15 gedachten over “Arabische media: onbegrip voor Hamas

 1. Dat tunnel graven is niet nieuw. Als je Lion Feuchtwagner zijn boek ‘Der jüdische Krieg’, gebaseerd op historische feiten opgetekend door de romeins-joodse historicus Flavius Jospehus, leest was dat ook toen een methode. De overlevering heeft ze in stand gehouden.

 2. Soms denk ik hier de lobby van de ‘Pro Israel Christian Zionists’ te lezen.
  Hier een uitspraak van één van de grondleggers van de Staat Israël, Ben Gurion geboren David Gruen en een kerel met bloed aan de handen : ‘was ik een arabische leider, dan zou ik nooit een overeenkomst met Israel ondertekenen – we hebben hun land genomen, zeker God heeft ons dit land beloofd. Maar wat bekommert hen deze belofte? Onze god is niet hun god’
  Dit fragment zegt veel over de denkwijze van beide partijen en aan gruwelen ontbreekt het evenmin langs beide zijden.
  Tot overeenkomsten is het zeker gekomen:
  De Oslo overeenkomst.
  Wye Plantation
  Camp David akkoorden
  Dit alles had tot doel een eigen staat voor de Palestijnen uit te roepen, echter zonder samenhangend territorium of een strijdkracht die deze naam verdient. En aan het terug herstellen van de groene grens van voor 1967 viel al helemaal niet te denken.
  Izhak Rabin werd door een jood brutaal vermoord omdat hij bereid was de Golanhoogte aan Palestina terug te geven.
  Netanyahu torpedeerde met list de Oslo afspraken, hoewel die in 1995 in Engeland werd getekend door Rabin, Arafat en Clinton + getuigen uit diverse landen ( Het moest een vredeproces zijn over de overheveling van de Gazastrook en de Westbank)Netanyahu werd gesteund door de miljardair en Chabad aanhanger Yosef Gutnick, die zijn verkiezingscampagne financierde.
  In februari 1982 had Israel het Libanees grensgebied onder controle en dit met de hulp van de libanese christelijke militie. Er heerste een sfeer van vrede. Toeristen uit Tel Aviv en Haïfa kochten T-shirts waarop de davidster en de ceder van Libanon broederlijk naast elkaar stonden. Weinige tijd later stootten de pantserdivisies van Ariel Sharon tot Beiroet door. Sabra en Shabila staan nog in ons geheugen. Sharon liet de Libanese falangen het kamp binnen en hun gang gaan.
  De Israëlitische autoriteiten werden door een onfhankelijke commissie, voorgezeten door Sean Mac Bride, onrechtstreeks verantwoordelijk gehad, omdat ze het bloedbad lieten uitvoeren door medeplichtigen.
  Het Israelietische gouvernement richtte zelf een commissie op, commissie Kahan, die in 1983 tot hetzelfde besluit kwam en Sharon persoonlijk verantwoordelijk hield voor het toelaten van de falangisten in het kamp.

 3. Dit onbegrip van de Arabische media voor Hamas is meer dan begrijpelijk, vanuit het standpunt van de arabieren dan wel, en heeft in feite niets te zien met Gaza.
  Hamas is immers een schepping van Israel zelf, als wapen tegen de PLO.
  Zie bruggetje hierna.
  http://globalresearch.ca/articles/ZER403A.html
  Zoals bij Frankenstein en zijn monster, keert het monster(=Hamas) zich dan tegen zijn schepper, met alle gevolgen van dien.
  Dit geeft dan ook een totaal ander beeld op wat er zich afspeelt in het Midden-Oosten.
  Dit geldt ten andere ook voor de terreur-groep ISIS, die ook niet zo maar uit de lucht gevallen is.
  Zie bruggetje hierna :
  http://www.globalresearch.ca/who-is-abu-musab-al-zarqawi-from-al-zarqawi-to-al-bagdahdi-the-islamic-state-is-a-cia-mossad-mi6-intelligence-asset/5391731
  Er is echter niets nieuws onder de zon, de Moslimbroeders werden ten andere ook opgericht door de Engelsen in 1928 in Egypte.(bron : Das Schwarze Reich- E.R.Carmin, pagina 487).
  Het gevolg van dit alles is wel, dat het niet eenvoudig is, om te zien wat er zich werkelijk afspeelt achter de schermen. We moeten er dan ook van uit gaan dat iedereen liegt.

 4. Dat waren zeer interessante reacties . De politieke verborgenheden des volks ! de blik achter de schermen

 5. Met die tunnels is toch iets raars voor een dergelijk goed uitgerust leger waarover Israël beschikt.
  Archeologen gebruiken zoiets wat men bodemradar noemt + kleine hoeveelheden seismische springstoffen. Israël had die tunnels op zijn gebied dus al lang kunnen ontdekken. Of misschien wist het dat wel maar was het meer opportuun om daar tijdens een oorlogje mee voor de dag te komen?

  • Geen reactie omdat we niets willen antwoorden waarvan we het waarheidsgehalte niet kunnen achterhalen. of de opportuniteit. Of de mogelijkheid.

 6. “We moeten er dan ook van uit gaan dat iedereen liegt.”
  Daar ligt nu precies het kalf gebonden. Wat de waarheid is en waar die geweld wordt aangedaan is bijna onmogelijk om te achterhalen. Waar eindigt de wDe overwinnaar van een oorlog zal de feiten noteren zoals hij die ziet en gelooft, waarheid of leugen, maakt niet uit. De anderen zullen ook proberen om hun gelijk te halen. De wandaden van de enen worden aan de andere toegewezen en vice versa.
  Wij hebben daar zelf ervaring mee met de oostfronters bv. En het verzet van de orangisten in 19° eeuw.

  Er is een spreekwoord dat daar zeer duidelijk over is: “All is fair in love and war” of: alles is goed (toegelaten, aanvaardbaar) in de liefde en in de oorlog.

  • Inderdaad, in het frans zegt men ook :
   “L’histoire est une putaine qui couche avec le vainqueur”.
   Of om Bartje na te doen :”Vae victis”(wee de overwonnnen).
   Als Vlamingen kunnen we daar inderdaad van meespreken in 1830, 1918 en 1944…..

 7. Was nog iets aan’t typen tussen “te achterhalen en De winnaar” en de reactie plaatste zichzelf…..
  Waar eindigt de waarheid en begint de leugen?

 8. Nog een ander aspect dat praktisch niet aanbod komt in de media is de gas – ontginning voor de kust van Gaza, wat ook al blijkbaar de aanleiding was voor het vorige conflict tussen Hamas en Israël in de Gaza. Bij deze gas ontginning zien we eens te meer de “grote spelers op het schaakbord” =de USA, Groot-Brittannië en Rusland met Gazprom, met dan aan de andere kant Israël, Hamas en de PA.
  Zoals ook al het geval is met de conflicten in Irak en Syrië spelent olie, gas en pijpleidingen opnieuw een belangrijke rol. Voor de details verwijs ik naar de hierna volgende bruggetjes. Een gelijkaardige problematiek doet zich voor in Oekraïne en Centraal Europa. Dit duidt er dan ook meer en meer op dat beide “conflicten” niet van elkaar kunnen worden los gezien, met Rusland dan in de rol van “stoorzender”, die zand strooit in de raderen van de “banksters-mafia’s” van The City en Wallstreet, en waarbij aan Arabische kant de tegenstrijdige(financiële) belangen en interne conflicten een “kruitvat” zijn waar het wachten is op de ultieme uitbarsting. (waarin het Westen dan ook zal meegesleurd worden).

  http://www.al-monitor.com/pulse/business/2014/01/russia-palestine-offshore-gas-field-gaza.html#

  http://mondediplo.com/blogs/israel-s-war-for-gaza-s-gas

Reacties zijn gesloten.