieuw een reden zal gevonden worden om Syrië te bombarderen, of erger.  De Italianen en Fransen hebben intussen hun Amerikaanse vriendjes vervoegd in Oost-Syrie.  Kwestie van aan de (olie)bron te zitten.  En dat terwijl de Koerdische YPG net nu bereid zijn om met Assad te onderhandelen…  puur toeval waarschijnlijk.

Wie houdt hen tegen?

Dame blanche in Syrië (3)

Achter de schermen van de gifgasshow in Douma