Dame blanche in Syrië (3)

Afbeeldingsresultaat voor usa syriaEr doen geruchten de ronde dat tonnen chlorine in het bezit van de “gematigde rebellen” zouden zijn.

De Russische defensieminister gaat zelfs nog een stapje verder: hij meent te weten dat “Amerikaanse raadgevers” “rebellen” zouden training geven om “false flag” chemische aanvallen in Zuid-Syrië uit te voeren. Deze zouden dan moeten dienen om luchtaanvallen op het Syrische leger en militaire infrastructuur (onze contacten ter plaatse hebben het zelfs over een geplande precisieaanval in Damascus) te rechtvaardigen.

“Wij beschikken over betrouwbare informatie dat Amerikaanse raadgevers (instructors) een aantal rebellengroepen in de buurt van de stad At-Tanf een opleiding hebben gegeven om provocaties uit te lokken met o.m. chemische oorlogsmiddelen in Zuid-Syrië,” verklaarde de Russische woordvoerder van de generale staf, generaal Sergey Rudskoy, tijdens een nieuwsoverzicht zaterdag.

“Begin maart werden sabotage groepen ingezet in de zuidelijke de-escalatie zone bij de stad Deraa, waar troepen van het zgn. FSA (Free Syrian Army) gestationeerd zijn… Zij bereiden een aantal explosies met chemische munitie voor. Dit zal dan gebruikt worden om de regeringstroepen de schuld te geven. De grondstoffen om chemische munitie te maken werden al geleverd in de zuidelijke de-escalatiezone onder het mom van humanitaire hulp van een aantal NGO’s.”

“De geplande provocaties zullen breed uitgesmeerd worden in de westerse media en zullen uiteindelijk leiden als de motivatie voor aanvallen op Syrië door de VSA-coalitie,” waarschuwde Rudskoy. “We hebben nu de eerste tekenen van de voorbereiding van de mogelijke aanvallen vastgesteld. Aanvalgroepen van de kruisrakettendragers werden samengesteld in het oosten van de Mid. Zee, de Perzische Golf en de Rode Zee.
Een andere “false flag” chemische aanval wordt voorbereid in de provincie Idlib door Al Nusra in samenwerking met de Witte Helmen… de ‘rebellen’ hebben al 20 containers chlorine ontvangen om het incident uit te voeren.”

Het Amerikaanse leger ontkent de beschuldigingen en noemt het b.g. “extreem absurd”. Zowel Moskou als Damascus hebben herhaaldelijk gewaarschuwd voor nieuwe chemische provocaties en herhaald dat de verboden oorlogswapens door de ‘rebellen’ gebruikt werden. In het begin van de week heeft het Syrische leger in Oost-Ghouta een goed uitgerust chemisch laboratorium ontdekt, met beeldmateriaal als bewijs. De installatie bevatte een modern industriële uitrusting van buitenlandse oorsprong, grote hoeveelheden chemische substanties en grof afgewerkte eigenmaak munitie.

Rusland gaat duidelijk voor de vlucht vooruit.  Is het duidelijk beu als een konijn op een lichtbak te staren.  Onze redactie hoopt dat de Russische defensieminister zich vergist.  Of dat de VSA het lot van de Syrische burgers boven hun eigen politieke strategie stellen (zie onderaan).  Of hoopt gewoon op een wonder…

De beschuldigingen in het verleden “helikopters dropten tonnen chemicaliën over Aleppo” (klassieke bron: het filiaal der ‘rebellen’, ofte het éénmansobservatorium in Londen i;s.m. de Witte Helmen) werden intussen gelogenstraft door de inmiddels bevrijde bevolking van Aleppo.

Poetin verwoordde het veronderstelde chemische wapengebruik van de Syrische regering als volgt:

De vraag die je je als rationeel denkend mens moet stellen is: “Qui bono?”  Waarom zou Assad zijn eigen ruiten inslaan?  Wat heeft hij te winnen als hij – terwijl zijn leger en zijn regering aan de winnende hand zijn – chemische wapens laat gebruiken, goed wetende dat heel de wereld hem zal veroordelen… en bijgevolg een actie zal volgen die zijn positie niet alleen zal verzwakken, maar zelfs onmogelijk maken?  Met het risico dat Syrië opgedeeld zal worden tussen de democratische lijkenpikkers en hun vazallen?

Wat betreft die opdeling.  Geen verzinsel.  De plannen liggen op tafel.  De Libanese krant Al Alkbar pakte op 22 februari 2018 uit met de publicatie van een diplomatiek document, getiteld: “Washington aan zijn coalitie: Laat ons Syrië opdelen”.  De journalisten baseerden zich op een protocol in hun bezit, waarbij verslag gemaakt werd van een vergadering van 11 januari 2018 in Washington.  Kort daarvoor had president Trump toegestemd met een Amerikaanse aanwezigheid-zonder-einde in Syrië en had het buitenministerie (toen nog onder Tillerson) bevriende coalitiepartners uitgenodigd om hen de Amerikaanse Syriëstrategie uit de doeken te doen.  De zgn. “kleine Syriëgroep” moest in de toekomst uitgebreid worden met een groter aantal coalitiepartners, o.a. ook met Duitsland.  Het protocol werd opgesteld door Benjamin Norman, M.O.-expert bij de Britse ambassade in Washington, een vertrouwelijk document, niet bestemd voor ‘andere ogen’.   In het protocol wordt ongegeneerd beslist over het lot van mensen, landen, regio’s.  Volkerenrecht komt er niet aan te pas.

Deelnemers van het petit comité::

 • Benjamin Norman (verslaggever), zie boven.
 • Hugh Clare, leider van de Syriëgroep in het Britse buitenministerie.
 • Jerome Bonnafont, leider afdeling M.O. en Noord-Afrika in het Franse buitenministerie.
 • David Satterfield, VSA- buitenministerie, plaatsvervangende staatssecretaris voor het M.O..
 • Nawaf Wasfi Al-Tal, raadgever van het Jordaanse buitenministerie en (sinds 2011) verantwoordelijk voor de Jordaanse Syriëpolitiek.
 • Brigadegeneraal Jamal al Aqeel, Veiligheidsverantwoordelijke bij het Saoedische binnenministerie..

Wie wil kan de Duitse vertaling van het complotplan hier nalezen.  Wij werden er niet vrolijk van.

 

2 gedachten over “Dame blanche in Syrië (3)

 1. Voor chemisch spul , slechts een adres : USA .
  Om de schuld op een ander te steken : de pocomedia en amerikaanse door cia geinfiltreerde media en tenslotte onze papegaaien.
  Macron pakt het beter aan en verwittigt de journalisten niet naar Syrie te gaan.
  Ze zouden de paasklokken kunnen zien . Wij mochten vroeger ook niet naar buiten kijken als de paasklokken op komst waren.
  Volgens Russische bronnen zouden er franse instructeurs en wapens gedetecteerd zijn.

  • Dank voor uw reactie. Dat van die Franse wapens hebben we al gemeld. Ook werden er Franse radioboodschappen onderschept. Terzijde: wij hebben dat niet van de Russen vernomen…

Reacties zijn gesloten.