Mea culpa

In Merkelland nemen de berichten over asielzoekers die zichzelf beschuldigen van allerlei wetsovertredingen, van zware criminele feiten, zoals moord, verkrachting, terrorisme… van dag tot dag toe.  Ze zien hun kerfstof als hefboom tot een blijvende bescherming in Duitsland.

Zo zou een Afghaan, naar eigen zeggen, in zijn Prachtland iemand omgebracht hebben, waarop daar de doodstraf staat die wel degelijk uitgevoerd wordt.  Dus bleef het Duitse openbaar ministerie geen keus: bij gebrek aan tegengestelde bewijzen, moesten ze die sukkelaar redden van een onomkeerbaar vonnis.  Waar hij zich momenteel bevindt, wordt niet bekend gemaakt, kwestie van de man niet in gevaar te brengen.   Of hij een reëel gevaar voor de bio-Duitsers betekent is totaal ondergeschikt aan de gezondheid van de schuldenaar.

De Merkellanders zijn echter niet naïef.  Pas toen de man aan het einde van zijn Latijn, d.w.z. van zijn asielprocedure,  gekomen was – met een weigering tot erkenning als gevolg – herinnerde hij zich plots dat hij een moord had begaan en bijgevolg lijf en leden in zijn thuisland gevaar lopen.

Dit was slechts één van het toenemend aantal schuldbekenners, die toen ze het land binnenkwamen het omgekeerde beweerden van hun huidige mea culpa.  Toen konden ze niet snel genoeg hun baard afscheren, hun paspoorten verliezen, hun vervolging door … (naar behoefte in te vullen) aantonen.  Het contrast met het heden kan niet groter zijn: als ze beweren dat ze in Syrië, Irak… vrezen ze voor de rechtbank gedaagd te worden wegens actief lidmaatschap van ISIS of soortgelijke paramilitaire verenigingen en dan loopt het met hen niet goed af.  Dus moet Mutti Merkel hen wel op haar grondgebied laten blijven, bescherming bieden.

Naar verluidt wordt elk geval individueel gecontroleerd.  Ja hoor.  Duitsland heeft geen diplomatieke relatie met Syrië, met Irak, Jemen… zal het niet veel beter zijn.  Dat zou dan betekenen dat slechts bronnen bij de Amerikaanse coalitie kunnen geraadpleegd worden.  Alsof die weten welke ISIS-leden of zgz. gematigde rebellen het hazenpad kozen naar veiliger oorden.  Ongeveer de helft van alle terrorisme-gerelateerde rechtszaken zou gaan om mea-culpa-gevallen die willen verhinderen uitgewezen te worden.

En wat betreft die uitwijzingen?  De thuislanden willen hen niet terug.  Geef ze eens ongelijk. Wie wil er nu een bende gewelddadige criminelen huisvesten?  Bovendien loopt het in Merkelland zelf al mank als er dan toch een poging tot uitwijzing gedaan wordt: meestal zijn de geplande thuisreizigers niet op hun Duits verblijfadres aanwezig als de politie hen afhaalt om hen naar hun vliegtuig te begeleiden.  Afspraak gemist?  Steek een briefje in de bus…

Niet moeilijk dat Horst Seehofer asielzoekers, die geen kans maken op asiel, al aan de grens wil weigeren.  Eens ze het land betreden, is de kans op repatriëring bijzonder klein.

Immer mehr Flüchtlinge zeigen sich selbst an

Immer mehr Flüchtlinge zeigen sich selbst wegen Terrors an

 

1 gedachte op “Mea culpa

  1. Waar hij zich momenteel bevindt, wordt niet bekend gemaakt, nogal eenvoudig , hij bevindt zich onder ons….samen met zijn gelijkgestemden

Reacties zijn gesloten.