Cultureel marxisme. De reden waarom we geen Vlaamse Natie hebben .

critism2 kritiek
Brecht Arnaert maakt een briljante analyse over de toekomst van Vlaanderen.
Neem vijftig minuten tijd en ga achterover zitten luisteren los van alle politieke vooroordelen.
Brecht Arnaert gelooft namelijk niet dat de oplossingen vanuit die hoek kunnen komen.
Nee, als Vlaanderen ooit een vrij en welvarende natiestaat wil worden, moeten we veel verder kijken dan dat alleen en zelf onze toekomst in handen nemen.
https://www.youtube.com/watch?v=D3Efa8wG4cg

1 gedachte op “Cultureel marxisme. De reden waarom we geen Vlaamse Natie hebben .

 1. Inderdaad, het bevestigt wat ik al jaren zeg en schrijf = het probleem situeert zich in het domein van de psychopathologie en dus niet in dat van de politiek. Brecht heeft het terecht over A. Gramsci, maar er is ook en vooral de Frankfurter Schule, met het “uitverkoren volk” in de hoofdrol. En dan komen we terecht bij mei 68, het breekpunt en het begin van het einde van onze westerse maatschappij.
  In het nummer 153 van Tekos is er op pagina 56 e.v. een korte bespreking van de Identitaire generatie. In het “Manifeste des Jeunes Identitaires” verwijst Philippe Vardon in de inleiding naar deze mei 68 en de gevolgen ervan en ik citeer :
  “Men mikte eigenlijk op een ontwortelde massa’s individuen, mensen zonder geschiedenisbewustzijn en zonder identiteit. Zeer vlot aanspreekbaar voor handelaars, manipuleerbaar voor de media en zeer onderdanig tegenover de nieuwe linkse machthebbers. Men wou een puur hedonistisch, op voordeel gericht, individualistisch product”(einde citaat).
  In de voormelde bespreking wordt ook melding gemaakt van een ander boek :
  “Generation Identity” van Markus Willinger.
  Ik citeer :”Links is niet geslaagd in de revolutie, maar is er wel in geslaagd via de ondermijning en de lange mars door de instellingen de maatschappij te herscheppen volgens haar idealen : een maatschappij zonder wortels, zonder verleden, primordiaal gericht op het individu en op consumptie”(einde citaat).
  In 41 hoofdstukken wordt een striemende analyse gemaakt van de essentie van deze revolte. Ik verwijs naar het nummer 153 van Tekos voor de meer uitgebreide citaten uit dit boek van Markus Willlinger, die inderdaad door merg en been gaan.

  Wil Vlaanderen overleven, zal een minderheid de stier bij de horens moeten vatten om het “klootjesvolk” te bevrijden van “lafheid” en “kruiperigheid”. Dit zal niet zonder slag of staat gaan, maar zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
  De genezing begint ook steeds met een juiste en volledige diagnose van de kwaal.
  Anderzijds heeft Augias ook bewezen dat er geen enkele stal is, die niet kan uitgemest worden.
  Er zullen dus koppen moeten rollen, desnoods letterlijk, en dan zal kunnen wat nu niet kan. Het is zoals bij de NMBS : Zet morgen een half dozijn ” dikke koppen” tegen de muur, en binnen een half uur zijn alle problemen opgelost.

Reacties zijn gesloten.